Home
Obeležen Svetski dan Roma

dan_roma_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. april 2016.godine
Povodom 8. aprila, Svetskog dana Roma, u organizaciji Asocijacije koordinatora za romska pitanja, a u saradnji sa SRNVO "Smederevski forum" i Udruženjem Roma Vranovo "21 Jelena",  u Skupštinskoj sali Gradske uprave u Smederevu održan je Okrugli sto "Izazovi i uloga lokalnih aktera u procesu socijalne inkluzije Roma i Romkinja".
 Cilj Okruglog stola je definisanje preporuka za inkluziju Roma iz perspektive nacionalnog i lokalnog novoa u odnosu na preuzete obaveze i izazove koje proističu iz procesa pregovora za pristupanje Evropskoj uniji (poglavlje 23), Operativnih zaključaka o socijalnom uključivanju Roma definisaih od strane predstavnika Evropske komisije i Vlae Republike Srbije i sprovođenja nove Strategije za uključivanje Roma i Romkinja za period 2015-2025.godine.
Okruglom stolu prisustvovao je i načelnik Podunavskog upravnog okruga Radoslav Cokić i gradonačelnica grada Smedereva dr Jasna Avramović .
Zahvaljujući se na pozivu i čestitajući praznik, Radoslav Cokić izrazio je uverenje da sami Romi mogu za sebe da urade najviše i mnogo više nego što rade, a posebno za one kojima je pomoć potrebna.

Detaljnije...
 
Sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga

savet_okruga.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 7. april 2016. godine
Savet Podunavskog upravnog okruga je na sednici od  7. aprila 2016. godine  razmatrao je više tačaka dnevnog reda predviđenih Planom rada Saveta za 2016. godinu.
Savet Okruga razmatrao je i usvojio Izveštaj o stanju bezbednosti i kriminaliteta na području lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga za prva tri meseca 2016. godine kao i Izveštaj o pripremljenosti sistema odbrane od grada na teritoriji lokalnih samouprava Okruga za 2016. godinu i doneo odgovarajuće zaključke.
Savet okruga je upoznat sa primenom novog Zakona o opštem upravnom postupku i implementacijom odredaba Zakona koja se odnosi na razmenu podataka iz službenih evidencija.  
Zaključeno je da načelnici gradske, odnosno opštinskih uprava lokalnih samouprava Okruga putem upitnika koje treba popuniti procene stanje i kapacitete jedinica lokalne samouprave oko sprovođenja odredbi Zakona o opštem upravnom postupku i da preko Podunavskog upravnog okruga obaveste Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave o mogućnostima primene odredbi  Zakona koje se odnose na razmenu podataka.
Sednici je predsedavao Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.

 
Primena odredaba novog Zakona o opštem upravnom postupku
05. april 2016. godine
 U Beogradu u sedištu Vlade Republike Srbije dana 4. aprila 2016 . godine održan je sastanak  predstavnika  Ministarstva  državne uprave i lokalne samouprave  sa načelnicima upravnih okruga oko primene novog Zakona o opštem upravnom postupku.
Sastanku su ispred Ministarstva prisustovovali Željko Ožegović i Ivan Bošnjak, državni sekretari u ovom Ministarstvu i Marko Tomašević, šef Odeljenja za politički sistem lokalne samouprave Stalne konferencije gradova i opština.
Na sastanku je bilo reči oko primene odredaba Zakona o  opštem upravnom postupku koja se odnose na razmenu podataka iz službenih evidencija po službenoj dužnosti, a koje počinju da se primenjuju 8. juna 2016. godine
Namera Ministarstva je da kroz zajednički rad i saradnju i razmenu iskustava predstavnika državnih organa i organa lokalne samouprave kao najčešćih  pružalaca usluga  koji su u posedu službenih evidencija i načelnika okruga koji svojim delovanjem predstavljaju  funkcionalnu i institucionalnu vezu između centralnog i lokalnog nivoa,  podrže primere i modele dobre prakse i pomognu u definisanju mehanizama za punu primenu odredaba Zakona o razmeni podataka iz službenih evidencija
Sastanku je prisustvovao i Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.
 
Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar u poseti Opštoj bolnici Stefan Visoki u Smederevskoj Palanci

loncar.jpg

 loncar_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29. mart 2016. godine
U Opštoj bolnici „Stefan Visoki“  u Smederevskoj Palanci  svečano je otvoreno odeljenje, odnosno jedinica za palijativno zbrinjavanje u kojoj će biti smešteni najteži bolesnici, neizlečivo oboleli kao i pacijenti koji trpe hronične bolove.
 Ovu jedinicu koja je obrazovana u skladu sa Nacionalnom strategijom za palijativno zbrinjavanje otvorio je Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, dr Zlatibor Lončar koji je između ostalog istakao da je za ovaj projekat od strane Ministarstva zdravlja i Republike Srbije izdvojeno 23 miliona dinara.
Ministar Zlatibor Lončar je rekao da je cilj otvaranja ove jedinice pre svega poboljšanje kvaliteta života najtežim bolesnicima koliko god je to moguće, te da će usluge koristiti bolesnici ne samo sa teritorije opštine Smederevska Palanka već i susednih opština koje su u nadležnosti ove zdravstvene ustanove, uz napomenu da se palijativna nega pacijentima u bolnici neće naplaćivati.
Prema rečima ministra Lončara i v.d. direktora OB „Stefan Visoki“  Željka Smiljanića, vrata ove jedinice od sutra će biti otvorena za sve one kojima je pomoć neophodna.
Svečanom otvaranju jedinice za palijativnu negu prisustvovao je i Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.

 
Redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga
24. mart 2016. godine
Okružni štab za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga na sednici od 24. marta 2016. godine razmatrao je više tačaka predviđenih Planom rada Okružnog štaba za vanredne situacije.
Okružni štab je razmatrao i usvojio Izveštaj o funkcionisanju sistema odbrane od grada na teritoriji radarskog centra „Bukulja“u 2015 godini i Izveštaj o priprema za 2016 godinu.
Razmatrajući Izveštaj o stanju izvršenih preventivnih i operativnih mera zaštite od poplava za 2016. godinu sa posebnim akcentom na stanju i oceni spremnosti objekata za odbranu od poplava na vodama I reda i sprovedenim i planiranim aktivnostima na unapređenju Operativnih planova za odbranu od poplava na vodama II reda, Okružni štab je konstatovao da je obim radova na sanaciji objekata za zaštitu od poplava nedovoljan, te da zaštitni objekti na vodotocima I  i II reda nisu bili u potunosti spremni u uslovima povećane količine padavina tokom marta meseca tekuće godine. Okružni štab smatra da nadležni organi traba da i dalje preduzimaju aktivnosti kako bi se navedeni objekti doveli u funkcionalno stanje.
Takođe Okružni štab upoznat je i sa stanjem i uticajem postojećih i potencijalnih klizišta na teritoriji Podunavskog upravnog okruga na ugroženost ljudi, životinja, materijalnih dobara, zemljišta i infrastrukturnih, građevinskih, stambenih  i drugih objekta, posebno u svetlu aktiviranja klizišta u gradu Smederevu u Dunavskoj ulici  nakon obilnih kiša.
Razmatrajući Analizu, Okružni štab je konstatovao da grad Smederevo preduzima mere na sanaciji ovog klizišta,
Sednicom je predsedavao Radoslav Cokić. komandant Okružnog štaba za vanredene situacije Podunavskog upravnogh okruga.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 16 - 20 of 168
Created and powered by KONEKT d.o.o