Home
Treća redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga
27. april 2015. godine
U sedištu Okruga, dana 30. aprila 2015. godine sa početkom u 11,00 časova održaće se  treća redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga. Okružni štab razmatraće više pitanja predviđenih Planom rada Štaba za 2015. godinu.
Sednicom će predsedavati Radoslav Cokić, komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga.
 
Zakazana 50. sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga
27.  april 2015. godine
U Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga dana 05. maja 2015. godine sa početkom u 12. časova održaće se 50. sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga.
Savet Okruga razmatraće Informaciju o pripremljenosti sistema odbrane od grada na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga u 2015. godini i Inforamciju o stanju deponija na na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga sa problematikom strateškog rešavanja komunalnog otpada.
Sednicom će predsedavati Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga 
 
Obaveštenje o kupovini tovnih svinja i naturalnoj razmeni merkantilnog kukuruza za tovne svinje
8. april 2015. godine
U cilju efikasne realizacije Zaključka Vlade 05, Broj: 339-3091/2015-1 od 19.03.2015.godine, o kupovini do 10.000 kg tovnih svinja, kao i Zaključka Vlade 05 Broj:339-3090/2015-1 od 19.03.2015.godine, o naturalnoj razmeni do 15.000 tona merkantilnog kukuruza za tovne svinje, obaveštavamo registrovana poljoprivredna gazdinstava – uzgajivače tovnih svinja o uslovima i drugim bitnim elementima kupovine.
1. Kupovina će se vršiti od fizičkih lica-nosioca poljoprivrednih gazdinstava koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, u skladu sa Uredbom o Registru poljoprivrednih gazdinstava („Službni glasnik RS“, broj 45/04, 139/04 i 71/05).
2. Klanice koje će vršiti kupovinu tovnih svinja su sledeće:
1. IM“Matić“, doo, Novi Sad
2. PKB IMES doo, IM, Padinska Skela
3. Alf Promet doo, Kać
4. PRO-MES“ doo, Novi Bečej   
5. IM“Matijević“, doo, Novi Sad
6. IM „Topola“, Bačka Topola   
7. AD „JUHOR“, Jagodina   
8. Big Bull Foods, Bačinci                                                                                 
Zainteresovana registrovana gazdinstva treba da navedenim klanicama dogovore dinamiku kupovine.
Detaljnije...
 
Borba protiv sive ekonomije i suzbijanje rada na crno

  sastanak_okrug_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.mart  2015. godine

 Na inicijativu Inspektorata za rad u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u  Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga održan je sastanak predstavnika lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga, opštih udruženja preduzetnika grada Smedereva i opština Velika Plana i Smederevska Palanka, predstavnika pojedinih javnih preduzeća, kao i predstavnika sindikata.
Sastankom je predsedavao Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.
Sastanku su prisustvovali  Bojan Jocić direktor i Dejan Kovačević, zamenik direktora Inspektorata za rad, kao i Snežana Milojević, načelnik Odeljenja za rad  u Podunavskom upravnom okrugu.

Detaljnije...
 
Sastanak predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine sa predstavnicima lokalnih samouprava
25. mart 2015. godine
 U Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga  dana 23. marta 2015. godine održan je sastanak predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine - Direkcije za vode oko primene Zakona o vodama na teritoriji lokalni samouprava Podunavskog upravnog okruga.
Sastanku je pored predstavnika lokalnih samouprava prisustvovala Ljiljana Anđelić, načelnik Odeljenja vodne inspekcije u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine-Direkcija za vode i Ljiljana Savić, vodni inspektor u Podunavskom upravnom okrugu.
Na dnevnom redu sastanka našlo se pitanje donošenja operativnih planova za odbranu od poplava na vodama II reda kao i nadzor nad javnim preduzećima koja obavljaju poslove sakupljanja, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda. Takođe, na sastanku je bilo reči i o seoskim vodovodima, izdavanju vodnih akata, izdavanju građevinskih i upotrebnih dozvola.
Na sastanku je zaključeno da postoji potreba da se ostavari redovna i stalna komunikacija između predstavnika lokalnih samouprava i predstavnika Direkcije za vode oko svih pitanja gde postoji dilema u primeni propisa koji regulišu ovu oblast. Takođe je iznet stav da je neophodno da se ubrza procedura izdavanja mišljenja od strane javnog vodoprivrednog preduzeća na nacrte operativnih planova odbrane od poplava na vodama II reda, kako bi nadležni organi lokalnih samouprava mogli blagovremeno da usvoje Operativni plan.
Sastanku je predsedavao Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 46 - 50 of 168
Created and powered by KONEKT d.o.o