Home
Održana 54. sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga

 okrug_5.jpgokrug_4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17. decembar. 2015 godine
U Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga dana održana je 54. sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga.
Senici Saveta pored Radoslava Cokića načelnika Podunavskog upravnog okruga prisustvovali su dr Jasna Avramović, gradonačelnica grada Smedereva,  Bojan Teofilović, zamenik gradonačelnika grada Smedereva, Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana, Jelena Maksić, sekretar Skupštine opštine Velika Plana i Dejan Popović, načelnik Policijske uprave u Smederevu.
Sednici Saveta Okruga nije prisustvovao Radoslav Milojičić, predsednik opštine Smederevska Palanka.
U delu sednice koja je bila zatvorena za javnost, Savet Okruga je razmatrao Informaciju o stanju bezbednosti i kriminaliteta a teritoriji lokalnih samouprava za period januar- novembar 2015. godine  i konstatovao:
-Stanje bezbednosti i kriminaliteta na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga  u svim segmentima iz nadležnosti Policijske uprave u Smederevu je znatno povoljnije u odnosu na isti period prošle godine;
-Policijska uprava u Smederevu u celini je postigla dobre rezultate, bolje u odnosu na prošlu godinu. Smanjen je broj izvršenih krivičnih dela, bezbednost saobraćaja je u odnosu na prošlu godinu bolja, a saradnja sa pravosudnim organima je na zadovoljavajućem nivou.
-Saradnja Policijske uprave u Smederevu  sa gradom  Smederevom  i opštinom Velika Plana ocenjena je kao odlična,  dok  je sa  opštinom Smederevska Palanka nedovoljna.

Savet Okruga zaključio je

1.Usvaja se Informaciju o stanju bezbednosti i kriminaliteta a teritoriji lokalnih samouprava za period  januar - novembar 2015. Godine;

Detaljnije...
 
Održana 5. redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga
30. novembar 2015. godine
Okružni štab za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga na sednici od 27. novembra 2015. godine razmatrao je i usvojio Izveštaj o radu Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga za 2015. godinu sa odgovarajućim zaključcima kao i Plan rada za 2016. godinu. Pored ovih tačaka, Okružni štab je razmatrao i usvojio Analizu stanja saradnje sa snagama sistema zaštite i spasavanja iz sastava Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa predlogom sprovođenja zajedničkih aktivnosti na osposobljavanju, opremanju i izvršenju zadataka zaštite i spasavanja, Analizu stanja sistema za javno uzbunjivanje na teritoriji Podunavskog upravnog okruga, Informaciju o aktivnostima vezanim za obeležavanje, pronalaženje i uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava na teritoriji Podunavskog upravnog okruga i Izveštaj o spremnosti zimske službe za zimsku sezonu 2015/2016.
Sednici je predsedavao Radoslav Cokić, komandant Okružnog štaba za za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga
 
Održana 53. sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga
29. oktobar 2015. godine
Savet Podunavskog upravnog okruga na sednici koja je održana 28. oktobra 2015. godine razmatrao je i usvojio Informaciju o aktuelnoj situaciji u vezi sa narastajućim brojem migranata na teritoriji Republike Srbije i mogućnostima njihovog privremenog zbrinjavanja tokom predstojećeg zimskog perioda;
Razmatrajući Informaciju Savet Podunavskog upravnog okruga  konstatovao je:
-sve lokalne samouprave na teritoriji Podunavskog upravnog okruga obrazovale su lokalne savete za migracije sa zadatkom da prate migracione tokove i da predlažu mere i aktivnosti koje treba preduzeti radi efikasnog upravljanja migracijama, njihovog privremenog zbrinjavanja tokom predstojećeg zimskog perioda i da o tome izveštavaju Republički komesarijat za izbeglice;
Savet Podunavskog upravnog okruga doneo je sledeće zaključke
1. Obzirom na činjenicu da kroz Republiku Srbiju i dalje prolazi veliki broj migranata sa ratom zahvaćenih područja a da nastupa zimski period, Savet Podunavskog upravnog okruga podržava preduzete aktivnosti lokalnih samouprava na stvaranju uslova za njihovo privremeno zbrinjavanje tokom predstojeće zime;
3. Preporučuje se lokalnim samoupravama Podunavskog upravnog okruga da i dalje  preduzimaju mere u pravcu identifikovanja tehnikih kapaciteta i određivanja odgovarajućih objekata u kojima bi migranti bili privremeno smešteni uz stvaranje uslova za humano postupanje, pružanje zdravstvene zaštite i obezbeđivanje ishrane, odeće i obuće.
Sednicom Saveta predsedavao je Radoslav Cokić, predsednik Saveta i načelnik Podunavskog upravnog okruga.
 
Sastanak ministarke Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sa načelnicima okruga

kori_2015.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20. oktobar 2015. godine
U Beogradu, u Klubu poslanika održan je drugi sastanak  potpredsednice Vlade i ministarke Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave,  dr Kori Udovički sa načelnicima svih upravnih okruga sa teritorije Republike Srbije, Na sastanku je bilo reči o aktivnostima upravnih okruga, a razmenjena su iskustva o zajedničkim radu na unapređenju organizacije i odgovornosti upravnih okruga u oviru reformskih procesa Vlade Republike Srbije
Predstavnici Svetske banke održali su prezentaciju „Funkcionalna analiza stručnih službi upravnih okruga“, kojom je posebna pažnja posvećena preklapanjima i viškovima u strukturi zaposlenih pri upravnim okruzima.
Potpredsednica Vlade je istakla da je na prethodnom sastanku dogovoreno da svi načelnici nastave da rade i mimo svojih formalnih ovlašćenja i sa zadovoljstvom konstatovala da su oni to zaista i činili. Udovički je dodala da se raduje nastavku dalje saradnje sa okruzima i najavila formiranje radne grupe o decentralizaciji i dekoncentraciji odlučivanja.
„Jako nam je bitno da čujemo vas i vaša iskustva koja su nam dragocena. Posebno nam je to značajno u kontekstu Zakona o inspekcijskom nadzoru čija je primena već počela da daje značajne rezultate. Samo kroz dogovore i aktivnu saradnju možemo poboljšati efikasnost inspekcijskih službi i dobre rezultate učiniti još boljim.“, rekla  je Udovički.

Detaljnije...
 
Premijer prisustvovao paljenju Visoke peći

vucic_visoka_pec_29_resize.jpgvucic_visoka_pec_14.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09. oktobar 2015. godine
Posle četiri godine pauze, puštena je u rad, Visoka peć broj 1 u Železari Smederevo, a  pokretanju proizvodnje prisustvovali su premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministri Željko Sertić i Aleksandar Vulin, načelnik Podunavskog upravnog okruga Radoslav Cokić, gradonačelnica Grada Smedereva, dr Jasna Avramović, predstavnici menadžmenta fabrike i gradski zvaničnici.
"Verovali smo u vas, ponosan sam na vas i dobro je što sam vas poslušao i što smo sačuvali fabriku. Vi ste ovaj veliki uspeh napravili za celu Srbiju. Od danas će Železara praviti novih 400 miliona dolara, i to je novih jedan odsto rasta BDP za celu Srbiju u narednoj godini", poručio je Vučić obraćajući se radnicima i rukovodstvu Železare na svečanosti povodom paljenja peći.
 Premijer je ponovio da se o strateškom partnerstvu pregovora sa čeličanom iz Kine, koja se smatra najmoćnijom u svetu i izneo podatak da je ta kompanija zainteresovana da investira najmanje 380 miliona evra.
 "To bi značilo novi život ne samo za Smederevo, već i celu Srbiju. Ljudi u Srbiji to treba da znaju", poručio je Vučić i naglasio da je naš uslov da nema otpuštanja radnika.
 "Svi moraju da ostanu, i nove da primite. To smo uspeli i sa sadašnjim rukovodstvom i onima koji žele da uđu kao strateški partneri", naglasio je primijer i dodao da je cena čelika trenutno na najnižem nivou u svetu, a to je 380 dolara po toni i ocenio da će morati da ide najmanje na 480 dolara po toni.
 "Onda mi postajemo profitabilni, zarađujete dodatni novac i posle nema zime, možete samo da pregovarate sa vlasnicima kako da povećavate sebi platu", istakao je Vučić.  
 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 21 - 25 of 163
Created and powered by KONEKT d.o.o