Home
Добродошли на презентацију Подунавског Управног округа
podunavski_map.gifУправни округ је подручни центар државне управе који обухвата окружне подручне јединице свих органа државне управе које су образоване за његово подручје.
Подунавски округ Смедерево је основан 1992. године на основу Уредбе о начину вршења послова министарстава  и посебних организација ван њиховог седишта („Службени гласник Републике Србије“ број 3/92), а његова трансформација у Подинавски управни округ је извршена на основу Уредбе о управним окрузима  („Службени гласник РС“ број, 15/06).
Подунавски округ чине град Смедерево и општине Смедеревска Паланка и Велика Плана.
Седиште Подунавског управног округа је у Смедереву Ул. Трг Републике број 5.

 
Одржанa седница Савета Подунавског управног округа

06. децембар 2018. године

Дана 05. децембра 2018. године у Смедереву, у седишту Подунавског управног округа одржана је седница Савета Подунавског управног округа.  Обзиром да Подунавски округ није имао начелника Округа од 15. јула 2016. године  и да  је од одржавања локалних избора ово била прва седница Савета Округа, извршено је конституисање Савета Подунавског управног округа у новом сазиву.

Савет Округа разматрао стање је  безбедности и криминалитета на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у 2018 години и констатовао је:

 

-Стање безбедности и криминалитета на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у свим сегментима из надлежности Полицијске управе у Смедереву  је задовољавајуће  и знатно повољније у односу на ранији период;

-Полицијска управа у Смедереву у целини је постигла добре резултате, боље у односу на прошлу годину. Смањен је број извршених кривичних дела, безбедност саобраћаја је у односу на прошлу годину боља, а сарадња са правосудним органима је на задовољавајућем нивоу.

Детаљније...
 
Одржан састанак са представницима Полицијске управе у Смедереву

28. новембар 2018. године

У Смедереву, у седишту Подунавског управног округа дана 27. новембра 2018. године Небојша Павловић, начелник Округа одржао је састанак са представницима Полицијске управе у Смедереву. Начелник Округа је од стране представника Полицијске управе у Смедереву  упознат са стањем безбедности и криминалитета на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа. На састанку је констатовано да је безбедносна ситуација на територији Подунавског управног округа повољна, те је закључено да се ова тема нађе на днвном реду прве седнице Савета Подунавског управног округа.

Састанку су присуствовали Дејан Поповић, начелник Полицијске управе у Смедереву, Боривоје Констадиновић, начелник Полицијске станице у Великој Плани и Весела Јанићијевић,  начелник Полицијске станице у Смедеревској Паланци.  

 
Постављен начелник Подунавског управног округа

16. новембар 2018. године

Решењем Владе Републике Србије  24 број 10716/2018 од 08. новембра 2018. године за начелника Подунавског управног округа са седиштем у Смедереву постављен је Небојша Павловић, дипломирани правник из Смедеревске Паланке.

Подунавски управни округ није имао начелника од 15. јула 2016.  године, када је тадашњи начелник округа Радослав Цокић разрешен те функције на лични захтев, због избора за Народног посланика Народне скупштине Републике Србије.

 
Званични почетак реализације пројекта ажурирања адресног регистра
19. фебруар 2018. године
У просторијама Српско-корејског информатичког приступног центра у Београду дана 14. фебруара 2018. године званично је потписан Споразум о сарадњи између Министарства државне управе и локалне самоуправе и Републичког геодетског завода. Споразум су пописали министар Минстарства државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић.
Потписивању Споразума присуствовала је председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић са сарадницима и амбасадор Републике Кореје у Србији Ју Дае Јонг.
 Потписивањем Споразума о сарадњи, и уступањем просторија и опреме Српско-корејског центра запосленима у Републичком геодетском заводу званично је започела реализација пројекта ажурирања адресног регистра
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да више од три милиона грађана Србије нема валидну адресу, те да ће држава издвојити 5 милиона еура да сва насеља у Србији добију таблице са називима улица и кућним бројевима.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 5 of 171
Created and powered by KONEKT d.o.o