Home
Влада Републике Србије и кинески Хестил у Смедереву потписали купопродајни уговор за Железару Смедерево

prodaja_zelezare_19_resize.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. април 2016. године
Влада Републике Србије и кинески Хестил потписали су у Смедереву  уговор о куповини Железаре Смедерево, којим ће кинеска компанија преузети 98 имовинских целина Железаре за 46 милиона евра.
Уговор су у Железари Смедерево потписали министар Министарства привреде Жељко Сертић и председник компаније Хестил Ју Јонг, уз присуство премијера Александра Вучића и министара у Влади Србије, председника Републике Српске Милорада Додика, градоначелнице града Смедерева др Јасне Аврамовић, представника кинеске компаније, Амбасаде Републике Кине у Београду и неколико хиљада радника Железаре.
"Данас је важан и велики дан за све нас и за раднике смедеревске Железаре, који су ово заслужили после много година неизвесности, непроспаваних ноћи и размишљања хоћете ли моћи да прехраните своје породице" изјавио је премијер и најавио долазак председника Кине Си Ђинпинга у Смедерево, крајем јуна, када ће Хестил преузети Железару.
 Он је изразио захвалност представницима Хестила и кинеским званичницима што им је Србија била приоритет у плановима ширења те индустрије.
"Ово показује да нема неостваривих снова и да се снови не остварују само када их немате. Ми ћемо данас, то је наш обичај, да попијемо по коју, јер веће радости од ове за нас није било. Ја сам био народни премијер, не пијем, али данас ћу морати с нашим кинеским пријатељима", рекао је Вучић.
Председник Хестила Ју Јонг рекао је да је план те компаније да српска челичана буде најконкурентнија у Европи и изразио уверење да ће Железару Смедерево изградити у модеран комплекс, са унапређеном технологијом, опремом, подигнутим нивоом заштите животне средине и добрим условима за рад, а све са циљем да Железара Смедерево буде најконкурентнија у Европи. Он је указао да је Хестил способан да обезбеди инвестиције за Железару, са неопходном техничком трансформацијом и коришћењем напредне техонлогије. Јонг се захвалио премијеру Србије Александру Вучићу на гостопримству, Влади Србије и тиму који је радио на овом пројекту.

Детаљније...
 
Отворена нова фабрика у Смедереву

karboteh_otvaranje_1_resize.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 18. април 2016. године
Министар привреде Жељко Сертић, градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић и власник компаније Карботех (Carbotech) индустрије Лоренцо Датоли отворили су у петак 15. априла 2016. године у Слободној зони Смедерево фабрику за производњу карбонских четкица за аутомобилску и електроиндустрију која ће упослити 55 радника.
 Министар Сертић је нагласио да велике компаније са собом доводе и мале, као што је случај са компанијом која се отвара данас и која планира да постане у кратком периоду једна од већих компанија у нашој земљи, а дошла је уз велику, Џонсон електрик, која у Нишу склапа електромоторе. Према  његовим речима циљ Владе је да се у Србији отворе десетине и стотине малих компанија које могу обликовати нове производе, које се лако прилагођавају променама на тржишту и да са малим улагањима буду део великих система.
Градоначелница града  Смедерева др Јасна Аврамовић захвалила се компанији и њеном власнику што су препознали Смедерево и Србију као добро место за инвестирање. Отварањем ове фабрике биће отворено 55 радних места, и толико породица ће наћи своју егзистенцију. Захвалила се  Влади Србије на подршци, министру Сертићу који је био на постављању камена темељца ове хале и нагласила да је намера града да  корак по корак испуне Слободну зону која је инфраструктурно уређена и претендује да постане један од најлепших и најуспешнијих индустријских паркова.  По њеним речима укупна вредност ивестиције –изградње хале  од преко 2000м2  износи нешто више од 2 милиона евра а финансирао је град Смедерево.

Детаљније...
 
Обележен Светски дан Рома

 

dan_roma_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. април 2016.године

Поводом 8. априла, Светског дана Рома, у организацији Асоцијације координатора за ромска питања, а у сарадњи са СРНВО "Смедеревски форум" и Удружењем Рома Враново "21 Јелена",  у Скупштинској сали Градске управе у Смедереву одржан је Округли сто "Изазови и улога локалних актера у процесу социјалне инклузије Рома и Ромкиња".
 Циљ Округлог стола је дефинисање препорука за инклузију Рома из перспективе националног и локалног новоа у односу на преузете обавезе и изазове које проистичу из процеса преговора за приступање Европској унији (поглавље 23), Оперативних закључака о социјалном укључивању Рома дефинисаих од стране представника Европске комисије и Влае Републике Србије и спровођења нове Стратегије за укључивање Рома и Ромкиња за период 2015-2025.године.
Округлом столу присуствовао је и начелник Подунавског управног округа Радослав Цокић и градоначелница града Смедерева др Јасна Аврамовић .
Захваљујући се на позиву и честитајући празник, Радослав Цокић изразио је уверење да сами Роми могу за себе да ураде највише и много више него што раде, а посебно за оне којима је помоћ потребна.

Детаљније...
 
Седница Савета Подунавског управног округа

savet_okruga.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. април 2016. године
Савет Подунавског управног округа је на седници од  7. априла 2016. године  разматрао је више тачака дневног реда предвиђених Планом рада Савета за 2016. годину.
Савет Округа разматрао је и усвојио Извештај о стању безбедности и криминалитета на подручју локалних самоуправа Подунавског управног округа за прва три месеца 2016. године као и Извештај о припремљености система одбране од града на територији локалних самоуправа Округа за 2016. годину и донео одговарајуће закључке.
Савет округа је упознат са применом новог Закона о општем управном поступку и имплементацијом одредаба Закона која се односи на размену података из службених евиденција. 
Закључено је да начелници градске, односно општинских управа локалних самоуправа Округа путем упитника које треба попунити процене стање и капацитете јединица локалне самоуправе око спровођења одредби Закона о општем управном поступку и да преко Подунавског управног округа обавесте Министарство државне управе и локалне самоуправе о могућностима примене одредби  Закона које се односе на размену података.
Седници је председавао Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.

 
Примена одредаба новог Закона о општем управном поступку
05. април 2016. године
 У Београду у седишту Владе Републике Србије дана 4. априла 2016. године одржан је састанак  представника  Министарства  државне управе и локалне самоуправе са начелницима управних округа око примене новог Закона о општем управном поступку.
Састанку су испред Министарства присустововали Жељко Ожеговић и Иван Бошњак, државни секретари у овом Министарству и Марко Томашевић, шеф Одељења за политички систем локалне самоуправе Сталне конференције градова и општина.
На састанку је било речи око примене одредаба Закона о  општем управном поступку која се односе на размену података из службених евиденција по службеној дужности, а које почињу да се примењују 8. јуна 2016. године
Намера Министарства је да кроз заједнички рад и сарадњу и размену искустава представника државних органа и органа локалне самоуправе као најчешћих  пружалаца услуга  који су у поседу службених евиденција и начелника округа који својим деловањем представљају  функционалну и институционалну везу између централног и локалног нивоа,  подрже примере и моделе добре праксе и помогну у дефинисању механизама за пуну примену одредаба Закона о размени података из службених евиденција
Састанку је присуствовао и Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 11 - 15 of 165
Created and powered by KONEKT d.o.o