Home
Završena Turističko privredna manifestacija Smederevska jesen

kzs_zdravko_14.jpgkzs_zdravko_13.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. septembar 2015. godine
Spektakularnim  koncertom Zdravka Čolića na Glavnom gradskom trgu pred nekoliko desetina hiljada obožavalaca svih uzrasta i vatrometom, u nedelju 6. septembra 2015. godine je Smederevu završena je 128. Turističko privredna manifestacija "Smederevska jesen". Posetioci su osim voćarskih i vinogradarskih proizvoda mogli da vide autentične seoske i etno motive, upoznaju se sa privrednim potencijalima i uživaju u kulturnim programima i sportskim takmičenjima.
Nakon koncerta, u zgradi Podunavskog upravnog okruga održana je konferencija za medije, na kojoj je pored našeg najpopularnijeg pop pevača učestvovala i gradonačelnica grada Smedereva, dr Jasna Avramović.

 
Premijer Srbije svečano otvorio berbu grožđa

tan2015-9-5_122521478_2.jpg

 view_image.php.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. septembar 2015. godine
Premijer Srbije Aleksandar Vučić, u okviru Turističko privredne manifestacije „Smederevska jesen“ ugostio je predstavnike diplomatskog kora, dvadesetak ambasadora, pred kojima je svečano otvorio berbu grožđa, u vili dinastije Obrenovića "Zlatni breg". Prema rečima premijera Vučića, Smederevo pored industrijske može da postane i turistička prestonica Srbije. Inostrani gosti su uživali u dobrom grožđu i izvrsnim vinima.
Pored gostiju otvaranju berbe grožđa i degustaciji vina proizvednih u ovom kraju prisustvovali su i Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga i dr Jasna Avramović, gradonačelnica grada Smedereva.

 
Održana sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga
28. avgust 2015. godine

U Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga dana 27. avgusta 2015. godine održana je redovna sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga.
Pre prelaska na dnevni red Savet Podunavskog upravnog okruga  konstatovao je da je novi član Saveta Okruga postao Igor Matković, novoizabrani predsednik opštine Velika Plana.
Savet Okruga razmatrao Informaciju o održavanju turističko privrednih i drugih manifestacija na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga  i doneo sledeće Zaključke
1.Savet Podunavskog upravnog okruga podržava sve aktivnosti lokalnih samouprava oko organizacije turističko privrednih i drugih manifestacija tokom narednog meseca  („Smederevska jesen" koja sa svojom dugotrajnom tradicijom, ulazi u red najstarijih turističko-privrednih manifestacija u Srbiji, zatim Izložba goveda simentalske rase u Velikoj Plani, kao i Krstovdanski vašar u Smederevskoj Palanci) i ističe njihov značaj za Podunavski upravni okrug.
2.Obzirom dase očekuje da će veliki broj gostiju posetiti navedene manifestacije i potrebe da se manifestacije odvijaju nesmetano, Savet okruga smatra da je neophodno da nadležne inspekcije okružnih područnih jedinica i inspekcijski organi lokalnih samouprava tokom vršenja inspekcijskog nadzora koordiniraju svoje aktivnosti, uz potrebu da nadležne inspekcije svoj posao rade na visokom profesionalnom nivou. Tokom vršenja poslova iz  nadležnosti inspekcija akcenat staviti na preventivnom delovanju.  
Detaljnije...
 
Prijem za učesnike Svetskog prvenstva u sportskom ribolovu na plovak za mlade u tri kategorije

 prijem_pecarosa_13.jpgsvecano_otvaranje_27.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 6. avgust 2015. godine
 U prostorijama Podunavskog upravnog okruga juče je održan prijem za učesnike  Svetskog prvenstva u sportskom ribolovu na plovak za mlade u tri kategorije do 14, 18 i do 23 godine. Prijemu je prisustvovala i Barbara Durante, generalni sekretar Svetske federacije ribolovaca.
Učesnike je pozdravio Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga i zaželeo im puno uspeha u ovoj sportskoj disciplini, te izrazio nadu da će učesnici ponovo posetiti grad Smederevo i Podunavski upravni okrug kao turisti.
Nakon prijema održano je svečano otvaranje takmičenja u Malom gradu smederevske tvrđave, uz defile učesnika od Trga republike, pored smederevskog Muzeja i Gradske uprave do Smederevske tvrđave.
 Manifestaciju je otvorio Bojan Teofilović, zamenik gradonačelnika Smedereva, uz prisustvo čelnika Svetske ribolovačke federecije.
Na takmičenju učestvuje 47. ekipa iz 22. države.
Otvaranju je prisustvovala gradonačelnica grada Smedereva dr Jasna Avramović i načelnik Podunavskog upravnog okruga Radoslav Cokić,  a u programu su učestvovali učenici Muzičke škole "Kosta Manojlović".

 
Održana 4. redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga
3. avgust 2015. godine

U Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga dana 30. jula 2015. godine održana je 4. redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga
Okružni štab je pored više tema predviđenih Planom rada Štaba za 2015. godinu razmatrao i Informaciju o aktivnostima vatrogasno spasilačkih četa Odeljenja za vanredne situacije u Smederevu u uslovima  visokih temperatura i njihovo angažovanje u gašenju požara na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga .
Imajući u vidu sezonsku metereološku prognozu Republičkog hidrometereološkog zavoda gde se očekuju  visoke temperature u dužem vremenskom periodu koje će stvarati uslove za nastanak šumskih požara na otvorenom prostoru, Okružni štab za vanredne situacije upozorava građane da je zabranjeno loženje vatre i spaljivanje strnjišta, suve vegetacije, korova, niskog rastinja, biljnih ostataka i smeća.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 31 - 35 of 163
Created and powered by KONEKT d.o.o