Home
Ванредна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
7. март 2016. године
Окружни штаб за ванредне ситуације Подунавског управног округа на на ванредној седници од 07. марта 2016. године разматрао је Извештај о стању на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у условима повећане количине падавина и припреме локалних самоуправа за деловање и предузимање мера за одбрану од поплава на територији Подунавског управног округа.

-Окружни штаб за ванредне ситуације је од стране Одељења за ванредне ситуације  у Смедереву упознат са стањем средстава, опреме и расположивог људства за одбрану од поплава на водотоцима који протичу кроз територију Подунавског управног округа.

Окружни штаб за ванредне ситуације закључио је:

1. Локалне самоуправе на територији Подунавског управног округа су обавезне да у случају потребе ефикасно предузимају све мере из своје надлежности а у циљу спровођења активности одбране од поплава на водотоцима који протичу кроз територију Подунавског управног округа.
2. Неопходно је да локалне самоуправе на територији Подунавског управног округа дневно  прате стање на водотоцима  и извештавају Окружни штаб за ванредне ситуације.
3. Уколико до сада то нису урадили, надлежни органи локалних  самоуправа су дужни да сходно одредбама члана 55. Закона о водама  у најкраћем могућем року донесу годишње оперативне планове за одбрану од поплава на водама другог реда.  

Седници је председавао Радослав Цокић, командант Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа.
 
Премијер уручуо кључеве нове производне хале у Смедереву

vucic_fabrika_za_preradu_ribe_16.jpg

 vucic_fabrika_za_preradu_ribe_10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26. фебруар 2016. године
Председник Владе Републике Србије Александар Вучић уручио је јуче кључеве нове производне хале, коју је изградио Град Смедерево, Бруну Корнарту, генералном директору компаније ПТЦ Џермани, која ће у новој фабрици за прераду рибе упослити 300 радника.
После Меморандума о разумевању који је парафиран у октобру, градоначелница града Смедерева је у децембру потписала Уговор о закупу новоизграђене хале у Индустријској зони, са Привредним друштвом СервФоод доо Смедерево, сестринском фирмом ПТЦ-а, који ће се бавити прерадом и конзервирањем рибе, љускара и мекушаца и другим делатностима директно повезаних са основном делатношћу.
Градоначелница града Смедерева др Јасна Аврамовић поздрављајући присутне, указала је  да је град испунио обећање и у рекордном року изградио савремену халу од 4.200 метара квадратних која може да буде понос Србије и Смедерева.
Представници немачке компаније похвалили су ниво сарадње са локалном самоуправом, захвалили се свима који су учествовали у изради овог пројекта и најавили унапређење и повећање производње, што у наредним корацима предвиђа изградњу узгајалишта пастрмке и производњу хране за узгајалиште, што подразумева и отварање нових радних места.
Фабрика у Смедереву изграђена је у складу са најновијим стандардима и прописима ЕУ у вези са прерадом рибе и еколошком заштитом. Капацитет прераде рибе је приближно 30.000 тона годишње, а тај капацитет ће бити достигнут за око 3 године. У њој ће бити упослено око 300 радника када фабрика досегне свој производни максимум, а ове године биће запослено 100 радника, од којих ће око 80 одсто чинити жене.

Детаљније...
 
Одржана 55. седница Савета Подунавског управног округа

 sednica_okruga.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. фебруар  2016. године
Дана 12. фебруара 2016. године, у седишту Округа одржана је 55. седица Савета Подунавског управног округа.
Савет Округа разматрао је и усвојио Извештај о раду Савета Округа у 2015. години и Извештај о раду Стручне службе Подунавског управног округа за 2015. годину.
Усвајајући Извештај о раду Савета Округа у 2015. години, Савет Округа је закључио да у Извештај треба навести и активности општине Смедеревска Паланка око комасације земљишта у насељеним местима Азања, Глибовац и Кусадак која се реализује на површини од 7.500 хектара, а финансира се средствима Министарства пољопривреде и заштите животне средине (70 %) и општине Смедеревска Паланка (30%).
Такође Савет Округа је сагледао ситуацију око питања решавања одлагања комуналног отпада на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа и закључио да постоји потреба да локалне самоуправе ажурирају постојеће локалне планове за одлагање отпада, како би се ово питање решило на квалитетнији начин, посебно са становишта постојања дивљих депонија које треба уклонити.
Седници Савета су поред начелника  Подунавског управног округа  Радослава Цокића који је председавао седницом,  присуствовали и Бојан Теофиловић, заменик градоначелника града Смедерева, Игор Матковић, председник општине Велика Плана и Славољуб Ђурић, председник Скупштине општине Смедеревска Паланка.

 
Обилазак водотокова на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа
15.  јануар 2016. године

Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Округа у пратњи Ненада Јоцића, начелника Одељења за ванредне ситуације у Смедереву, данас је обишао водотоке  на територији локалних самоуправа који потенцијално носе опасност од стварања бујичних вода и плављења стамбених објеката и пољопривредног земљишта у насељеним местима локалних самоуправа.  
Обзиром на прогнозу Републичког хидрометереолошког завода да ће наредних дана бити обилних падавина, Радослав Цокић се на лицу места уверио о стању у насељеним местима који могу бити угрожени поплавним водама, као и о предузетим мерама од стране локаланих самоуправа и мерама које треба предузети.
 
Одржан консултативни састанак руководиоца Школске управе са директорима средњих школа са подручја локалних самоуправа Округа
25 децембар. 2015. године
 У Смедереву у седишту Подунавског управног округа  одржан је Консултативни састанак  руководиоца Школске управе са директорима средњих школа са подручја локалних самоуправа Подунавског управног округа око планирања уписа редовних и ванредних ученика у средње школе за школску 2016/2017. Састанку су присуствовали и просветни саветници Школске управе са седиштем у Смедереву, представници локаланих самоуправа, као и представници Националне службе за запошљавање
На састанку је било речи око потреба локалних самоуправа за одређеним кадром, а полазећи од броја лица одређених образовних профила који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање, броја ученика који завршавају осми разред у основним школама на територији града односно општина, као и броја ученика који су се уписали у први разред средње школе прошле године.
Састанком  је председавао Велиша Јоксимовић, руководилац Школске управе у Пожаревцу.
Састанку је испред Подунавског управног округа присуствовао Љубан Митрески,  шеф Одсека општих послова у Стручној служби  Округа.
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 21 - 25 of 168
Created and powered by KONEKT d.o.o