Home
Obaveštenje o kupovini tovnih svinja i naturalnoj razmeni merkantilnog kukuruza za tovne svinje
8. april 2015. godine
U cilju efikasne realizacije Zaključka Vlade 05, Broj: 339-3091/2015-1 od 19.03.2015.godine, o kupovini do 10.000 kg tovnih svinja, kao i Zaključka Vlade 05 Broj:339-3090/2015-1 od 19.03.2015.godine, o naturalnoj razmeni do 15.000 tona merkantilnog kukuruza za tovne svinje, obaveštavamo registrovana poljoprivredna gazdinstava – uzgajivače tovnih svinja o uslovima i drugim bitnim elementima kupovine.
1. Kupovina će se vršiti od fizičkih lica-nosioca poljoprivrednih gazdinstava koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, u skladu sa Uredbom o Registru poljoprivrednih gazdinstava („Službni glasnik RS“, broj 45/04, 139/04 i 71/05).
2. Klanice koje će vršiti kupovinu tovnih svinja su sledeće:
1. IM“Matić“, doo, Novi Sad
2. PKB IMES doo, IM, Padinska Skela
3. Alf Promet doo, Kać
4. PRO-MES“ doo, Novi Bečej   
5. IM“Matijević“, doo, Novi Sad
6. IM „Topola“, Bačka Topola   
7. AD „JUHOR“, Jagodina   
8. Big Bull Foods, Bačinci                                                                                 
Zainteresovana registrovana gazdinstva treba da navedenim klanicama dogovore dinamiku kupovine.
Detaljnije...
 
Borba protiv sive ekonomije i suzbijanje rada na crno

  sastanak_okrug_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.mart  2015. godine

 Na inicijativu Inspektorata za rad u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u  Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga održan je sastanak predstavnika lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga, opštih udruženja preduzetnika grada Smedereva i opština Velika Plana i Smederevska Palanka, predstavnika pojedinih javnih preduzeća, kao i predstavnika sindikata.
Sastankom je predsedavao Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.
Sastanku su prisustvovali  Bojan Jocić direktor i Dejan Kovačević, zamenik direktora Inspektorata za rad, kao i Snežana Milojević, načelnik Odeljenja za rad  u Podunavskom upravnom okrugu.

Detaljnije...
 
Sastanak predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine sa predstavnicima lokalnih samouprava
25. mart 2015. godine
 U Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga  dana 23. marta 2015. godine održan je sastanak predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine - Direkcije za vode oko primene Zakona o vodama na teritoriji lokalni samouprava Podunavskog upravnog okruga.
Sastanku je pored predstavnika lokalnih samouprava prisustvovala Ljiljana Anđelić, načelnik Odeljenja vodne inspekcije u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine-Direkcija za vode i Ljiljana Savić, vodni inspektor u Podunavskom upravnom okrugu.
Na dnevnom redu sastanka našlo se pitanje donošenja operativnih planova za odbranu od poplava na vodama II reda kao i nadzor nad javnim preduzećima koja obavljaju poslove sakupljanja, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda. Takođe, na sastanku je bilo reči i o seoskim vodovodima, izdavanju vodnih akata, izdavanju građevinskih i upotrebnih dozvola.
Na sastanku je zaključeno da postoji potreba da se ostavari redovna i stalna komunikacija između predstavnika lokalnih samouprava i predstavnika Direkcije za vode oko svih pitanja gde postoji dilema u primeni propisa koji regulišu ovu oblast. Takođe je iznet stav da je neophodno da se ubrza procedura izdavanja mišljenja od strane javnog vodoprivrednog preduzeća na nacrte operativnih planova odbrane od poplava na vodama II reda, kako bi nadležni organi lokalnih samouprava mogli blagovremeno da usvoje Operativni plan.
Sastanku je predsedavao Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.
 
Sastanak ministarke Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sa načelnicima upravnih okruga
02. mart 2015. godine
 U Beogradu u Palati Srbija dana 27.februara 2015. godine održan je sastanak  potpredsednice Vlade i ministarke Ministarstva  državne uprave i lokalne samouprave  dr Kori Udovički sa načelnicima svih upravnih okruga sa teritorije Republike Srbije, a u cilju upoznavanja i razmene dosadašnjih iskustava, kao i dogovora o daljim zajedničkim aktivnostima.
Svi načelnici jednoglasno su izrazili zadovoljstvo što je po prvi put resorni ministar organizovao sastanak u ovom sastavu. Složili su se i da je ovaj sastanak predstavlja pravi put ka uspostavljanju još bolje komunikacije republičkih i lokalnih vlasti.
„Mora da postoji odgovarajuća podela nadležnosti i fukcionalna koordinacija aktivnosti između lokalnog i republičkog nivoa, a osnov naše dobre buduće saradnje je dijalog“, rekla je Udovički.

Na sastanku su razmatrana pitanja koja se odnose na  racionalizaciju javne uprave, donošenje Zakona o inspekcijskom nadzoru, kao i pitanja zajedničkog rada na unapređenju organizacije, koordinacije i odgovornosti na nivou upravnih okruga a sve radi ostvarenja veće efikasnosti u sprovođenju reformskih procesa Vlade Republike Srbije, i unapređenju kvalitet života za sve građane i nesmetan razvoj privrednog ambijenta.
Sastanku je prisustvovao i Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.
 
Svetski dan civilne zaštite obeležen u Smederevu
27. februar 2015. godine
U Velikoj sali Skupštine grada Smedereva uz prisustvo predstavnika Odeljenja za vanredne situacije u Smederevu, članova Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga i štabova za vanredne situacije u Smederevu, Velikoj Plani i Smederevskoj Palanci, predstavnika Gradske uprave Smederevo, javnih preduzeća i ustanova i drugih gostiju, obeležen je  1. mart-Svetski dan civilne zaštite.
Svetski dan Civilne zaštite se obeležava u celom svetu počev od 1990. godine odlukom Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite (ICDO) sa ciljem da se ukaže na vitalni značaj i ulogu službi civilne zaštite u slučaju svih tipova nesreća i katastrofa i suočavanju sa njima – da se oda priznanje za njihove napore, žrtve i podvige.
Obeležavanjem ovog Dana, Odeljenje za vanredne situacije u Smederevu želi da utiče na podizanje nivoa svesti o značaju razvijanja nacionalnih kapaciteta i bezbednosne kulture građana u suočavanju sa sve učestalijim vanrednim situacijama koje pogađaju naš region.
Skup je otvorila gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, koja se zahvalila svima koji su dali doprinos u otklanjanju posledica prošlogodišnjih poplava, podsetila na kvalitetan rad svih subjekata tokom i nakon poplava i ukazala na potrebu institucionalnog organizovanja jedinica civilne zaštite na lokalnom nivou.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 46 - 50 of 166
Created and powered by KONEKT d.o.o