Home
Одржана седница Савета Подунавског управног округа
28. август 2015. године

У Смедереву у седишту Подунавског управног округа дана 27. августа 2015. године одржана је редовна седница Савета Подунавског управног округа.
Пре преласка на дневни ред Савет Подунавског управног округа  констатовао је да је нови члан Савета Округа постао Игор Матковић, новоизабрани председник општине Велика Плана.
Савет Округа разматрао Информацију о одржавању туристичко привредних и других манифестација на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа  и донео следеће Закључке
1.Савет Подунавског управног округа подржава све активности локалних самоуправа око организације туристичко привредних и других манифестација током наредног месеца  („Смедеревска јесен" која са својом дуготрајном традицијом, улази у ред најстаријих туристичко-привредних манифестација у Србији, затим Изложба говеда сименталске расе у Великој Плани, као и Крстовдански вашар у Смедеревској Паланци) и истиче њихов значај за Подунавски управни округ.
2.Обзиром да се очекује да ће велики број гостију посетити наведене манифестације и потребе да се манифестације одвијају несметано, Савет округа сматра да је неопходно да надлежне инспекције окружних подручних јединица и инспекцијски органи локалних самоуправа током вршења инспекцијског надзора координирају своје активности, уз потребу да надлежне инспекције свој посао раде на високом професионалном нивоу. Током вршења послова из  надлежности инспекција акценат ставити на превентивном деловању.  
Детаљније...
 
Пријем за учеснике Светског првенства у спортском риболову на пловак за младе у три категорије

prijem_pecarosa_13.jpg

 svecano_otvaranje_27.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. август 2015. године
 У просторијама Подунавског управног округа јуче је одржан пријем за учеснике  Светског првенства у спортском риболову на пловак за младе у три категорије до 14, 18 и до 23 године. Пријему је присуствовала и Барбара Дуранте, генерални секретар Светске федерације риболоваца.
Учеснике је поздравио Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа и зажелео им пуно успеха у овој спортској дисциплини, те изразио наду да ће учесници поново посетити град Смедерево и Подунавски управни округ као туристи.
Након пријема одржано је свечано отварање такмичења у Малом граду смедеревске тврђаве, уз дефиле учесника од Трга републике, поред смедеревског Музеја и Градске управе до Смедеревске тврђаве.
 Манифестацију је отворио Бојан Теофиловић, заменик градоначелника Смедерева, уз присуство челника Светске риболовачке федереције.
На такмичењу учествује 47. екипа из 22. државе.
Отварању је присуствовала градоначелница града Смедерева др Јасна Аврамовић и начелник Подунавског управног округа Радослав Цокић,  а у програму су учествовали ученици Музичке школе "Коста Манојловић".
 

 
Одржана 4. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа

3. август 2015. године

У Смедереву у седишту Подунавског управног округа дана 30. јула 2015. године одржана је 4. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
Окружни штаб је поред више тема предвиђених Планом рада Штаба за 2015. годину разматрао и Информацију о активностима ватрогасно спасилачких чета Одељења за ванредне ситуације у Смедереву у условима  високих температура и њихово ангажовање у гашењу пожара на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа .
Имајући у виду сезонску метереолошку прогнозу Републичког хидрометереолошког завода где се очекују  високе температуре у дужем временском периоду које ће стварати услове за настанак шумских пожара на отвореном простору, Окружни штаб за ванредне ситуације упозорава грађане да је забрањено ложење ватре и спаљивање стрњишта, суве вегетације, корова, ниског растиња, биљних остатака и смећа.
Детаљније...
 
Повереница за заштиту равноправности у посети Подунавском управном округу

sastanak_p_okrug.jpgsastanak_p_okrug_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.јул 2015. године

 У склопу редовних законских активности а на позив начелника Подунавског управног округа  Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић дана 29. јула 2015. године је у Подунавском управном округу одржала је састанак са представницима Округа, града Смедерева, општине Велика Плана и представницима других институција на тему спречавања свих видова, облика и случајева дискриминације и заштити равноправности физичких и правних лица у свим областима друштвених односа. На састанку је такође било речи о унапређивању остваривања и заштите равноправности, као и надзор над применом прописа о забрани дискриминације.
"Покренули смо врло значајна питања, питања људских права и питања дискриминације и веома је значајно што се за ова питања интересују моји домаћини. Ово је и економско и политичко питање, односно питање свих питања. Људска права треба да нам увек буду на првом месту и спровођење антидискриминационе политике и антидискриминационих прописа, а пре свега имплементација Закона о забрани дискриминације", нагласила је повереница за заштиту равноправности и додала да ово намерно напомиње, јер стално треба подсећати грађанке и грађане да смо на путу изградње толерантног и демократског, отвореног друштва које прихвата различитости и забрањује све врсте дискриминације по свим основама. Похвалила је иницијативу да се овај састанак одржи  и у склопу сарадње са локалним самуправама обећала да ће се убудуће увек одазватии на позив што је њена законска обавеза .

Она је истакла да је данас била у прилици да се упозна са примерима добре праксе на овом плану у Смедереву и Великој Плани, како се запошљавају особе са инвалидитетом, како се прописи у области професионалне рехабилитације особа са инвалидитетом поштују, како се примењују афирмативне мере за побољшање положаја ромске националне мањине.

Детаљније...
 
Представници амбасада земаља ЕУ у посети Смедереву

 prijem_predstavnika_eu_5.jpgprijem_predstavnika_eu_1.jpg

 

24.  јунa  2015. године

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, са сарадницима, организовала је дана 23. jуна 2015. године пријем за представнике Делегације ЕУ у Србији и амбасада земаља чланица ЕУ.

Поред представника Делегације ЕУ у Србији, у посети Смедереву били су и представници амбасада Аустрије, Велике Британије, Данске, Холандије, Пољске, Португалије, Румуније и Словеније.

Др Јасна Аврамовић је захвалила ЕУ на свему што је до сада учинила за Смедерево, посебно за избегла и расељена лица и указала да је од 120.000 становника, 38 одсто дошло са КиМ, током неколико деценија уназад, односно од када је Железара почела са радом.

„Ове године, захваљујући многим донацијама успели смо да све људе иселимо из колективног центра, који је постао неуслован за живот. Помоћ ЕУ није била само у изградњи објеката, већ и у грађевинском материјалу, обуци људи, а одређени новац је дат за отпочињање њиховог приватног бизниса. ЕУ је укупно донирала 4.462.000 евра за њихово збрињавање. Потребна је даља помоћ да се они запосле. У Смедереву је 12.000 незапослених и сада је све то тешко уклопити, нарочито нестајањем велике индустрије која је ту постојала. Велика шанса је Индустријска зона, где је направљена комплетна инфраструктура те позивамо инвеститоре из иностранства да овде улажу капитал зато што дајемо велике погодности.и олакшице“, рекла је градоначелница.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 41 - 45 of 171
Created and powered by KONEKT d.o.o