Home
Одржана 55. седница Савета Подунавског управног округа

 sednica_okruga.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. фебруар  2016. године
Дана 12. фебруара 2016. године, у седишту Округа одржана је 55. седица Савета Подунавског управног округа.
Савет Округа разматрао је и усвојио Извештај о раду Савета Округа у 2015. години и Извештај о раду Стручне службе Подунавског управног округа за 2015. годину.
Усвајајући Извештај о раду Савета Округа у 2015. години, Савет Округа је закључио да у Извештај треба навести и активности општине Смедеревска Паланка око комасације земљишта у насељеним местима Азања, Глибовац и Кусадак која се реализује на површини од 7.500 хектара, а финансира се средствима Министарства пољопривреде и заштите животне средине (70 %) и општине Смедеревска Паланка (30%).
Такође Савет Округа је сагледао ситуацију око питања решавања одлагања комуналног отпада на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа и закључио да постоји потреба да локалне самоуправе ажурирају постојеће локалне планове за одлагање отпада, како би се ово питање решило на квалитетнији начин, посебно са становишта постојања дивљих депонија које треба уклонити.
Седници Савета су поред начелника  Подунавског управног округа  Радослава Цокића који је председавао седницом,  присуствовали и Бојан Теофиловић, заменик градоначелника града Смедерева, Игор Матковић, председник општине Велика Плана и Славољуб Ђурић, председник Скупштине општине Смедеревска Паланка.

 
Обилазак водотокова на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа
15.  јануар 2016. године

Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Округа у пратњи Ненада Јоцића, начелника Одељења за ванредне ситуације у Смедереву, данас је обишао водотоке  на територији локалних самоуправа који потенцијално носе опасност од стварања бујичних вода и плављења стамбених објеката и пољопривредног земљишта у насељеним местима локалних самоуправа.  
Обзиром на прогнозу Републичког хидрометереолошког завода да ће наредних дана бити обилних падавина, Радослав Цокић се на лицу места уверио о стању у насељеним местима који могу бити угрожени поплавним водама, као и о предузетим мерама од стране локаланих самоуправа и мерама које треба предузети.
 
Одржан консултативни састанак руководиоца Школске управе са директорима средњих школа са подручја локалних самоуправа Округа
25 децембар. 2015. године
 У Смедереву у седишту Подунавског управног округа  одржан је Консултативни састанак  руководиоца Школске управе са директорима средњих школа са подручја локалних самоуправа Подунавског управног округа око планирања уписа редовних и ванредних ученика у средње школе за школску 2016/2017. Састанку су присуствовали и просветни саветници Школске управе са седиштем у Смедереву, представници локаланих самоуправа, као и представници Националне службе за запошљавање
На састанку је било речи око потреба локалних самоуправа за одређеним кадром, а полазећи од броја лица одређених образовних профила који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање, броја ученика који завршавају осми разред у основним школама на територији града односно општина, као и броја ученика који су се уписали у први разред средње школе прошле године.
Састанком  је председавао Велиша Јоксимовић, руководилац Школске управе у Пожаревцу.
Састанку је испред Подунавског управног округа присуствовао Љубан Митрески,  шеф Одсека општих послова у Стручној служби  Округа.
 
Одржана 54. седница Савета Подунавског управног округа

okrug_5.jpgokrug_4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17. децембар. 2015 године
У Смедереву у седишту Подунавског управног округа дана одржана је 54. седница Савета Подунавског управног округа.
Сеници Савета поред Радослава Цокића начелника Подунавског управног округа присуствовали су др Јасна Аврамовић, градоначелница града Смедерева,  Бојан Теофиловић, заменик градоначелника града Смедерева, Игор Матковић, председник општине Велика Плана, Јелена Максић, секретар Скупштине општине Велика Плана и Дејан Поповић, начелник Полицијске управе у Смедереву.
Седници Савета Округа није присуствовао Радослав Милојичић, председник општине Смедеревска Паланка.
У делу седнице која је била затворена за јавност, Савет Округа је разматрао Информацију о стању безбедности и криминалитета а територији локалних самоуправа за период јануар- новембар 2015. године  и констатовао:
-Стање безбедности и криминалитета на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа  у свим сегментима из надлежности Полицијске управе у Смедереву је знатно повољније у односу на исти период прошле године;
-Полицијска управа у Смедереву у целини је постигла добре резултате, боље у односу на прошлу годину. Смањен је број извршених кривичних дела, безбедност саобраћаја је у односу на прошлу годину боља, а сарадња са правосудним органима је на задовољавајућем нивоу.
-Сарадња Полицијске управе у Смедереву  са градом  Смедеревом  и општином Велика Плана оцењена је као одлична,  док  је са  општином Смедеревска Паланка недовољна.

Савет Округа закључио је

1.Усваја се Информацију о стању безбедности и криминалитета а територији локалних самоуправа за период  јануар - новембар 2015. Године;

Детаљније...
 
Одржана 5. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
30. новембар 2015. године
Окружни штаб за ванредне ситуације Подунавског управног округа на седници од 27. новембра 2015. године разматрао је и усвојио Извештај о раду Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа за 2015. годину са одговарајућим закључцима као и План рада за 2016. годину. Поред ових тачака, Окружни штаб је разматрао и усвојио Анализу стања сарадње са снагама система заштите и спасавања из састава Министарства oдбране и Војске Србије са предлогом спровођења заједничких активности на оспособљавању, опремању и извршењу задатака заштите и спасавања, Анализу стања система за јавно узбуњивање на територији Подунавског управног округа,
Информацију о активностима везаним за обележавање, проналажење и уништавање неексплодираних убојних средстава на територији Подунавског управног округа и Извештај о спремности зимске службе за зимску сезону 2015/2016.
Седници је председавао Радслав Цокић, командант Окружног штаба за за ванредне ситуације Подунавског управног округа
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 26 - 30 of 171
Created and powered by KONEKT d.o.o