Home
Primena odredaba novog Zakona o opštem upravnom postupku
05. april 2016. godine
 U Beogradu u sedištu Vlade Republike Srbije dana 4. aprila 2016 . godine održan je sastanak  predstavnika  Ministarstva  državne uprave i lokalne samouprave  sa načelnicima upravnih okruga oko primene novog Zakona o opštem upravnom postupku.
Sastanku su ispred Ministarstva prisustovovali Željko Ožegović i Ivan Bošnjak, državni sekretari u ovom Ministarstvu i Marko Tomašević, šef Odeljenja za politički sistem lokalne samouprave Stalne konferencije gradova i opština.
Na sastanku je bilo reči oko primene odredaba Zakona o  opštem upravnom postupku koja se odnose na razmenu podataka iz službenih evidencija po službenoj dužnosti, a koje počinju da se primenjuju 8. juna 2016. godine
Namera Ministarstva je da kroz zajednički rad i saradnju i razmenu iskustava predstavnika državnih organa i organa lokalne samouprave kao najčešćih  pružalaca usluga  koji su u posedu službenih evidencija i načelnika okruga koji svojim delovanjem predstavljaju  funkcionalnu i institucionalnu vezu između centralnog i lokalnog nivoa,  podrže primere i modele dobre prakse i pomognu u definisanju mehanizama za punu primenu odredaba Zakona o razmeni podataka iz službenih evidencija
Sastanku je prisustvovao i Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.
 
Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar u poseti Opštoj bolnici Stefan Visoki u Smederevskoj Palanci

loncar.jpg

 loncar_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29. mart 2016. godine
U Opštoj bolnici „Stefan Visoki“  u Smederevskoj Palanci  svečano je otvoreno odeljenje, odnosno jedinica za palijativno zbrinjavanje u kojoj će biti smešteni najteži bolesnici, neizlečivo oboleli kao i pacijenti koji trpe hronične bolove.
 Ovu jedinicu koja je obrazovana u skladu sa Nacionalnom strategijom za palijativno zbrinjavanje otvorio je Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, dr Zlatibor Lončar koji je između ostalog istakao da je za ovaj projekat od strane Ministarstva zdravlja i Republike Srbije izdvojeno 23 miliona dinara.
Ministar Zlatibor Lončar je rekao da je cilj otvaranja ove jedinice pre svega poboljšanje kvaliteta života najtežim bolesnicima koliko god je to moguće, te da će usluge koristiti bolesnici ne samo sa teritorije opštine Smederevska Palanka već i susednih opština koje su u nadležnosti ove zdravstvene ustanove, uz napomenu da se palijativna nega pacijentima u bolnici neće naplaćivati.
Prema rečima ministra Lončara i v.d. direktora OB „Stefan Visoki“  Željka Smiljanića, vrata ove jedinice od sutra će biti otvorena za sve one kojima je pomoć neophodna.
Svečanom otvaranju jedinice za palijativnu negu prisustvovao je i Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.

 
Redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga
24. mart 2016. godine
Okružni štab za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga na sednici od 24. marta 2016. godine razmatrao je više tačaka predviđenih Planom rada Okružnog štaba za vanredne situacije.
Okružni štab je razmatrao i usvojio Izveštaj o funkcionisanju sistema odbrane od grada na teritoriji radarskog centra „Bukulja“u 2015 godini i Izveštaj o priprema za 2016 godinu.
Razmatrajući Izveštaj o stanju izvršenih preventivnih i operativnih mera zaštite od poplava za 2016. godinu sa posebnim akcentom na stanju i oceni spremnosti objekata za odbranu od poplava na vodama I reda i sprovedenim i planiranim aktivnostima na unapređenju Operativnih planova za odbranu od poplava na vodama II reda, Okružni štab je konstatovao da je obim radova na sanaciji objekata za zaštitu od poplava nedovoljan, te da zaštitni objekti na vodotocima I  i II reda nisu bili u potunosti spremni u uslovima povećane količine padavina tokom marta meseca tekuće godine. Okružni štab smatra da nadležni organi traba da i dalje preduzimaju aktivnosti kako bi se navedeni objekti doveli u funkcionalno stanje.
Takođe Okružni štab upoznat je i sa stanjem i uticajem postojećih i potencijalnih klizišta na teritoriji Podunavskog upravnog okruga na ugroženost ljudi, životinja, materijalnih dobara, zemljišta i infrastrukturnih, građevinskih, stambenih  i drugih objekta, posebno u svetlu aktiviranja klizišta u gradu Smederevu u Dunavskoj ulici  nakon obilnih kiša.
Razmatrajući Analizu, Okružni štab je konstatovao da grad Smederevo preduzima mere na sanaciji ovog klizišta,
Sednicom je predsedavao Radoslav Cokić. komandant Okružnog štaba za vanredene situacije Podunavskog upravnogh okruga.
 
Vanredna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga
7. mart 2016. godine
Okružni štab za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga na na vanrednoj sednici od 07. marta 2016. godine razmatrao je Izveštaj o stanju na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga u uslovima povećane količine padavina i pripreme lokalnih samouprava za delovanje i preduzimanje mera za odbranu od poplava na teritoriji Podunavskog upravnog okruga.

-Okružni štab za vanredne situacije je od strane Odeljenja za vanredne situacije  u Smederevu upoznat sa stanjem sredstava, opreme i raspoloživog ljudstva za odbranu od poplava na vodotocima koji protiču kroz teritoriju Podunavskog upravnog okruga.

Okružni štab za vanredne situacije zaključio je:

1. Lokalne samouprave na teritoriji Podunavskog upravnog okruga su obavezne da u slučaju potrebe efikasno preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti a u cilju sprovođenja aktivnosti odbrane od poplava na vodotocima koji protiču kroz teritoriju Podunavskog upravnog okruga.
2. Neophodno je da lokalne samouprave na teritoriji Podunavskog upravnog okruga dnevno  prate stanje na vodotocima  i izveštavaju Okružni štab za vanredne situacije.
3. Ukoliko do sada to nisu uradili, nadležni organi lokalnih  samouprava su dužni da shodno odredbama člana 55. Zakona o vodama  u najkraćem mogućem roku donesu godišnje operativne planove za odbranu od poplava na vodama drugog reda.  

Sednici je predsedavao Radoslav Cokić,  komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga.
 
Premijer uručuo ključeve nove proizvodne hale u Smederevu

vucic_fabrika_za_preradu_ribe_16.jpg

vucic_fabrika_za_preradu_ribe_10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26. februar 2016. godine
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je juče ključeve nove proizvodne hale, koju je izgradio Grad Smederevo, Brunu Kornartu, generalnom direktoru kompanije PTC Džermani, koja će u novoj fabrici za preradu ribe uposliti 300 radnika.
Posle Memoranduma o razumevanju koji je parafiran u oktobru, gradonačelnica grada Smedereva je u decembru potpisala Ugovor o zakupu novoizgrađene hale u Industrijskoj zoni, sa Privrednim društvom ServFood doo Smederevo, sestrinskom firmom PTC-a, koji će se baviti preradom i konzerviranjem ribe, ljuskara i mekušaca i drugim delatnostima direktno povezanih sa osnovnom delatnošću.
Gradonačelnica grada Smedereva dr Jasna Avramović pozdravljajući prisutne, ukazala je  da je grad ispunio obećanje i u rekordnom roku izgradio savremenu halu od 4.200 metara kvadratnih koja može da bude ponos Srbije i Smedereva.
Predstavnici nemačke kompanije pohvalili su nivo saradnje sa lokalnom samoupravom, zahvalili se svima koji su učestvovali u izradi ovog projekta i najavili unapređenje i povećanje proizvodnje, što u narednim koracima predviđa izgradnju uzgajališta pastrmke i proizvodnju hrane za uzgajalište, što podrazumeva i otvaranje novih radnih mesta.
Fabrika u Smederevu izgrađena je u skladu sa najnovijim standardima i propisima EU u vezi sa preradom ribe i ekološkom zaštitom. Kapacitet prerade ribe je približno 30.000 tona godišnje, a taj kapacitet će biti dostignut za oko 3 godine. U njoj će biti uposleno oko 300 radnika kada fabrika dosegne svoj proizvodni maksimum, a ove godine biće zaposleno 100 radnika, od kojih će oko 80 odsto činiti žene.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 21 - 25 of 171
Created and powered by KONEKT d.o.o