Home
Sastanak predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine sa predstavnicima lokalnih samouprava
25. mart 2015. godine
 U Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga  dana 23. marta 2015. godine održan je sastanak predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine - Direkcije za vode oko primene Zakona o vodama na teritoriji lokalni samouprava Podunavskog upravnog okruga.
Sastanku je pored predstavnika lokalnih samouprava prisustvovala Ljiljana Anđelić, načelnik Odeljenja vodne inspekcije u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine-Direkcija za vode i Ljiljana Savić, vodni inspektor u Podunavskom upravnom okrugu.
Na dnevnom redu sastanka našlo se pitanje donošenja operativnih planova za odbranu od poplava na vodama II reda kao i nadzor nad javnim preduzećima koja obavljaju poslove sakupljanja, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda. Takođe, na sastanku je bilo reči i o seoskim vodovodima, izdavanju vodnih akata, izdavanju građevinskih i upotrebnih dozvola.
Na sastanku je zaključeno da postoji potreba da se ostavari redovna i stalna komunikacija između predstavnika lokalnih samouprava i predstavnika Direkcije za vode oko svih pitanja gde postoji dilema u primeni propisa koji regulišu ovu oblast. Takođe je iznet stav da je neophodno da se ubrza procedura izdavanja mišljenja od strane javnog vodoprivrednog preduzeća na nacrte operativnih planova odbrane od poplava na vodama II reda, kako bi nadležni organi lokalnih samouprava mogli blagovremeno da usvoje Operativni plan.
Sastanku je predsedavao Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.
 
Sastanak ministarke Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sa načelnicima upravnih okruga
02. mart 2015. godine
 U Beogradu u Palati Srbija dana 27.februara 2015. godine održan je sastanak  potpredsednice Vlade i ministarke Ministarstva  državne uprave i lokalne samouprave  dr Kori Udovički sa načelnicima svih upravnih okruga sa teritorije Republike Srbije, a u cilju upoznavanja i razmene dosadašnjih iskustava, kao i dogovora o daljim zajedničkim aktivnostima.
Svi načelnici jednoglasno su izrazili zadovoljstvo što je po prvi put resorni ministar organizovao sastanak u ovom sastavu. Složili su se i da je ovaj sastanak predstavlja pravi put ka uspostavljanju još bolje komunikacije republičkih i lokalnih vlasti.
„Mora da postoji odgovarajuća podela nadležnosti i fukcionalna koordinacija aktivnosti između lokalnog i republičkog nivoa, a osnov naše dobre buduće saradnje je dijalog“, rekla je Udovički.

Na sastanku su razmatrana pitanja koja se odnose na  racionalizaciju javne uprave, donošenje Zakona o inspekcijskom nadzoru, kao i pitanja zajedničkog rada na unapređenju organizacije, koordinacije i odgovornosti na nivou upravnih okruga a sve radi ostvarenja veće efikasnosti u sprovođenju reformskih procesa Vlade Republike Srbije, i unapređenju kvalitet života za sve građane i nesmetan razvoj privrednog ambijenta.
Sastanku je prisustvovao i Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.
 
Svetski dan civilne zaštite obeležen u Smederevu
27. februar 2015. godine
U Velikoj sali Skupštine grada Smedereva uz prisustvo predstavnika Odeljenja za vanredne situacije u Smederevu, članova Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga i štabova za vanredne situacije u Smederevu, Velikoj Plani i Smederevskoj Palanci, predstavnika Gradske uprave Smederevo, javnih preduzeća i ustanova i drugih gostiju, obeležen je  1. mart-Svetski dan civilne zaštite.
Svetski dan Civilne zaštite se obeležava u celom svetu počev od 1990. godine odlukom Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite (ICDO) sa ciljem da se ukaže na vitalni značaj i ulogu službi civilne zaštite u slučaju svih tipova nesreća i katastrofa i suočavanju sa njima – da se oda priznanje za njihove napore, žrtve i podvige.
Obeležavanjem ovog Dana, Odeljenje za vanredne situacije u Smederevu želi da utiče na podizanje nivoa svesti o značaju razvijanja nacionalnih kapaciteta i bezbednosne kulture građana u suočavanju sa sve učestalijim vanrednim situacijama koje pogađaju naš region.
Skup je otvorila gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, koja se zahvalila svima koji su dali doprinos u otklanjanju posledica prošlogodišnjih poplava, podsetila na kvalitetan rad svih subjekata tokom i nakon poplava i ukazala na potrebu institucionalnog organizovanja jedinica civilne zaštite na lokalnom nivou.
Detaljnije...
 
Radni sastanak oko mogućnosti prekogranične saradnje sa Rumunijom
21.februar 2015. godine
U Požarevcu je dana 19. februara 2015. godine na poziv načelnika Braničevskog upravnog okruga Aleksandra Đokića, održan radni sastanak oko mogućnosti prekogranične saradnje sa Rumunijom i zajedničkog pristupa sredstvima IPA fondova Evropske unije.
Radnom sastanku su pored načelnika Podunavskog upravnog okruga prisustvovali  načelnici Južnobačkog, Severnobanatskog, Srednjebanatskog, Braničevskog i Borskog okruga kao i državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ivan Bošnjak, savetnik predsednika Vlade Republike Srbije Dragan Vranić, gradonačelnik grada Požarevca Momir Ilić, predstavnici Ambasade Rumunije u Srbiji, kao i predstavnici nevladinih organizacija, lokalnih samouprava i javnih preduzeća. Na sastanku je konstatovano da se u ove okruge zajedničkim projektima sa Rumunijom do 2020. godine iz evropskih IPA fondova može povući 75 miliona evra. Projekti bi bili pre svega usmereni ka privrednoj saradnji, otvaranju novih radnih mesta, zaštiti životne sredine i zaštiti od elementarnih nepogoda.
Detaljnije...
 
Sastanak na temu strateškog rešavanja odlaganja i prerade komunalnog otpada
11. februar 2015. godine
Dana 10. februara 2015. godine u Podunavskom upravnom okrugu održan je sastanak na temu Strateškog rešavanja odlaganja i prerade komunalnog i drugog otpada na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog i Braničevskog upravnog okruga, a pre svega gradova Smederevo i Požarevac i opštine Kovin.
Sastanku su pored načelnika Podunavskog upravnog okruga prisustvovali:
mr Stana Božović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine zadužena za ekologiju, dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog upravnog okruga, dr Jasna Avramović, gradonačelnica grada Smedereva,  Miomir Ilić, gradonačelnik grada Požarevca,Tihomir Vukosavljević, predsednik Skupštine opštine Kovin, Vukica Vasić, pomoćnik gradonačelnika grada Požarevca za oblast ekonomskog razvoja.
Razmatrajući ovo pitanje, na sastanku su doneti sledeći zaključci:
1. Podunavski i Braničevski upravni okrug i gradovi Smederevo i Požarevac kao i i opština Kovin saglasni su da postoji zajednička zainteresovanost  lokalnih samouprava da se pitanje strateškog odlaganja i prerade komunalnog, medicinskog i opasnog otpada na neškodljiv način, korišćenjem novih tehnologija, reši saglasno potrebama građana, a u skladu sa  politikom Vlade Republike Srbije, Strategijom upravljanja otpadom i propisima koji regulišu ovu oblast.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 46 - 50 of 164
Created and powered by KONEKT d.o.o