Home
Otvorena nova fabrika u Smederevu

karboteh_otvaranje_1_resize.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. april 2016. godine
Ministar privrede Željko Sertić, gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović i vlasnik kompanije Karboteh (Carbotech) industrije Lorenco Datoli otvorili su u petak 15. aprila 2016. godine u Slobodnoj zoni Smederevo fabriku za proizvodnju karbonskih četkica za automobilsku i elektroindustriju koja će uposliti 55 radnika.
 Ministar Sertić je naglasio da velike kompanije sa sobom dovode i male, kao što je slučaj sa kompanijom koja se otvara danas i koja planira da postane u kratkom periodu jedna od većih kompanija u našoj zemlji, a došla je uz veliku, Džonson elektrik, koja u Nišu sklapa elektromotore. Prema  njegovim rečima cilj Vlade je da se u Srbiji otvore desetine i stotine malih kompanija koje mogu oblikovati nove proizvode, koje se lako prilagođavaju promenama na tržištu i da sa malim ulaganjima budu deo velikih sistema.
Gradonačelnica grada  Smedereva dr Jasna Avramović zahvalila se kompaniji i njenom vlasniku što su prepoznali Smederevo i Srbiju kao dobro mesto za investiranje. Otvaranjem ove fabrike biće otvoreno 55 radnih mesta, i toliko porodica će naći svoju egzistenciju. Zahvalila se  Vladi Srbije na podršci, ministru Sertiću koji je bio na postavljanju kamena temeljca ove hale i naglasila da je namera grada da  korak po korak ispune Slobodnu zonu koja je infrastrukturno uređena i pretenduje da postane jedan od najlepših i najuspešnijih industrijskih parkova.  Po njenim rečima ukupna vrednost ivesticije –izgradnje hale  od preko 2000m2  iznosi nešto više od 2 miliona evra a finansirao je grad Smederevo.

Detaljnije...
 
Obeležen Svetski dan Roma

dan_roma_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. april 2016.godine
Povodom 8. aprila, Svetskog dana Roma, u organizaciji Asocijacije koordinatora za romska pitanja, a u saradnji sa SRNVO "Smederevski forum" i Udruženjem Roma Vranovo "21 Jelena",  u Skupštinskoj sali Gradske uprave u Smederevu održan je Okrugli sto "Izazovi i uloga lokalnih aktera u procesu socijalne inkluzije Roma i Romkinja".
 Cilj Okruglog stola je definisanje preporuka za inkluziju Roma iz perspektive nacionalnog i lokalnog novoa u odnosu na preuzete obaveze i izazove koje proističu iz procesa pregovora za pristupanje Evropskoj uniji (poglavlje 23), Operativnih zaključaka o socijalnom uključivanju Roma definisaih od strane predstavnika Evropske komisije i Vlae Republike Srbije i sprovođenja nove Strategije za uključivanje Roma i Romkinja za period 2015-2025.godine.
Okruglom stolu prisustvovao je i načelnik Podunavskog upravnog okruga Radoslav Cokić i gradonačelnica grada Smedereva dr Jasna Avramović .
Zahvaljujući se na pozivu i čestitajući praznik, Radoslav Cokić izrazio je uverenje da sami Romi mogu za sebe da urade najviše i mnogo više nego što rade, a posebno za one kojima je pomoć potrebna.

Detaljnije...
 
Sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga

savet_okruga.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 7. april 2016. godine
Savet Podunavskog upravnog okruga je na sednici od  7. aprila 2016. godine  razmatrao je više tačaka dnevnog reda predviđenih Planom rada Saveta za 2016. godinu.
Savet Okruga razmatrao je i usvojio Izveštaj o stanju bezbednosti i kriminaliteta na području lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga za prva tri meseca 2016. godine kao i Izveštaj o pripremljenosti sistema odbrane od grada na teritoriji lokalnih samouprava Okruga za 2016. godinu i doneo odgovarajuće zaključke.
Savet okruga je upoznat sa primenom novog Zakona o opštem upravnom postupku i implementacijom odredaba Zakona koja se odnosi na razmenu podataka iz službenih evidencija.  
Zaključeno je da načelnici gradske, odnosno opštinskih uprava lokalnih samouprava Okruga putem upitnika koje treba popuniti procene stanje i kapacitete jedinica lokalne samouprave oko sprovođenja odredbi Zakona o opštem upravnom postupku i da preko Podunavskog upravnog okruga obaveste Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave o mogućnostima primene odredbi  Zakona koje se odnose na razmenu podataka.
Sednici je predsedavao Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.

 
Primena odredaba novog Zakona o opštem upravnom postupku
05. april 2016. godine
 U Beogradu u sedištu Vlade Republike Srbije dana 4. aprila 2016 . godine održan je sastanak  predstavnika  Ministarstva  državne uprave i lokalne samouprave  sa načelnicima upravnih okruga oko primene novog Zakona o opštem upravnom postupku.
Sastanku su ispred Ministarstva prisustovovali Željko Ožegović i Ivan Bošnjak, državni sekretari u ovom Ministarstvu i Marko Tomašević, šef Odeljenja za politički sistem lokalne samouprave Stalne konferencije gradova i opština.
Na sastanku je bilo reči oko primene odredaba Zakona o  opštem upravnom postupku koja se odnose na razmenu podataka iz službenih evidencija po službenoj dužnosti, a koje počinju da se primenjuju 8. juna 2016. godine
Namera Ministarstva je da kroz zajednički rad i saradnju i razmenu iskustava predstavnika državnih organa i organa lokalne samouprave kao najčešćih  pružalaca usluga  koji su u posedu službenih evidencija i načelnika okruga koji svojim delovanjem predstavljaju  funkcionalnu i institucionalnu vezu između centralnog i lokalnog nivoa,  podrže primere i modele dobre prakse i pomognu u definisanju mehanizama za punu primenu odredaba Zakona o razmeni podataka iz službenih evidencija
Sastanku je prisustvovao i Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.
 
Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar u poseti Opštoj bolnici Stefan Visoki u Smederevskoj Palanci

loncar.jpg

 loncar_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29. mart 2016. godine
U Opštoj bolnici „Stefan Visoki“  u Smederevskoj Palanci  svečano je otvoreno odeljenje, odnosno jedinica za palijativno zbrinjavanje u kojoj će biti smešteni najteži bolesnici, neizlečivo oboleli kao i pacijenti koji trpe hronične bolove.
 Ovu jedinicu koja je obrazovana u skladu sa Nacionalnom strategijom za palijativno zbrinjavanje otvorio je Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, dr Zlatibor Lončar koji je između ostalog istakao da je za ovaj projekat od strane Ministarstva zdravlja i Republike Srbije izdvojeno 23 miliona dinara.
Ministar Zlatibor Lončar je rekao da je cilj otvaranja ove jedinice pre svega poboljšanje kvaliteta života najtežim bolesnicima koliko god je to moguće, te da će usluge koristiti bolesnici ne samo sa teritorije opštine Smederevska Palanka već i susednih opština koje su u nadležnosti ove zdravstvene ustanove, uz napomenu da se palijativna nega pacijentima u bolnici neće naplaćivati.
Prema rečima ministra Lončara i v.d. direktora OB „Stefan Visoki“  Željka Smiljanića, vrata ove jedinice od sutra će biti otvorena za sve one kojima je pomoć neophodna.
Svečanom otvaranju jedinice za palijativnu negu prisustvovao je i Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 11 - 15 of 164
Created and powered by KONEKT d.o.o