Home
Обележен Светски дан Рома

 

dan_roma_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. април 2016.године

Поводом 8. априла, Светског дана Рома, у организацији Асоцијације координатора за ромска питања, а у сарадњи са СРНВО "Смедеревски форум" и Удружењем Рома Враново "21 Јелена",  у Скупштинској сали Градске управе у Смедереву одржан је Округли сто "Изазови и улога локалних актера у процесу социјалне инклузије Рома и Ромкиња".
 Циљ Округлог стола је дефинисање препорука за инклузију Рома из перспективе националног и локалног новоа у односу на преузете обавезе и изазове које проистичу из процеса преговора за приступање Европској унији (поглавље 23), Оперативних закључака о социјалном укључивању Рома дефинисаих од стране представника Европске комисије и Влае Републике Србије и спровођења нове Стратегије за укључивање Рома и Ромкиња за период 2015-2025.године.
Округлом столу присуствовао је и начелник Подунавског управног округа Радослав Цокић и градоначелница града Смедерева др Јасна Аврамовић .
Захваљујући се на позиву и честитајући празник, Радослав Цокић изразио је уверење да сами Роми могу за себе да ураде највише и много више него што раде, а посебно за оне којима је помоћ потребна.

Детаљније...
 
Седница Савета Подунавског управног округа

savet_okruga.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. април 2016. године
Савет Подунавског управног округа је на седници од  7. априла 2016. године  разматрао је више тачака дневног реда предвиђених Планом рада Савета за 2016. годину.
Савет Округа разматрао је и усвојио Извештај о стању безбедности и криминалитета на подручју локалних самоуправа Подунавског управног округа за прва три месеца 2016. године као и Извештај о припремљености система одбране од града на територији локалних самоуправа Округа за 2016. годину и донео одговарајуће закључке.
Савет округа је упознат са применом новог Закона о општем управном поступку и имплементацијом одредаба Закона која се односи на размену података из службених евиденција. 
Закључено је да начелници градске, односно општинских управа локалних самоуправа Округа путем упитника које треба попунити процене стање и капацитете јединица локалне самоуправе око спровођења одредби Закона о општем управном поступку и да преко Подунавског управног округа обавесте Министарство државне управе и локалне самоуправе о могућностима примене одредби  Закона које се односе на размену података.
Седници је председавао Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.

 
Примена одредаба новог Закона о општем управном поступку
05. април 2016. године
 У Београду у седишту Владе Републике Србије дана 4. априла 2016. године одржан је састанак  представника  Министарства  државне управе и локалне самоуправе са начелницима управних округа око примене новог Закона о општем управном поступку.
Састанку су испред Министарства присустововали Жељко Ожеговић и Иван Бошњак, државни секретари у овом Министарству и Марко Томашевић, шеф Одељења за политички систем локалне самоуправе Сталне конференције градова и општина.
На састанку је било речи око примене одредаба Закона о  општем управном поступку која се односе на размену података из службених евиденција по службеној дужности, а које почињу да се примењују 8. јуна 2016. године
Намера Министарства је да кроз заједнички рад и сарадњу и размену искустава представника државних органа и органа локалне самоуправе као најчешћих  пружалаца услуга  који су у поседу службених евиденција и начелника округа који својим деловањем представљају  функционалну и институционалну везу између централног и локалног нивоа,  подрже примере и моделе добре праксе и помогну у дефинисању механизама за пуну примену одредаба Закона о размени података из службених евиденција
Састанку је присуствовао и Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
 
Министар здравља др Златибор Лончар у посети Општој болници „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци

loncar.jpg loncar_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29. март 2016. године
У Општој болници „Стефан Високи“  у Смедеревској Паланци  свечано је отворено одељење, односно јединица за палијативно збрињавање у којој ће бити смештени најтежи болесници, неизлечиво оболели као и пацијенти који трпе хроничне болове.
 Ову јединицу која је образована у складу са Националном стратегијом за палијативно збрињавање отворио је Министар здравља у Влади Републике Србије, др Златибор Лончар који је између осталог истакао да је за овај пројекат од стране Министарства здравља и Републике Србије издвојено 23 милиона динара.
Министар Златибор Лончар је рекао да је циљ отварања ове јединице пре свега побољшање квалитета живота најтежим болесницима колико год је то могуће, те да ће услуге користити болесници не само са територије општине Смедеревска Паланка већ и суседних општина које су у надлежности ове здравствене установе, уз напомену да се палијативна нега пацијентима у болници неће наплаћивати.
Према речима министра Лончара и в.д. директора ОБ „Стефан Високи“  Жељка Смиљанића, врата ове јединице од сутра ће бити отворена за све оне којима је помоћ неопходна.
Свечаном отварању јединице за палијативну негу присуствовао је и Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.

 
Редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
24. март 2016. године
Окружни штаб за ванредне ситуације Подунавског управног округа на седници од 24. марта 2016. године разматрао је више тачака предвиђених Планом рада Окружног штаба за ванредне ситуације.
Окружни штаб је разматрао и усвојио Извештај о функционисању система одбране од града на територији радарског центра „Букуља“у 2015 години и Извештај о припрема за 2016 годину.
Разматрајући Извештај о стању извршених превентивних и оперативних мера заштите од поплава за 2016. годину са посебним акцентом на стању и оцени спремности објеката за одбрану од поплава на водама I реда и спроведеним и планираним активностима на унапређењу Оперативних планова за одбрану од поплава на водама II реда, Окружни штаб је констатовао да је обим радова на санацији објеката за заштиту од поплава недовољан, те да заштитни објекти на водотоцима I  и II реда нису били у потуности спремни у условима повећане количине падавина током марта месеца текуће године. Окружни штаб сматра да надлежни органи траба да и даље предузимају активности како би се наведени објекти довели у функционално стање.
Такође Окружни штаб упознат је и са стањем и утицајем постојећих и потенцијалних клизишта на територији Подунавског управног округа на угроженост људи, животиња, материјалних добара, земљишта и инфраструктурних, грађевинских, стамбених  и других објекта, посебно у светлу активирања клизишта у граду Смедереву у Дунавској улици  након обилних киша.
Разматрајући Анализу, Окружни штаб је констатовао да град Смедерево предузима мере на санацији овог клизишта,
Седницом је председавао Радослав Цокић. Командант Окружног штаба за ванредене ситуације Подунавског управногх округа.
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 16 - 20 of 168
Created and powered by KONEKT d.o.o