Home
Svečano otvaranje izgradnje druge faze terminala Kompanije Jetoil Srbija u Smederevu

rodja_u_jet_oil.jpg

 rodja_u_jet_oil_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28. april 2016. godine

Danas je Industrijskoj zoni u Smederevu svečano otvorena izgradnja druge faze terminala za skladištenje nafte i derivata od nafte Kompanije Jetoil Srbija.
U okviru druge faze izgradiće se još četiri rezervoara za skladištenje nafte i derivata od nafte identičnog kapaciteta kao što su postojeći, koji će ispunjavati sve evropske standarde za dopremu, skladištenje i otpremu derivata, uključujući i očuvanje životne sredine.
Planira se da na postojećoj lokaciji tokom ove godine bude otvorena i benzinska stanica na kojoj će se derivatima od nafte snabdevati teški kamioni i putnička vozila, uz niže cene naftnih derivata u odnosu na druge benzinske stanice zbog smanjenih manipulativnih troškova.
Pored predstavnika Kompanije i drugih gostiju, svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnik Ambasade Švajcarske u Srbiji, kao i gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović.
Svečanom otvaranju izgradnje ovog objekta prisustvovao je i Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.

 
Vlada Republike Srbije i kineski Hestil u Smederevu potpisali kupoprodajni ugovor za Železaru Smederevo

prodaja_zelezare_19_resize.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. april 2016. godine
Vlada Republike Srbije i kineski Hestil potpisali su u Smederevu  ugovor o kupovini Železare Smederevo, kojim će kineska kompanija preuzeti 98 imovinskih celina Železare za 46 miliona evra.
Ugovor su u Železari Smederevo potpisali ministar Ministarstva privrede Željko Sertić i predsednik kompanije Hestil Ju Jong, uz prisustvo premijera Aleksandra Vučića i ministara u Vladi Srbije, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, gradonačelnice grada Smedereva dr Jasne Avramović, predstavnika kineske kompanije, Ambasade Republike Kine u Beogradu i nekoliko hiljada radnika Železare.
"Danas je važan i veliki dan za sve nas i za radnike smederevske Železare, koji su ovo zaslužili posle mnogo godina neizvesnosti, neprospavanih noći i razmišljanja hoćete li moći da prehranite svoje porodice" izjavio je premijer i najavio dolazak predsednika Kine Si Đinpinga u Smederevo, krajem juna, kada će Hestil preuzeti Železaru.
 On je izrazio zahvalnost predstavnicima Hestila i kineskim zvaničnicima što im je Srbija bila prioritet u planovima širenja te industrije.
"Ovo pokazuje da nema neostvarivih snova i da se snovi ne ostvaruju samo kada ih nemate. Mi ćemo danas, to je naš običaj, da popijemo po koju, jer veće radosti od ove za nas nije bilo. Ja sam bio narodni premijer, ne pijem, ali danas ću morati s našim kineskim prijateljima", rekao je Vučić.
Predsednik Hestila Ju Jong rekao je da je plan te kompanije da srpska čeličana bude najkonkurentnija u Evropi i izrazio uverenje da će Železaru Smederevo izgraditi u moderan kompleks, sa unapređenom tehnologijom, opremom, podignutim nivoom zaštite životne sredine i dobrim uslovima za rad, a sve sa ciljem da Železara Smederevo bude najkonkurentnija u Evropi. On je ukazao da je Hestil sposoban da obezbedi investicije za Železaru, sa neophodnom tehničkom transformacijom i korišćenjem napredne tehonlogije. Jong se zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na gostoprimstvu, Vladi Srbije i timu koji je radio na ovom projektu.

Detaljnije...
 
Otvorena nova fabrika u Smederevu

karboteh_otvaranje_1_resize.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. april 2016. godine
Ministar privrede Željko Sertić, gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović i vlasnik kompanije Karboteh (Carbotech) industrije Lorenco Datoli otvorili su u petak 15. aprila 2016. godine u Slobodnoj zoni Smederevo fabriku za proizvodnju karbonskih četkica za automobilsku i elektroindustriju koja će uposliti 55 radnika.
 Ministar Sertić je naglasio da velike kompanije sa sobom dovode i male, kao što je slučaj sa kompanijom koja se otvara danas i koja planira da postane u kratkom periodu jedna od većih kompanija u našoj zemlji, a došla je uz veliku, Džonson elektrik, koja u Nišu sklapa elektromotore. Prema  njegovim rečima cilj Vlade je da se u Srbiji otvore desetine i stotine malih kompanija koje mogu oblikovati nove proizvode, koje se lako prilagođavaju promenama na tržištu i da sa malim ulaganjima budu deo velikih sistema.
Gradonačelnica grada  Smedereva dr Jasna Avramović zahvalila se kompaniji i njenom vlasniku što su prepoznali Smederevo i Srbiju kao dobro mesto za investiranje. Otvaranjem ove fabrike biće otvoreno 55 radnih mesta, i toliko porodica će naći svoju egzistenciju. Zahvalila se  Vladi Srbije na podršci, ministru Sertiću koji je bio na postavljanju kamena temeljca ove hale i naglasila da je namera grada da  korak po korak ispune Slobodnu zonu koja je infrastrukturno uređena i pretenduje da postane jedan od najlepših i najuspešnijih industrijskih parkova.  Po njenim rečima ukupna vrednost ivesticije –izgradnje hale  od preko 2000m2  iznosi nešto više od 2 miliona evra a finansirao je grad Smederevo.

Detaljnije...
 
Obeležen Svetski dan Roma

dan_roma_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. april 2016.godine
Povodom 8. aprila, Svetskog dana Roma, u organizaciji Asocijacije koordinatora za romska pitanja, a u saradnji sa SRNVO "Smederevski forum" i Udruženjem Roma Vranovo "21 Jelena",  u Skupštinskoj sali Gradske uprave u Smederevu održan je Okrugli sto "Izazovi i uloga lokalnih aktera u procesu socijalne inkluzije Roma i Romkinja".
 Cilj Okruglog stola je definisanje preporuka za inkluziju Roma iz perspektive nacionalnog i lokalnog novoa u odnosu na preuzete obaveze i izazove koje proističu iz procesa pregovora za pristupanje Evropskoj uniji (poglavlje 23), Operativnih zaključaka o socijalnom uključivanju Roma definisaih od strane predstavnika Evropske komisije i Vlae Republike Srbije i sprovođenja nove Strategije za uključivanje Roma i Romkinja za period 2015-2025.godine.
Okruglom stolu prisustvovao je i načelnik Podunavskog upravnog okruga Radoslav Cokić i gradonačelnica grada Smedereva dr Jasna Avramović .
Zahvaljujući se na pozivu i čestitajući praznik, Radoslav Cokić izrazio je uverenje da sami Romi mogu za sebe da urade najviše i mnogo više nego što rade, a posebno za one kojima je pomoć potrebna.

Detaljnije...
 
Sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga

savet_okruga.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 7. april 2016. godine
Savet Podunavskog upravnog okruga je na sednici od  7. aprila 2016. godine  razmatrao je više tačaka dnevnog reda predviđenih Planom rada Saveta za 2016. godinu.
Savet Okruga razmatrao je i usvojio Izveštaj o stanju bezbednosti i kriminaliteta na području lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga za prva tri meseca 2016. godine kao i Izveštaj o pripremljenosti sistema odbrane od grada na teritoriji lokalnih samouprava Okruga za 2016. godinu i doneo odgovarajuće zaključke.
Savet okruga je upoznat sa primenom novog Zakona o opštem upravnom postupku i implementacijom odredaba Zakona koja se odnosi na razmenu podataka iz službenih evidencija.  
Zaključeno je da načelnici gradske, odnosno opštinskih uprava lokalnih samouprava Okruga putem upitnika koje treba popuniti procene stanje i kapacitete jedinica lokalne samouprave oko sprovođenja odredbi Zakona o opštem upravnom postupku i da preko Podunavskog upravnog okruga obaveste Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave o mogućnostima primene odredbi  Zakona koje se odnose na razmenu podataka.
Sednici je predsedavao Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 16 - 20 of 171
Created and powered by KONEKT d.o.o