Home
Примена одредаба новог Закона о општем управном поступку
05. април 2016. године
 У Београду у седишту Владе Републике Србије дана 4. априла 2016. године одржан је састанак  представника  Министарства  државне управе и локалне самоуправе са начелницима управних округа око примене новог Закона о општем управном поступку.
Састанку су испред Министарства присустововали Жељко Ожеговић и Иван Бошњак, државни секретари у овом Министарству и Марко Томашевић, шеф Одељења за политички систем локалне самоуправе Сталне конференције градова и општина.
На састанку је било речи око примене одредаба Закона о  општем управном поступку која се односе на размену података из службених евиденција по службеној дужности, а које почињу да се примењују 8. јуна 2016. године
Намера Министарства је да кроз заједнички рад и сарадњу и размену искустава представника државних органа и органа локалне самоуправе као најчешћих  пружалаца услуга  који су у поседу службених евиденција и начелника округа који својим деловањем представљају  функционалну и институционалну везу између централног и локалног нивоа,  подрже примере и моделе добре праксе и помогну у дефинисању механизама за пуну примену одредаба Закона о размени података из службених евиденција
Састанку је присуствовао и Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
 
Министар здравља др Златибор Лончар у посети Општој болници „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци

loncar.jpg loncar_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29. март 2016. године
У Општој болници „Стефан Високи“  у Смедеревској Паланци  свечано је отворено одељење, односно јединица за палијативно збрињавање у којој ће бити смештени најтежи болесници, неизлечиво оболели као и пацијенти који трпе хроничне болове.
 Ову јединицу која је образована у складу са Националном стратегијом за палијативно збрињавање отворио је Министар здравља у Влади Републике Србије, др Златибор Лончар који је између осталог истакао да је за овај пројекат од стране Министарства здравља и Републике Србије издвојено 23 милиона динара.
Министар Златибор Лончар је рекао да је циљ отварања ове јединице пре свега побољшање квалитета живота најтежим болесницима колико год је то могуће, те да ће услуге користити болесници не само са територије општине Смедеревска Паланка већ и суседних општина које су у надлежности ове здравствене установе, уз напомену да се палијативна нега пацијентима у болници неће наплаћивати.
Према речима министра Лончара и в.д. директора ОБ „Стефан Високи“  Жељка Смиљанића, врата ове јединице од сутра ће бити отворена за све оне којима је помоћ неопходна.
Свечаном отварању јединице за палијативну негу присуствовао је и Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.

 
Редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
24. март 2016. године
Окружни штаб за ванредне ситуације Подунавског управног округа на седници од 24. марта 2016. године разматрао је више тачака предвиђених Планом рада Окружног штаба за ванредне ситуације.
Окружни штаб је разматрао и усвојио Извештај о функционисању система одбране од града на територији радарског центра „Букуља“у 2015 години и Извештај о припрема за 2016 годину.
Разматрајући Извештај о стању извршених превентивних и оперативних мера заштите од поплава за 2016. годину са посебним акцентом на стању и оцени спремности објеката за одбрану од поплава на водама I реда и спроведеним и планираним активностима на унапређењу Оперативних планова за одбрану од поплава на водама II реда, Окружни штаб је констатовао да је обим радова на санацији објеката за заштиту од поплава недовољан, те да заштитни објекти на водотоцима I  и II реда нису били у потуности спремни у условима повећане количине падавина током марта месеца текуће године. Окружни штаб сматра да надлежни органи траба да и даље предузимају активности како би се наведени објекти довели у функционално стање.
Такође Окружни штаб упознат је и са стањем и утицајем постојећих и потенцијалних клизишта на територији Подунавског управног округа на угроженост људи, животиња, материјалних добара, земљишта и инфраструктурних, грађевинских, стамбених  и других објекта, посебно у светлу активирања клизишта у граду Смедереву у Дунавској улици  након обилних киша.
Разматрајући Анализу, Окружни штаб је констатовао да град Смедерево предузима мере на санацији овог клизишта,
Седницом је председавао Радослав Цокић. Командант Окружног штаба за ванредене ситуације Подунавског управногх округа.
 
Ванредна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
7. март 2016. године
Окружни штаб за ванредне ситуације Подунавског управног округа на на ванредној седници од 07. марта 2016. године разматрао је Извештај о стању на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у условима повећане количине падавина и припреме локалних самоуправа за деловање и предузимање мера за одбрану од поплава на територији Подунавског управног округа.

-Окружни штаб за ванредне ситуације је од стране Одељења за ванредне ситуације  у Смедереву упознат са стањем средстава, опреме и расположивог људства за одбрану од поплава на водотоцима који протичу кроз територију Подунавског управног округа.

Окружни штаб за ванредне ситуације закључио је:

1. Локалне самоуправе на територији Подунавског управног округа су обавезне да у случају потребе ефикасно предузимају све мере из своје надлежности а у циљу спровођења активности одбране од поплава на водотоцима који протичу кроз територију Подунавског управног округа.
2. Неопходно је да локалне самоуправе на територији Подунавског управног округа дневно  прате стање на водотоцима  и извештавају Окружни штаб за ванредне ситуације.
3. Уколико до сада то нису урадили, надлежни органи локалних  самоуправа су дужни да сходно одредбама члана 55. Закона о водама  у најкраћем могућем року донесу годишње оперативне планове за одбрану од поплава на водама другог реда.  

Седници је председавао Радослав Цокић, командант Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа.
 
Премијер уручуо кључеве нове производне хале у Смедереву

vucic_fabrika_za_preradu_ribe_16.jpg

 vucic_fabrika_za_preradu_ribe_10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26. фебруар 2016. године
Председник Владе Републике Србије Александар Вучић уручио је јуче кључеве нове производне хале, коју је изградио Град Смедерево, Бруну Корнарту, генералном директору компаније ПТЦ Џермани, која ће у новој фабрици за прераду рибе упослити 300 радника.
После Меморандума о разумевању који је парафиран у октобру, градоначелница града Смедерева је у децембру потписала Уговор о закупу новоизграђене хале у Индустријској зони, са Привредним друштвом СервФоод доо Смедерево, сестринском фирмом ПТЦ-а, који ће се бавити прерадом и конзервирањем рибе, љускара и мекушаца и другим делатностима директно повезаних са основном делатношћу.
Градоначелница града Смедерева др Јасна Аврамовић поздрављајући присутне, указала је  да је град испунио обећање и у рекордном року изградио савремену халу од 4.200 метара квадратних која може да буде понос Србије и Смедерева.
Представници немачке компаније похвалили су ниво сарадње са локалном самоуправом, захвалили се свима који су учествовали у изради овог пројекта и најавили унапређење и повећање производње, што у наредним корацима предвиђа изградњу узгајалишта пастрмке и производњу хране за узгајалиште, што подразумева и отварање нових радних места.
Фабрика у Смедереву изграђена је у складу са најновијим стандардима и прописима ЕУ у вези са прерадом рибе и еколошком заштитом. Капацитет прераде рибе је приближно 30.000 тона годишње, а тај капацитет ће бити достигнут за око 3 године. У њој ће бити упослено око 300 радника када фабрика досегне свој производни максимум, а ове године биће запослено 100 радника, од којих ће око 80 одсто чинити жене.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 21 - 25 of 171
Created and powered by KONEKT d.o.o