Home
Položen kamen temeljac za izgradnju Fabrike vode za piće na izvorištu u Šalincu

  kamen_temeljac_cokic_3.jpgkamen_temeljac_cokic_6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25. septembar 2015 godine

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof dr Zorana Mihajlović, ambasador Nemačke Aksel Ditman i gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović položili su danas kamen termeljac za izgradnju Fabrike vode za piće u Šalincu.
Ministarka Mihajlović navela je da je reč o veoma značajnom projektu zahvaljujući kojem će 25.000 stanovnika okolnih moravskih sela dobiti ispravnu vodu za piće.
"Verujem da ćemo za godinu dana, u novembru 2016. godine otvoriti ovu fabriku vode", rekla je Mihajlović ističući da prioritet moraju imati kako veći tako i manji gradovi kada je reč o infrastrukturi bilo transportnoj, energetskoj ili komunalnoj.

Ona je rekla da ne možemo očekivati da ljudi ostaju u svojim selima ako nemaju odgovarajuću infrastrukturu i normalne uslove za život.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman ukazao je na dobru saradnju sa Srbijom u oblasti prečišćavanja vode i obezbeđivanja kvalitetne vode za piće. On se zahvalio resornom ministarstvu i predstavnicima Grada Smedereva i na saradnji na ovom projektu.
 

Detaljnije...
 
Održana 33. Izložba priplodnih goveda simentalske rase

new_picture.png

 minpolj.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12. septembar 2015.godine

U Velikoj Plani odžana je 33. Izložba priplodnih goveda simentalske rase. Pored izložbe krava izložene su i ovce i koze koje bile vrhunskog kvaliteta.
Od prijavljenih 83 grla na dan izložbe izvedeno je 73 grla dok je kod ovaca i koza podeljene nagrade u 5 kategorija .
Izložbu je otvorio Dragan Mirković, pomoćnik ministra Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, a prisustvovali su gosti iz struke i posetioci koji su želeli da na jednom mestu vide vrhunski kvalitet stoke.
Podeljene su nagrade za priplodna govede u kategoriji krava šampionka, 4 pratilje i kolekcija, zatim, prvotelka šampionka, 4 pratilje i kolekcija i junica šampionka, 4 pratilje i kolekcija.
 

 
Poseta ministarke Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine opštini Velika Plana

 

 ministarka1jpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. septembar 2015.godine
Opštinu Velika Plana danas je posetila ministarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković, u pratnji državnog sekretara Ministarstva, Željka Radoševića. Nakon kraćeg razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave, ministarka Bogosavljević Bošković otvorila je smotru priplodnih bikova u Stočarsko veterinarskom centru za reprodukciju i veštaško osemenjavanje.
U Vladi i Ministarstvu u poslednjih godinu i po dana posebnu pažnju obraćamo i poseban značaj dajemo upravo razvoju stočarstva. Želimo da ga pokrenemo, uvećamo, poboljšamo u svakom smislu, pogotovo što su potencijali mnogo veći od onih koje smo uspeli da iskoristimo. Nedavno je donet dugoročni Program za sprovođenje selekcijskih mera u stočarstvu (za 20515-2019. god.), a na nivou samog Ministarstva u narednim danima biće donet i Godišnji program koji će značiti posebna finansijska sredstva kao pomoć veterinarskim centrima - kazala je ovom prilikom Bogosavljevićeva Boškovićeva, osvrnuvši se na značaj i doprinos ovakvih centara po pitanju povećanja broja domaćih životinja, a posebno kod poboljšanja rasnog sastava i produktivnosti naših grla.
Sam Centar, kako je podsetio dr. vet. spec. Miroslav Marinković, zahvaljujući svima koji su u njemu radili i rade, a posebno dr. Vlasti Jovanoviću, ispisao je istoriju srpskog govedarstva:
Stočarsko veterinarski centar danas ima trideset bikova.

Detaljnije...
 
Završena Turističko privredna manifestacija Smederevska jesen

kzs_zdravko_14.jpgkzs_zdravko_13.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. septembar 2015. godine
Spektakularnim  koncertom Zdravka Čolića na Glavnom gradskom trgu pred nekoliko desetina hiljada obožavalaca svih uzrasta i vatrometom, u nedelju 6. septembra 2015. godine je Smederevu završena je 128. Turističko privredna manifestacija "Smederevska jesen". Posetioci su osim voćarskih i vinogradarskih proizvoda mogli da vide autentične seoske i etno motive, upoznaju se sa privrednim potencijalima i uživaju u kulturnim programima i sportskim takmičenjima.
Nakon koncerta, u zgradi Podunavskog upravnog okruga održana je konferencija za medije, na kojoj je pored našeg najpopularnijeg pop pevača učestvovala i gradonačelnica grada Smedereva, dr Jasna Avramović.

 
Premijer Srbije svečano otvorio berbu grožđa

tan2015-9-5_122521478_2.jpg

 view_image.php.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. septembar 2015. godine
Premijer Srbije Aleksandar Vučić, u okviru Turističko privredne manifestacije „Smederevska jesen“ ugostio je predstavnike diplomatskog kora, dvadesetak ambasadora, pred kojima je svečano otvorio berbu grožđa, u vili dinastije Obrenovića "Zlatni breg". Prema rečima premijera Vučića, Smederevo pored industrijske može da postane i turistička prestonica Srbije. Inostrani gosti su uživali u dobrom grožđu i izvrsnim vinima.
Pored gostiju otvaranju berbe grožđa i degustaciji vina proizvednih u ovom kraju prisustvovali su i Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga i dr Jasna Avramović, gradonačelnica grada Smedereva.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 36 - 40 of 171
Created and powered by KONEKT d.o.o