Home
Панел дискусија на тему „Речни путнички саобраћај и одрживи туризам“

  parlamentarci.jpgparlamentarci_3.jpg  

  

22. јуна 2015. године

У Смедереву, у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању дана 21. јуна 2015. године у организацији Народне скупштине Републике Србије и Дунавског центра за компетенцију, одржана је панел дискусија на тему „Речни путнички саобраћај и одрживи туризам“ у оквиру Треће конференције парламентараца  Дунавског региона.
Госте је поздравила др Јасна Аврамовић, градоначелница града Смедерева и изразила задовољство што је Смедереву припала част да угости иностране и домаће посланике и препоручила наш град за наредне конференције као место одржавања таквих скупова. Напоменула је да Смедерево постаје значајан град на туристичкој мапи Србије, а 21. јун 2015. године биће уписан у туристичку историју Смедерева. Упознала је присутне са туристичком понудом града Смедерева и са плановима који имају за циљ да туристичка понуда буде још привлачнија за посетиоце.

Детаљније...
 
Презентација новог софтвера „Е-писарница“.

 21. мај 2015. године

Дана 20. маја 2015. године у Новом Саду, у седишту Јужнобачког управног округа одржана је презентација новог софтвера „Е-писарница“.
На састанку су размењена искуства око вођења евиденције предмета у Стручним службама округа и  указано на значај увођења новог софтвера чији је циљ модернизација рада органа државне управе, како у погледу ефикасности тако и у погледу транспарентности у раду окружних подручних јединица, а све у светлу примене одредаба новог Закона о инспекцијском надзору.
Закључено је да нови софтвер „Е-писарница“ представља добру основу за израду централне базе података окружних подручних јединицца на нивоу свих ресорних републичких органа.
Састанку су присуствовали начелници односно најближи сарадници начелника осам управних округа (Мачвански, Западнобачки, Севернобачки, Сремски, Јужнобанатски, Подунавски, Средњобанатски и Севернобанатски).
 Састанку су присуствовали и државни секретари Министарства за државну управу и локалну самоуправу Видосава Џагић и Иван Бошњак.
Испред Подунавског управног округа састанку је присуствовао Љубан Митрески, шеф Одсека општих послова у Стручној служби Подунавског управног округа.

 
Премијер Александар Вучић поставио камен темељац за изградњу три нове хале у Смедереву и отворио нови производни погон у Компанији Metech

 vucic_nova_hala_7.jpg

27.април 2015.
Председник Владе Србије Александар Вучић, министар привреде Жељко Сертић и градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, поставили су у суботу 25. априла 2015. године камен темељац за изградњу три хале у Индустријској зони Смедерево, које ће градити локална самоуправа и италијански инвеститор, а у фабрици белгијске компаније Metech отворили нови производни погон.
Једну халу површине 3.000 квадратних метара градиће Град Смедерево за инвеститоре који су већ показали интересовање. Вредност радова је 113 милиона динара, а рок за завршетак 22. јул ове године. Друге две хале направиће италијанска компанија CCVI, која се бави производњом котрљајућих лежајева. Вредност инвестиције је четири милиона евра, а очекује се да до краја године буде запослено 100 радника.
Премијер је у обраћању рекао да Смедерево постаје српски индустријски центар, после покретања производње у смедеревској Железари и доласка нових страних инвеститора.
Он је навео да је Влада инвеститорима увек на располагању и да ће увек желети да помогне, а њима пожелео да дуго послују у Србији, али и да запосле што више радника из Смедерева и тог дела земље.
Вучић је изразио задовољство што ће све три хале градити српске фирме.

Детаљније...
 
Трећа редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
27. април 2015. године
У седишту Округа, дана 30. априла 2015. године са почетком у 11,00 часова одржаће се  трећа редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа. Окружни штаб разматраће више питања предвиђених Планом рада Штаба за 2015. годину.
Седницом ће председавати Радослав Цокић, командант Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округa
 
Заказана 50. седница Савета Подунавског управног округа
27.  април 2015. године
У Смедереву у седишту Подунавског управног округа дана 05. маја 2015. године са почетком у 12. часова одржаће се 50. седница Савета Подунавског управног округа.
Савет Округа разматраће Информацију о припремљености система одбране од града на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у 2015. години и Инфорамцију о стању депонија на на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа са проблематиком стратешког решавања комуналног отпада.
Седницом ће председавати Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.  
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 46 - 50 of 171
Created and powered by KONEKT d.o.o