Home
Завршена Туристичко привредна манифестација „Смедеревска јесен“

kzs_zdravko_14.jpg kzs_zdravko_13.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. септембар 2015. године
Спектакуларним  концертом Здравка Чолића на Главном градском тргу пред неколико десетина хиљада обожавалаца свих узраста и ватрометом, у недељу 6. септембра 2015. године је Смедереву завршена је 128. Туристичко привредна манифестација "Смедеревска јесен". Посетиоци су осим воћарских и виноградарских производа могли да виде аутентичне сеоске и етно мотиве, упознају се са привредним потенцијалима и уживају у културним програмима и спортским такмичењима.
Након концерта, у згради Подунавског управног округа одржана је конференција за медије, на којој је поред нашег најпопуларнијег поп певача учествовала и градоначелница града Смедерева, др Јасна Аврамовић.

 
Премијер Србије свечано отворио бербу грожђа

tan2015-9-5_122521478_2.jpg

view_image.php.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. септембар 2015. године
Премијер Србије Александар Вучић, у оквиру Туристичко привредне манифестације „Смедеревска јесен“ угостио је представнике дипломатског кора, двадесетак амбасадора, пред којима је свечано отворио бербу грожђа, у вили династије Обреновића "Златни брег". Према речима премијера Вучића, Смедерево поред индустријске може да постане и туристичка престоница Србије. Инострани гости су уживали у добром грожђу и изврсним винима.
Поред гостију отварању бербе грожђа и дегустацији вина произведних у овом крају присуствовали су и Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа и др Јасна Аврамовић, градоначелница града Смедерева.

 
Одржана седница Савета Подунавског управног округа
28. август 2015. године

У Смедереву у седишту Подунавског управног округа дана 27. августа 2015. године одржана је редовна седница Савета Подунавског управног округа.
Пре преласка на дневни ред Савет Подунавског управног округа  констатовао је да је нови члан Савета Округа постао Игор Матковић, новоизабрани председник општине Велика Плана.
Савет Округа разматрао Информацију о одржавању туристичко привредних и других манифестација на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа  и донео следеће Закључке
1.Савет Подунавског управног округа подржава све активности локалних самоуправа око организације туристичко привредних и других манифестација током наредног месеца  („Смедеревска јесен" која са својом дуготрајном традицијом, улази у ред најстаријих туристичко-привредних манифестација у Србији, затим Изложба говеда сименталске расе у Великој Плани, као и Крстовдански вашар у Смедеревској Паланци) и истиче њихов значај за Подунавски управни округ.
2.Обзиром да се очекује да ће велики број гостију посетити наведене манифестације и потребе да се манифестације одвијају несметано, Савет округа сматра да је неопходно да надлежне инспекције окружних подручних јединица и инспекцијски органи локалних самоуправа током вршења инспекцијског надзора координирају своје активности, уз потребу да надлежне инспекције свој посао раде на високом професионалном нивоу. Током вршења послова из  надлежности инспекција акценат ставити на превентивном деловању.  
Детаљније...
 
Пријем за учеснике Светског првенства у спортском риболову на пловак за младе у три категорије

prijem_pecarosa_13.jpg

 svecano_otvaranje_27.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. август 2015. године
 У просторијама Подунавског управног округа јуче је одржан пријем за учеснике  Светског првенства у спортском риболову на пловак за младе у три категорије до 14, 18 и до 23 године. Пријему је присуствовала и Барбара Дуранте, генерални секретар Светске федерације риболоваца.
Учеснике је поздравио Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа и зажелео им пуно успеха у овој спортској дисциплини, те изразио наду да ће учесници поново посетити град Смедерево и Подунавски управни округ као туристи.
Након пријема одржано је свечано отварање такмичења у Малом граду смедеревске тврђаве, уз дефиле учесника од Трга републике, поред смедеревског Музеја и Градске управе до Смедеревске тврђаве.
 Манифестацију је отворио Бојан Теофиловић, заменик градоначелника Смедерева, уз присуство челника Светске риболовачке федереције.
На такмичењу учествује 47. екипа из 22. државе.
Отварању је присуствовала градоначелница града Смедерева др Јасна Аврамовић и начелник Подунавског управног округа Радослав Цокић,  а у програму су учествовали ученици Музичке школе "Коста Манојловић".
 

 
Одржана 4. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа

3. август 2015. године

У Смедереву у седишту Подунавског управног округа дана 30. јула 2015. године одржана је 4. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
Окружни штаб је поред више тема предвиђених Планом рада Штаба за 2015. годину разматрао и Информацију о активностима ватрогасно спасилачких чета Одељења за ванредне ситуације у Смедереву у условима  високих температура и њихово ангажовање у гашењу пожара на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа .
Имајући у виду сезонску метереолошку прогнозу Републичког хидрометереолошког завода где се очекују  високе температуре у дужем временском периоду које ће стварати услове за настанак шумских пожара на отвореном простору, Окружни штаб за ванредне ситуације упозорава грађане да је забрањено ложење ватре и спаљивање стрњишта, суве вегетације, корова, ниског растиња, биљних остатака и смећа.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 36 - 40 of 168
Created and powered by KONEKT d.o.o