Home
Одржана 53. седница Савета Подунавског управног округа
29. октобар 2015. године
Савет Подунавског управног округа на седници која је одржана 28. октобра 2015. године разматрао је и усвојио Информацију o актуелној ситуацији у вези са нарастајућим бројем миграната на територији Републике Србије и могућностима њиховог привременог збрињавања током предстојећег зимског периода;
Разматрајући Информацију Савет Подунавског управног округа  констатовао је:
-све локалне самоуправе на територији Подунавског управног округа образовале су локалне савете за миграције са задатком да прате миграционе токове и да предлажу мере и активности које треба предузети ради ефикасног управљања миграцијама, њиховог привременог збрињавања током предстојећег зимског периода и да о томе извештавају Републички комесаријат за избеглице;
Савет Подунавског управног округа донео је следеће закључке
1. Обзиром на чињеницу да кроз Републику Србију и даље пролази велики број миграната са ратом захваћених подручја а да наступа зимски период, Савет Подунавског управног округа подржава предузете активности локалних самоуправа на стварању услова за њихово привремено збрињавање током предстојеће зиме;
3. Препоручује се локалним самоуправама Подунавског управног округа да и даље  предузимају мере у правцу идентификовања техниких капацитета и одређивања одговарајућих објеката у којима би мигранти били привремено смештени уз стварање услова за хумано поступање, пружање здравствене заштите и обезбеђивање исхране, одеће и обуће.
Седницом Савета председавао је Радослав Цокић, председник Савета и начелник Подунавског управног округа.
 
Састанак министарке Министарства државне управе и локалне самоуправе са начелницима округа

kori_2015.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20. октобар 2015. године
У Београду, у Клубу посланика одржан је други састанак  потпредседнице Владе и министарке Министарства државне управе и локалне самоуправе,  др Кори Удовички са начелницима свих управних округа са територије Републике Србије, На састанку је било речи о активностима управних округа, а размењена су искуства о заједничким раду на унапређењу организације и одговорности управних округа у овиру реформских процеса Владе Републике Србије
Представници Светске банке одржали су презентацију „Функционална анализа стручних служби управних округа“, којом је посебна пажња посвећена преклапањима и вишковима у структури запослених при управним окрузима.
Потпредседница Владе је истакла да је на претходном састанку договорено да сви начелници наставе да раде и мимо својих формалних овлашћења и са задовољством констатовала да су они то заиста и чинили. Удовички је додала да се радује наставку даље сарадње са окрузима и најавила формирање радне групе о децентрализацији и деконцентрацији одлучивања.
„Јако нам је битно да чујемо вас и ваша искуства која су нам драгоцена. Посебно нам је то значајно у контексту Закона о инспекцијском надзору чија је примена већ почела да даје значајне резултате. Само кроз договоре и активну сарадњу можемо побољшати ефикасност инспекцијских служби и добре резултате учинити још бољим.“, рекла  је Удовички.

Детаљније...
 
Премијер присуствовао паљењу Високе пећи

vucic_visoka_pec_29_resize.jpgvucic_visoka_pec_14.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09. октобар 2015. године
После четири године паузе, пуштена је у рад, Висока пећ број 1 у Железари Смедерево, а  покретању производње присуствовали су премијер Србије Александар Вучић, министри Жељко Сертић и Александар Вулин, начелник Подунавског управног округа Радослав Цокић, градоначелница Града Смедерева, др Јасна Аврамовић, представници менаџмента фабрике и градски званичници.
"Веровали смо у вас, поносан сам на вас и добро је што сам вас послушао и што смо сачували фабрику. Ви сте овај велики успех направили за целу Србију. Од данас ће Железара правити нових 400 милиона долара, и то је нових један одсто раста БДП за целу Србију у наредној години", поручио је Вучић обраћајући се радницима и руководству Железаре на свечаности поводом паљења пећи.
 Премијер је поновио да се о стратешком партнерству преговора са челичаном из Кине, која се сматра најмоћнијом у свету и изнео податак да је та компанија заинтересована да инвестира најмање 380 милиона евра.
 "То би значило нови живот не само за Смедерево, већ и целу Србију. Људи у Србији то треба да знају", поручио је Вучић и нагласио да је наш услов да нема отпуштања радника.
 "Сви морају да остану, и нове да примите. То смо успели и са садашњим руководством и онима који желе да уђу као стратешки партнери", нагласио је примијер и додао да је цена челика тренутно на најнижем нивоу у свету, а то је 380 долара по тони и оценио да ће морати да иде најмање на 480 долара по тони.
 "Онда ми постајемо профитабилни, зарађујете додатни новац и после нема зиме, можете само да преговарате са власницима како да повећавате себи плату", истакао је Вучић

Детаљније...
 
Председник Владе у посети Смедереву

pkc_vucic_20.jpgsporazum_o_razumevanju_4_resize.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

06.октобар 2015. године

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић посетио је данас фабрику ПКЦ Групе у Смедереву, а након тога је присуствовао и потписивању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије, Града Смедерева и немачке фирме за прераду рибе ПТЦ Германy.

Иако се компанија ПКЦ у нову фабрику уселила пре неколико месеци, данас је приређена свечаност за њене акционаре, партнере, купце, званичнике и запослене.
 Премијер Србије Александар Вучић, обраћајући се присутнима, подсетио је да је ПКЦ у почетку у Смедереву имао браунфилд инвестицију и да нико није веровао када је на ливади била најављена градња фабрике за три месеца.
 "Мислимо да ће бити и до 2.000 запослених, јер Финци увек гледају да испуне договорено, а онда ће да буде и већи број", рекао је Вучић, додајући да је поносан што се добро ради и што фински власници дају највише оцене,  када говоре о ентузијазму и амбицији запослених.
 Премијер је рекао да овде "полако али сигурно сви напредују" и изразио уверење да "људи виде да исто овако Србија наредује, не само на путу ка ЕУ, већ економски, што пружа шансу за опстанак и останак младих у Србији. "
Градоначелница града Смедерева, др Јасна Аврамовић захвалила се финској компанији што је пружила могућност Смедереву да се докаже, изгради овакву хали и запосли толико људи. Такође се захвалила премијеру и министрима у Влади Србије који су дали подршку "јер без њих не бисмо могли ово да урадимо", а Смедеревцима је поручила да буду вредни и радни и пожелела да се запосли и више од 1.500 људи.
Присутнима се обратио и Роберт Ременар потпредседник Борда директора ПКЦ Групе ПЛЦ из Хелсинкија  је навео разлоге за отварање Фабрике у Смедереву и Србији.
„Овде смо пронашли обучену, предану и технички вешту радну снагу са израженом радном етиком, саобраћајну инфраструктуру која омогућава ефикасан проток робе, техничку универзитетску базу и прогресивно политичко окружење усмерено на побољшање услова пословања, како на локалном, тако и на националном плану". 

Детаљније...
 
Обука Одговор локалне заједнице на кризне ситуације –јавно здравствени приступ
5. октобар 2015. године
У  Смедереву у седишту Подунавског управног округа у организацији Завода за јавно здравље Пожаревац одржана је  једнодневнa обуку на тему Одговор локалне заједнице на кризне ситуације са посебним акцентом на јавно здравствени приступ. Обука је изведена са циљем да се унапреди знање о улози и одговору локалних заједница на ванредне ситуације из угла здравственог система, изврши идентификација локалних снага и слабости када су у питању ванредне/кризне ситуације и формира мрежа за брзо и адекватно реаговање, а ради ублажавања негативних последица по здравље становништва.
На обуци је закључено  да постоји потреба да се у рад  градског односно општинских штабова за ванредне ситуације Подунавског управног округа као и Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа укључе представници Завода за јавно здравље Пожаревац.
Обуку су водили др Ана Јовановић вд директора Завода за јавно здравље Пожаревац, као и прим др Зорица Митић, епидемиолог и др Светлана Цекић, запослени у Заводу за јавно здравље.
Обуци су поред представника града Смедерева и општине Велика Плана  присуствовали представници окружних подручних јединица Подунавског управног округа, представници Одељења за ванредне ситуације Смедерево, као и представници других субјеката.
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 31 - 35 of 171
Created and powered by KONEKT d.o.o