Home
Premijer Aleksandar Vučić postavio kamen temeljac za izgradnju tri nove hale u Smederevu i otvorio novi proizvodni pogon u Kompaniji Metech

 

vucic_nova_hala_7.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.april 2015.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministar privrede Željko Sertić i gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, postavili su u subotu 25. aprila 2015. godine kamen temeljac za izgradnju tri hale u Industrijskoj zoni Smederevo, koje će graditi lokalna samouprava i italijanski investitor, a u fabrici belgijske kompanije Metech otvorili novi proizvodni pogon.
Jednu halu površine 3.000 kvadratnih metara gradiće Grad Smederevo za investitore koji su već pokazali interesovanje. Vrednost radova je 113 miliona dinara, a rok za završetak 22. jul ove godine. Druge dve hale napraviće italijanska kompanija CCVI, koja se bavi proizvodnjom kotrljajućih ležajeva. Vrednost investicije je četiri miliona evra, a očekuje se da do kraja godine bude zaposleno 100 radnika.
Premijer je u obraćanju rekao da Smederevo postaje srpski industrijski centar, posle pokretanja proizvodnje u smederevskoj Železari i dolaska novih stranih investitora.
On je naveo da je Vlada investitorima uvek na raspolaganju i da će uvek želeti da pomogne, a njima poželeo da dugo posluju u Srbiji, ali i da zaposle što više radnika iz Smedereva i tog dela zemlje.
Vučić je izrazio zadovoljstvo što će sve tri hale graditi srpske firme.

Detaljnije...
 
Treća redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga
27. april 2015. godine
U sedištu Okruga, dana 30. aprila 2015. godine sa početkom u 11,00 časova održaće se  treća redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga. Okružni štab razmatraće više pitanja predviđenih Planom rada Štaba za 2015. godinu.
Sednicom će predsedavati Radoslav Cokić, komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga.
 
Zakazana 50. sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga
27.  april 2015. godine
U Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga dana 05. maja 2015. godine sa početkom u 12. časova održaće se 50. sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga.
Savet Okruga razmatraće Informaciju o pripremljenosti sistema odbrane od grada na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga u 2015. godini i Inforamciju o stanju deponija na na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga sa problematikom strateškog rešavanja komunalnog otpada.
Sednicom će predsedavati Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga 
 
Obaveštenje o kupovini tovnih svinja i naturalnoj razmeni merkantilnog kukuruza za tovne svinje
8. april 2015. godine
U cilju efikasne realizacije Zaključka Vlade 05, Broj: 339-3091/2015-1 od 19.03.2015.godine, o kupovini do 10.000 kg tovnih svinja, kao i Zaključka Vlade 05 Broj:339-3090/2015-1 od 19.03.2015.godine, o naturalnoj razmeni do 15.000 tona merkantilnog kukuruza za tovne svinje, obaveštavamo registrovana poljoprivredna gazdinstava – uzgajivače tovnih svinja o uslovima i drugim bitnim elementima kupovine.
1. Kupovina će se vršiti od fizičkih lica-nosioca poljoprivrednih gazdinstava koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, u skladu sa Uredbom o Registru poljoprivrednih gazdinstava („Službni glasnik RS“, broj 45/04, 139/04 i 71/05).
2. Klanice koje će vršiti kupovinu tovnih svinja su sledeće:
1. IM“Matić“, doo, Novi Sad
2. PKB IMES doo, IM, Padinska Skela
3. Alf Promet doo, Kać
4. PRO-MES“ doo, Novi Bečej   
5. IM“Matijević“, doo, Novi Sad
6. IM „Topola“, Bačka Topola   
7. AD „JUHOR“, Jagodina   
8. Big Bull Foods, Bačinci                                                                                 
Zainteresovana registrovana gazdinstva treba da navedenim klanicama dogovore dinamiku kupovine.
Detaljnije...
 
Borba protiv sive ekonomije i suzbijanje rada na crno

  sastanak_okrug_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.mart  2015. godine

 Na inicijativu Inspektorata za rad u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u  Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga održan je sastanak predstavnika lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga, opštih udruženja preduzetnika grada Smedereva i opština Velika Plana i Smederevska Palanka, predstavnika pojedinih javnih preduzeća, kao i predstavnika sindikata.
Sastankom je predsedavao Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.
Sastanku su prisustvovali  Bojan Jocić direktor i Dejan Kovačević, zamenik direktora Inspektorata za rad, kao i Snežana Milojević, načelnik Odeljenja za rad  u Podunavskom upravnom okrugu.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 41 - 45 of 164
Created and powered by KONEKT d.o.o