Home
Održana sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga
28. avgust 2015. godine

U Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga dana 27. avgusta 2015. godine održana je redovna sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga.
Pre prelaska na dnevni red Savet Podunavskog upravnog okruga  konstatovao je da je novi član Saveta Okruga postao Igor Matković, novoizabrani predsednik opštine Velika Plana.
Savet Okruga razmatrao Informaciju o održavanju turističko privrednih i drugih manifestacija na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga  i doneo sledeće Zaključke
1.Savet Podunavskog upravnog okruga podržava sve aktivnosti lokalnih samouprava oko organizacije turističko privrednih i drugih manifestacija tokom narednog meseca  („Smederevska jesen" koja sa svojom dugotrajnom tradicijom, ulazi u red najstarijih turističko-privrednih manifestacija u Srbiji, zatim Izložba goveda simentalske rase u Velikoj Plani, kao i Krstovdanski vašar u Smederevskoj Palanci) i ističe njihov značaj za Podunavski upravni okrug.
2.Obzirom dase očekuje da će veliki broj gostiju posetiti navedene manifestacije i potrebe da se manifestacije odvijaju nesmetano, Savet okruga smatra da je neophodno da nadležne inspekcije okružnih područnih jedinica i inspekcijski organi lokalnih samouprava tokom vršenja inspekcijskog nadzora koordiniraju svoje aktivnosti, uz potrebu da nadležne inspekcije svoj posao rade na visokom profesionalnom nivou. Tokom vršenja poslova iz  nadležnosti inspekcija akcenat staviti na preventivnom delovanju.  
Detaljnije...
 
Prijem za učesnike Svetskog prvenstva u sportskom ribolovu na plovak za mlade u tri kategorije

 prijem_pecarosa_13.jpgsvecano_otvaranje_27.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 6. avgust 2015. godine
 U prostorijama Podunavskog upravnog okruga juče je održan prijem za učesnike  Svetskog prvenstva u sportskom ribolovu na plovak za mlade u tri kategorije do 14, 18 i do 23 godine. Prijemu je prisustvovala i Barbara Durante, generalni sekretar Svetske federacije ribolovaca.
Učesnike je pozdravio Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga i zaželeo im puno uspeha u ovoj sportskoj disciplini, te izrazio nadu da će učesnici ponovo posetiti grad Smederevo i Podunavski upravni okrug kao turisti.
Nakon prijema održano je svečano otvaranje takmičenja u Malom gradu smederevske tvrđave, uz defile učesnika od Trga republike, pored smederevskog Muzeja i Gradske uprave do Smederevske tvrđave.
 Manifestaciju je otvorio Bojan Teofilović, zamenik gradonačelnika Smedereva, uz prisustvo čelnika Svetske ribolovačke federecije.
Na takmičenju učestvuje 47. ekipa iz 22. države.
Otvaranju je prisustvovala gradonačelnica grada Smedereva dr Jasna Avramović i načelnik Podunavskog upravnog okruga Radoslav Cokić,  a u programu su učestvovali učenici Muzičke škole "Kosta Manojlović".

 
Održana 4. redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga
3. avgust 2015. godine

U Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga dana 30. jula 2015. godine održana je 4. redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga
Okružni štab je pored više tema predviđenih Planom rada Štaba za 2015. godinu razmatrao i Informaciju o aktivnostima vatrogasno spasilačkih četa Odeljenja za vanredne situacije u Smederevu u uslovima  visokih temperatura i njihovo angažovanje u gašenju požara na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga .
Imajući u vidu sezonsku metereološku prognozu Republičkog hidrometereološkog zavoda gde se očekuju  visoke temperature u dužem vremenskom periodu koje će stvarati uslove za nastanak šumskih požara na otvorenom prostoru, Okružni štab za vanredne situacije upozorava građane da je zabranjeno loženje vatre i spaljivanje strnjišta, suve vegetacije, korova, niskog rastinja, biljnih ostataka i smeća.
Detaljnije...
 
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti u poseti Podunavskom upravnom okrugu

sastanak_p_okrug.jpg

sastanak_p_okrug_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.jul 2015. godine
U sklopu redovnih zakonskih aktivnosti a na poziv načelnika Podunavskog upravnog okruga  Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković dana 29. jula 2015. godine je u Podunavskom upravnom okrugu održala je sastanak sa predstavnicima Okruga, grada Smedereva, opštine Velika Plana i predstavnicima drugih institucija na temu sprečavanja svih vidova, oblika i slučajeva diskriminacije i zaštiti ravnopravnosti fizičkih i pravnih lica u svim oblastima društvenih odnosa. Na sastanku je takođe bilo reči o unapređivanju ostvarivanja i zaštite ravnopravnosti, kao i nadzor nad primenom propisa o zabrani diskriminacije.
"Pokrenuli smo vrlo značajna pitanja, pitanja ljudskih prava i pitanja diskriminacije i veoma je značajno što se za ova pitanja interesuju moji domaćini. Ovo je i ekonomsko i političko pitanje, odnosno pitanje svih pitanja. Ljudska prava treba da nam uvek budu na prvom mestu i sprovođenje antidiskriminacione politike i antidiskriminacionih propisa, a pre svega implementacija Zakona o zabrani diskriminacije", naglasila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti i dodala da ovo namerno napominje, jer stalno treba podsećati građanke i građane da smo na putu izgradnje tolerantnog i demokratskog, otvorenog društva koje prihvata različitosti i zabranjuje sve vrste diskriminacije po svim osnovama. Pohvalila je inicijativu da se ovaj sastanak održi  i u sklopu saradnje sa lokalnim samupravama obećala da će se ubuduće uvek odazvatii na poziv što je njena zakonska obaveza .

Ona je istakla da je danas bila u prilici da se upozna sa primerima dobre prakse na ovom planu u Smederevu i Velikoj Plani, kako se zapošljavaju osobe sa invaliditetom, kako se propisi u oblasti profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom poštuju, kako se primenjuju afirmativne mere za poboljšanje položaja romske nacionalne manjine. 

Detaljnije...
 
Predstavnici ambasada zemalja EU u poseti Smederevu

prijem_predstavnika_eu_5.jpg prijem_predstavnika_eu_1.jpg

 

24.jun 2015. godine


Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, sa saradnicima, organizovala je dana 23. juna 2015.godine  prijem za predstavnike Delegacije EU u Srbiji i ambasada zemalja članica EU.

Pored predstavnika Delegacije EU u Srbiji, u poseti Smederevu bili su i predstavnici ambasada Austrije, Velike Britanije, Danske, Holandije, Poljske, Portugalije, Rumunije i Slovenije.

Dr Jasna Avramović je zahvalila EU na svemu što je do sada učinila za Smederevo, posebno za izbegla i raseljena lica i ukazala da je od 120.000 stanovnika, 38 odsto došlo sa KiM, tokom nekoliko decenija unazad, odnosno od kada je Železara počela sa radom.

„Ove godine, zahvaljujući mnogim donacijama uspeli smo da sve ljude iselimo iz kolektivnog centra, koji je postao neuslovan za život. Pomoć EU nije bila samo u izgradnji objekata, već i u građevinskom materijalu, obuci ljudi, a određeni novac je dat za otpočinjanje njihovog privatnog biznisa. EU je ukupno donirala 4.462.000 evra za njihovo zbrinjavanje. Potrebna je dalja pomoć da se oni zaposle. U Smederevu je 12.000 nezaposlenih i sada je sve to teško uklopiti, naročito nestajanjem velike industrije koja je tu postojala. Velika šansa je Industrijska zona, gde je napravljena kompletna infrastruktura te pozivamo investitore iz inostranstva da ovde ulažu kapital zato što dajemo velike pogodnosti.i olakšice“, rekla je gradonačelnica.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 41 - 45 of 171
Created and powered by KONEKT d.o.o