Home
Трећа редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
27. април 2015. године
У седишту Округа, дана 30. априла 2015. године са почетком у 11,00 часова одржаће се  трећа редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа. Окружни штаб разматраће више питања предвиђених Планом рада Штаба за 2015. годину.
Седницом ће председавати Радослав Цокић, командант Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округa
 
Заказана 50. седница Савета Подунавског управног округа
27.  април 2015. године
У Смедереву у седишту Подунавског управног округа дана 05. маја 2015. године са почетком у 12. часова одржаће се 50. седница Савета Подунавског управног округа.
Савет Округа разматраће Информацију о припремљености система одбране од града на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у 2015. години и Инфорамцију о стању депонија на на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа са проблематиком стратешког решавања комуналног отпада.
Седницом ће председавати Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.  
 
Обавештење о куповини товних свиња и натуралној размени меркантилног кукуруза за товне свиње
8. април 2015. године
У циљу ефикасне реализације Закључка Владе 05, Број: 339-3091/2015-1 од 19.03.2015.године, о куповини до 10.000 кг товних свиња, као и Закључка Владе 05 Број:339-3090/2015-1 од 19.03.2015.године, о натуралној размени до 15.000 тона меркантилног кукуруза за товне свиње, обавештавамо регистрована пољопривредна газдинстава – узгајиваче товних свиња о условима и другим битним елементима куповине.
1. Куповина ће се вршити од физичких лица-носиоца пољопривредних газдинстава који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава, у складу са Уредбом о Регистру пољопривредних газдинстава („Службни гласник РС“, број 45/04, 139/04 и 71/05).
2. Кланице које ће вршити куповину товних свиња су следеће:
1. ИМ“Матић“, доо, Нови Сад
2. ПКБ ИМЕС доо, ИМ, Падинска Скела
3. Алф Промет доо, Каћ
4. ПРО-МЕС“ доо, Нови Бечеј   
5. ИМ“Матијевић“, доо, Нови Сад
6. ИМ „Топола“, Бачка Топола   
7. АД „ЈУХОР“, Јагодина   
8. Big Bull Foods, Бачинци                                                                                 
Заинтересована регистрована газдинства треба да наведеним кланицама договоре динамику куповине.
Детаљније...
 
Борба против сиве економије и сузбијање рада на црно

 sastanak_okrug_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.март  2015. године

На иницијативу Инспектората за рад у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у  Смедереву у седишту Подунавског управног округа одржан је састанак представника локалних самоуправа Подунавског управног округа, општих удружења предузетника града Смедерева и општина Велика Плана и Смедеревска Паланка, представника појединих јавних предузећа, као и представника синдиката.
Састанком је председавао Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
Састанку су присуствовали  Бојан Јоцић директор и Дејан Ковачевић, заменик директора Инспектората за рад, као и Снежана Милојевић, начелник Одељења за рад  у Подунавском управном округу.

Детаљније...
 
Састанак представника Министарства пољопривреде и заштите животне средине са представницима локалних самоуправа
25. март 2015. године
 У Смедереву у седишту Подунавског управног округа  дана 23. марта 2015. године одржан је састанак представника Министарства пољопривреде и заштите животне средине - Дирекције за воде око примене Закона о водама на територији локални самоуправа Подунавског управног округа.
Састанку је поред представника локалних самоуправа присуствовала Љиљана Анђелић, начелник Одељења водне инспекције у Министарству пољопривреде и заштите животне средине-Дирекција за воде и Љиљана Савић, водни инспектор у Подунавском управном округу.
На дневном реду састанка нашло се питање доношења оперативних планова за одбрану од поплава на водама II реда као и надзор над јавним предузећима која обављају послове сакупљања, одвођења и пречишћавања отпадних вода. Такође, на састанку је било речи и о сеоским водоводима, издавању водних аката, издавању грађевинских и употребних дозвола.
На састанку је закључено да постоји потреба да се оставари редовна и стална комуникација између представника локалних самоуправа и представника Дирекције за воде око свих питања где постоји дилема у примени прописа који регулишу ову област. Такође је изнет став да је неопходно да се убрза процедура издавања мишљења од стране  јавног водопривредног предузећа на нацрте оперативних планова одбране од поплава на водама II реда, како би надлежни органи локалних самоуправа могли благовремено да усвоје Оперативни план.
Састанку је председавао Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 46 - 50 of 168
Created and powered by KONEKT d.o.o