Home
Vanredna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga
7. mart 2016. godine
Okružni štab za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga na na vanrednoj sednici od 07. marta 2016. godine razmatrao je Izveštaj o stanju na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga u uslovima povećane količine padavina i pripreme lokalnih samouprava za delovanje i preduzimanje mera za odbranu od poplava na teritoriji Podunavskog upravnog okruga.

-Okružni štab za vanredne situacije je od strane Odeljenja za vanredne situacije  u Smederevu upoznat sa stanjem sredstava, opreme i raspoloživog ljudstva za odbranu od poplava na vodotocima koji protiču kroz teritoriju Podunavskog upravnog okruga.

Okružni štab za vanredne situacije zaključio je:

1. Lokalne samouprave na teritoriji Podunavskog upravnog okruga su obavezne da u slučaju potrebe efikasno preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti a u cilju sprovođenja aktivnosti odbrane od poplava na vodotocima koji protiču kroz teritoriju Podunavskog upravnog okruga.
2. Neophodno je da lokalne samouprave na teritoriji Podunavskog upravnog okruga dnevno  prate stanje na vodotocima  i izveštavaju Okružni štab za vanredne situacije.
3. Ukoliko do sada to nisu uradili, nadležni organi lokalnih  samouprava su dužni da shodno odredbama člana 55. Zakona o vodama  u najkraćem mogućem roku donesu godišnje operativne planove za odbranu od poplava na vodama drugog reda.  

Sednici je predsedavao Radoslav Cokić,  komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga.
 
Premijer uručuo ključeve nove proizvodne hale u Smederevu

vucic_fabrika_za_preradu_ribe_16.jpg

vucic_fabrika_za_preradu_ribe_10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26. februar 2016. godine
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je juče ključeve nove proizvodne hale, koju je izgradio Grad Smederevo, Brunu Kornartu, generalnom direktoru kompanije PTC Džermani, koja će u novoj fabrici za preradu ribe uposliti 300 radnika.
Posle Memoranduma o razumevanju koji je parafiran u oktobru, gradonačelnica grada Smedereva je u decembru potpisala Ugovor o zakupu novoizgrađene hale u Industrijskoj zoni, sa Privrednim društvom ServFood doo Smederevo, sestrinskom firmom PTC-a, koji će se baviti preradom i konzerviranjem ribe, ljuskara i mekušaca i drugim delatnostima direktno povezanih sa osnovnom delatnošću.
Gradonačelnica grada Smedereva dr Jasna Avramović pozdravljajući prisutne, ukazala je  da je grad ispunio obećanje i u rekordnom roku izgradio savremenu halu od 4.200 metara kvadratnih koja može da bude ponos Srbije i Smedereva.
Predstavnici nemačke kompanije pohvalili su nivo saradnje sa lokalnom samoupravom, zahvalili se svima koji su učestvovali u izradi ovog projekta i najavili unapređenje i povećanje proizvodnje, što u narednim koracima predviđa izgradnju uzgajališta pastrmke i proizvodnju hrane za uzgajalište, što podrazumeva i otvaranje novih radnih mesta.
Fabrika u Smederevu izgrađena je u skladu sa najnovijim standardima i propisima EU u vezi sa preradom ribe i ekološkom zaštitom. Kapacitet prerade ribe je približno 30.000 tona godišnje, a taj kapacitet će biti dostignut za oko 3 godine. U njoj će biti uposleno oko 300 radnika kada fabrika dosegne svoj proizvodni maksimum, a ove godine biće zaposleno 100 radnika, od kojih će oko 80 odsto činiti žene.

Detaljnije...
 
Održana 55. sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga

 sednica_okruga.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  13. februar  2016. godine
Dana 12. februara 2016. godine, u sedištu Okruga održana je 55. sedica Saveta Podunavskog upravnog okruga.
Savet Okruga razmatrao je i usvojio Izveštaj o radu Saveta Okruga u 2015. godini i Izveštaj o radu Stručne službe Podunavskog upravnog okruga za 2015. godinu.
Usvajajući Izveštaj o radu Saveta Okruga u 2015. godini, Savet Okruga je zaključio da u Izveštaj treba navesti i aktivnosti opštine Smederevska Palanka oko komasacije zemljišta u naseljenim mestima Azanja, Glibovac i Kusadak koja se realizuje na površini od 7.500 hektara, a finansira se sredstvima Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine (70 %) i opštine Smederevska Palanka (30%).
Takođe Savet Okruga je sagledao situaciju oko pitanja rešavanja odlaganja komunalnog otpada na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga i zaključio da postoji potreba da lokalne samouprave ažuriraju postojeće lokalne planove za odlaganje otpada, kako bi se ovo pitanje rešilo na kvalitetniji način, posebno sa stanovišta postojanja divljih deponija koje treba ukloniti.
Sednici Saveta su pored načelnika  Podunavskog upravnog okruga  Radoslava Cokića koji je predsedavao sednicom,  prisustvovali i Bojan Teofilović, zamenik gradonačelnika grada Smedereva, Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana i Slavoljub Đurić, predsednik Skupštine opštine Smederevska Palanka.

 
Obilazak vodotokova na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga
15.  januar 2016. godine

Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Okruga u pratnji Nenada Jocića, načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Smederevu, danas je obišao vodotoke  na teritoriji lokalnih samouprava koji potencijalno nose opasnost od stvaranja bujičnih voda i plavljenja stambenih objekata i poljoprivrednog zemljišta u naseljenim mestima lokalnih samouprava.  
Obzirom na prognozu Republičkog hidrometereološkog zavoda da će narednih dana biti obilnih padavina, Radoslav Cokić se na licu mesta uverio o stanju u naseljenim mestima koji mogu biti ugroženi poplavnim vodama, kao i o preduzetim merama od strane lokalanih samouprava i merama koje treba preduzeti.
 
Одржан консултативни састанак руководиоца Школске управе са директорима средњих школа са подручја локалних самоуправа Округа
25 decembar 2015. godine
 U Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga  održan je Konsultativni sastanak  rukovodioca Školske uprave sa direktorima srednjih škola sa područja lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga oko planiranja upisa redovnih i vanrednih učenika u srednje škole za školsku 2016/2017. Sastanku su prisustvovali i prosvetni savetnici Školske uprave sa sedištem u Smederevu, predstavnici lokalanih samouprava,  kao i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje
Na sastanku je bilo reči oko potreba lokalnih samouprava za određenim kadrom, a polazeći od broja lica određenih obrazovnih profila koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, broja učenika koji završavaju osmi razred u osnovnim školama na teritoriji grada odnosno opština, kao i broja učenika koji su se upisali u prvi razred srednje škole prošle godine.
Sastankom  je predsedavao Veliša Joksimović, rukovodilac Školske uprave u Požarevcu.
Sastanku je ispred Podunavskog upravnog okruga prisustvovao Ljuban Mitreski,  šef Odseka opštih poslova u Stručnoj službi  Okruga.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 21 - 25 of 168
Created and powered by KONEKT d.o.o