Home
Održana 33. Izložba priplodnih goveda simentalske rase

new_picture.png

 minpolj.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12. septembar 2015.godine

U Velikoj Plani odžana je 33. Izložba priplodnih goveda simentalske rase. Pored izložbe krava izložene su i ovce i koze koje bile vrhunskog kvaliteta.
Od prijavljenih 83 grla na dan izložbe izvedeno je 73 grla dok je kod ovaca i koza podeljene nagrade u 5 kategorija .
Izložbu je otvorio Dragan Mirković, pomoćnik ministra Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, a prisustvovali su gosti iz struke i posetioci koji su želeli da na jednom mestu vide vrhunski kvalitet stoke.
Podeljene su nagrade za priplodna govede u kategoriji krava šampionka, 4 pratilje i kolekcija, zatim, prvotelka šampionka, 4 pratilje i kolekcija i junica šampionka, 4 pratilje i kolekcija.
 

 
Poseta ministarke Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine opštini Velika Plana

 

 ministarka1jpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. septembar 2015.godine
Opštinu Velika Plana danas je posetila ministarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković, u pratnji državnog sekretara Ministarstva, Željka Radoševića. Nakon kraćeg razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave, ministarka Bogosavljević Bošković otvorila je smotru priplodnih bikova u Stočarsko veterinarskom centru za reprodukciju i veštaško osemenjavanje.
U Vladi i Ministarstvu u poslednjih godinu i po dana posebnu pažnju obraćamo i poseban značaj dajemo upravo razvoju stočarstva. Želimo da ga pokrenemo, uvećamo, poboljšamo u svakom smislu, pogotovo što su potencijali mnogo veći od onih koje smo uspeli da iskoristimo. Nedavno je donet dugoročni Program za sprovođenje selekcijskih mera u stočarstvu (za 20515-2019. god.), a na nivou samog Ministarstva u narednim danima biće donet i Godišnji program koji će značiti posebna finansijska sredstva kao pomoć veterinarskim centrima - kazala je ovom prilikom Bogosavljevićeva Boškovićeva, osvrnuvši se na značaj i doprinos ovakvih centara po pitanju povećanja broja domaćih životinja, a posebno kod poboljšanja rasnog sastava i produktivnosti naših grla.
Sam Centar, kako je podsetio dr. vet. spec. Miroslav Marinković, zahvaljujući svima koji su u njemu radili i rade, a posebno dr. Vlasti Jovanoviću, ispisao je istoriju srpskog govedarstva:
Stočarsko veterinarski centar danas ima trideset bikova.

Detaljnije...
 
Završena Turističko privredna manifestacija Smederevska jesen

kzs_zdravko_14.jpgkzs_zdravko_13.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. septembar 2015. godine
Spektakularnim  koncertom Zdravka Čolića na Glavnom gradskom trgu pred nekoliko desetina hiljada obožavalaca svih uzrasta i vatrometom, u nedelju 6. septembra 2015. godine je Smederevu završena je 128. Turističko privredna manifestacija "Smederevska jesen". Posetioci su osim voćarskih i vinogradarskih proizvoda mogli da vide autentične seoske i etno motive, upoznaju se sa privrednim potencijalima i uživaju u kulturnim programima i sportskim takmičenjima.
Nakon koncerta, u zgradi Podunavskog upravnog okruga održana je konferencija za medije, na kojoj je pored našeg najpopularnijeg pop pevača učestvovala i gradonačelnica grada Smedereva, dr Jasna Avramović.

 
Premijer Srbije svečano otvorio berbu grožđa

tan2015-9-5_122521478_2.jpg

 view_image.php.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. septembar 2015. godine
Premijer Srbije Aleksandar Vučić, u okviru Turističko privredne manifestacije „Smederevska jesen“ ugostio je predstavnike diplomatskog kora, dvadesetak ambasadora, pred kojima je svečano otvorio berbu grožđa, u vili dinastije Obrenovića "Zlatni breg". Prema rečima premijera Vučića, Smederevo pored industrijske može da postane i turistička prestonica Srbije. Inostrani gosti su uživali u dobrom grožđu i izvrsnim vinima.
Pored gostiju otvaranju berbe grožđa i degustaciji vina proizvednih u ovom kraju prisustvovali su i Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga i dr Jasna Avramović, gradonačelnica grada Smedereva.

 
Održana sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga
28. avgust 2015. godine

U Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga dana 27. avgusta 2015. godine održana je redovna sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga.
Pre prelaska na dnevni red Savet Podunavskog upravnog okruga  konstatovao je da je novi član Saveta Okruga postao Igor Matković, novoizabrani predsednik opštine Velika Plana.
Savet Okruga razmatrao Informaciju o održavanju turističko privrednih i drugih manifestacija na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga  i doneo sledeće Zaključke
1.Savet Podunavskog upravnog okruga podržava sve aktivnosti lokalnih samouprava oko organizacije turističko privrednih i drugih manifestacija tokom narednog meseca  („Smederevska jesen" koja sa svojom dugotrajnom tradicijom, ulazi u red najstarijih turističko-privrednih manifestacija u Srbiji, zatim Izložba goveda simentalske rase u Velikoj Plani, kao i Krstovdanski vašar u Smederevskoj Palanci) i ističe njihov značaj za Podunavski upravni okrug.
2.Obzirom dase očekuje da će veliki broj gostiju posetiti navedene manifestacije i potrebe da se manifestacije odvijaju nesmetano, Savet okruga smatra da je neophodno da nadležne inspekcije okružnih područnih jedinica i inspekcijski organi lokalnih samouprava tokom vršenja inspekcijskog nadzora koordiniraju svoje aktivnosti, uz potrebu da nadležne inspekcije svoj posao rade na visokom profesionalnom nivou. Tokom vršenja poslova iz  nadležnosti inspekcija akcenat staviti na preventivnom delovanju.  
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 31 - 35 of 165
Created and powered by KONEKT d.o.o