Home
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti u poseti Podunavskom upravnom okrugu

sastanak_p_okrug.jpg

sastanak_p_okrug_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.jul 2015. godine
U sklopu redovnih zakonskih aktivnosti a na poziv načelnika Podunavskog upravnog okruga  Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković dana 29. jula 2015. godine je u Podunavskom upravnom okrugu održala je sastanak sa predstavnicima Okruga, grada Smedereva, opštine Velika Plana i predstavnicima drugih institucija na temu sprečavanja svih vidova, oblika i slučajeva diskriminacije i zaštiti ravnopravnosti fizičkih i pravnih lica u svim oblastima društvenih odnosa. Na sastanku je takođe bilo reči o unapređivanju ostvarivanja i zaštite ravnopravnosti, kao i nadzor nad primenom propisa o zabrani diskriminacije.
"Pokrenuli smo vrlo značajna pitanja, pitanja ljudskih prava i pitanja diskriminacije i veoma je značajno što se za ova pitanja interesuju moji domaćini. Ovo je i ekonomsko i političko pitanje, odnosno pitanje svih pitanja. Ljudska prava treba da nam uvek budu na prvom mestu i sprovođenje antidiskriminacione politike i antidiskriminacionih propisa, a pre svega implementacija Zakona o zabrani diskriminacije", naglasila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti i dodala da ovo namerno napominje, jer stalno treba podsećati građanke i građane da smo na putu izgradnje tolerantnog i demokratskog, otvorenog društva koje prihvata različitosti i zabranjuje sve vrste diskriminacije po svim osnovama. Pohvalila je inicijativu da se ovaj sastanak održi  i u sklopu saradnje sa lokalnim samupravama obećala da će se ubuduće uvek odazvatii na poziv što je njena zakonska obaveza .

Ona je istakla da je danas bila u prilici da se upozna sa primerima dobre prakse na ovom planu u Smederevu i Velikoj Plani, kako se zapošljavaju osobe sa invaliditetom, kako se propisi u oblasti profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom poštuju, kako se primenjuju afirmativne mere za poboljšanje položaja romske nacionalne manjine. 

Detaljnije...
 
Predstavnici ambasada zemalja EU u poseti Smederevu

prijem_predstavnika_eu_5.jpg prijem_predstavnika_eu_1.jpg

 

24.jun 2015. godine


Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, sa saradnicima, organizovala je dana 23. juna 2015.godine  prijem za predstavnike Delegacije EU u Srbiji i ambasada zemalja članica EU.

Pored predstavnika Delegacije EU u Srbiji, u poseti Smederevu bili su i predstavnici ambasada Austrije, Velike Britanije, Danske, Holandije, Poljske, Portugalije, Rumunije i Slovenije.

Dr Jasna Avramović je zahvalila EU na svemu što je do sada učinila za Smederevo, posebno za izbegla i raseljena lica i ukazala da je od 120.000 stanovnika, 38 odsto došlo sa KiM, tokom nekoliko decenija unazad, odnosno od kada je Železara počela sa radom.

„Ove godine, zahvaljujući mnogim donacijama uspeli smo da sve ljude iselimo iz kolektivnog centra, koji je postao neuslovan za život. Pomoć EU nije bila samo u izgradnji objekata, već i u građevinskom materijalu, obuci ljudi, a određeni novac je dat za otpočinjanje njihovog privatnog biznisa. EU je ukupno donirala 4.462.000 evra za njihovo zbrinjavanje. Potrebna je dalja pomoć da se oni zaposle. U Smederevu je 12.000 nezaposlenih i sada je sve to teško uklopiti, naročito nestajanjem velike industrije koja je tu postojala. Velika šansa je Industrijska zona, gde je napravljena kompletna infrastruktura te pozivamo investitore iz inostranstva da ovde ulažu kapital zato što dajemo velike pogodnosti.i olakšice“, rekla je gradonačelnica.

Detaljnije...
 
Panel diskusija na temu "Rečni putnički saobraćaj i održivi turizam"

parlamentarci_3.jpg

 parlamentarci.jpg

 

22. jun 2015. godine
U Smederevu, u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju dana 21. juna 2015. godine u organizaciji Narodne skupštine Republike Srbije i Dunavskog centra za kompetenciju, održana je panel diskusija na temu „Rečni putnički saobraćaj i održivi turizam“ u okviru Treće konferencije parlamentaraca  Dunavskog regiona.
Goste je pozdravila dr Jasna Avramović, gradonačelnica grada Smedereva i izrazila zadovoljstvo što je Smederevu pripala čast da ugosti inostrane i domaće poslanike i preporučila naš grad za naredne konferencije kao mesto održavanja takvih skupova. Napomenula je da Smederevo postaje značajan grad na turističkoj mapi Srbije, a 21. jun 2015. godine biće upisan u turističku istoriju Smedereva. Upoznala je prisutne sa turističkom ponudom grada Smedereva i sa planovima koji imaju za cilj da turistička ponuda bude još privlačnija za posetioce.

Detaljnije...
 
Prezentacija novog softvera E-pisarnica
21. maj 2015. godine
Dana 20. maja 2015. godine u Novom Sadu, u sedištu Južnobačkog upravnog okruga održana je prezentacija novog softvera „E-pisarnica“.
Na sastanku su razmenjena iskustva oko vođenja evidencije predmeta u Stručnim službama okruga i  ukazano na značaj uvođenja novog softvera čiji je cilj modernizacija rada organa državne uprave, kako u pogledu efikasnosti tako i u pogledu transparentnosti u radu okružnih područnih jedinica, a sve u svetlu primene odredaba novog Zakona o inspekcijskom nadzoru.
Zaključeno je da novi softver „E-pisarnica“ predstavlja dobru osnovu za izradu centralne baze podataka okružnih područnih jedinicca na nivou svih resornih republičkih organa.
Sastanku su prisustvovali načelnici odnosno najbliži saradnici načelnika osam upravnih okruga (Mačvanski, Zapadnobački, Severnobački, Sremski, Južnobanatski, Podunavski, Srednjobanatski i Severnobanatski).
 Sastanku su prisustvovali i državni sekretari Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vidosava Džagić i Ivan Bošnjak.
Ispred Podunavskog upravnog okruga sastanku je prisustvovao Ljuban Mitreski, šef Odseka opštih poslova u Stručnoj službi Podunavskog upravnog okruga.
 
Premijer Aleksandar Vučić postavio kamen temeljac za izgradnju tri nove hale u Smederevu i otvorio novi proizvodni pogon u Kompaniji Metech

 

vucic_nova_hala_7.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.april 2015.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministar privrede Željko Sertić i gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, postavili su u subotu 25. aprila 2015. godine kamen temeljac za izgradnju tri hale u Industrijskoj zoni Smederevo, koje će graditi lokalna samouprava i italijanski investitor, a u fabrici belgijske kompanije Metech otvorili novi proizvodni pogon.
Jednu halu površine 3.000 kvadratnih metara gradiće Grad Smederevo za investitore koji su već pokazali interesovanje. Vrednost radova je 113 miliona dinara, a rok za završetak 22. jul ove godine. Druge dve hale napraviće italijanska kompanija CCVI, koja se bavi proizvodnjom kotrljajućih ležajeva. Vrednost investicije je četiri miliona evra, a očekuje se da do kraja godine bude zaposleno 100 radnika.
Premijer je u obraćanju rekao da Smederevo postaje srpski industrijski centar, posle pokretanja proizvodnje u smederevskoj Železari i dolaska novih stranih investitora.
On je naveo da je Vlada investitorima uvek na raspolaganju i da će uvek želeti da pomogne, a njima poželeo da dugo posluju u Srbiji, ali i da zaposle što više radnika iz Smedereva i tog dela zemlje.
Vučić je izrazio zadovoljstvo što će sve tri hale graditi srpske firme.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 36 - 40 of 163
Created and powered by KONEKT d.o.o