Home
Panel diskusija na temu "Rečni putnički saobraćaj i održivi turizam"

parlamentarci_3.jpg

 parlamentarci.jpg

 

22. jun 2015. godine
U Smederevu, u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju dana 21. juna 2015. godine u organizaciji Narodne skupštine Republike Srbije i Dunavskog centra za kompetenciju, održana je panel diskusija na temu „Rečni putnički saobraćaj i održivi turizam“ u okviru Treće konferencije parlamentaraca  Dunavskog regiona.
Goste je pozdravila dr Jasna Avramović, gradonačelnica grada Smedereva i izrazila zadovoljstvo što je Smederevu pripala čast da ugosti inostrane i domaće poslanike i preporučila naš grad za naredne konferencije kao mesto održavanja takvih skupova. Napomenula je da Smederevo postaje značajan grad na turističkoj mapi Srbije, a 21. jun 2015. godine biće upisan u turističku istoriju Smedereva. Upoznala je prisutne sa turističkom ponudom grada Smedereva i sa planovima koji imaju za cilj da turistička ponuda bude još privlačnija za posetioce.

Detaljnije...
 
Prezentacija novog softvera E-pisarnica
21. maj 2015. godine
Dana 20. maja 2015. godine u Novom Sadu, u sedištu Južnobačkog upravnog okruga održana je prezentacija novog softvera „E-pisarnica“.
Na sastanku su razmenjena iskustva oko vođenja evidencije predmeta u Stručnim službama okruga i  ukazano na značaj uvođenja novog softvera čiji je cilj modernizacija rada organa državne uprave, kako u pogledu efikasnosti tako i u pogledu transparentnosti u radu okružnih područnih jedinica, a sve u svetlu primene odredaba novog Zakona o inspekcijskom nadzoru.
Zaključeno je da novi softver „E-pisarnica“ predstavlja dobru osnovu za izradu centralne baze podataka okružnih područnih jedinicca na nivou svih resornih republičkih organa.
Sastanku su prisustvovali načelnici odnosno najbliži saradnici načelnika osam upravnih okruga (Mačvanski, Zapadnobački, Severnobački, Sremski, Južnobanatski, Podunavski, Srednjobanatski i Severnobanatski).
 Sastanku su prisustvovali i državni sekretari Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vidosava Džagić i Ivan Bošnjak.
Ispred Podunavskog upravnog okruga sastanku je prisustvovao Ljuban Mitreski, šef Odseka opštih poslova u Stručnoj službi Podunavskog upravnog okruga.
 
Premijer Aleksandar Vučić postavio kamen temeljac za izgradnju tri nove hale u Smederevu i otvorio novi proizvodni pogon u Kompaniji Metech

 

vucic_nova_hala_7.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.april 2015.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministar privrede Željko Sertić i gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, postavili su u subotu 25. aprila 2015. godine kamen temeljac za izgradnju tri hale u Industrijskoj zoni Smederevo, koje će graditi lokalna samouprava i italijanski investitor, a u fabrici belgijske kompanije Metech otvorili novi proizvodni pogon.
Jednu halu površine 3.000 kvadratnih metara gradiće Grad Smederevo za investitore koji su već pokazali interesovanje. Vrednost radova je 113 miliona dinara, a rok za završetak 22. jul ove godine. Druge dve hale napraviće italijanska kompanija CCVI, koja se bavi proizvodnjom kotrljajućih ležajeva. Vrednost investicije je četiri miliona evra, a očekuje se da do kraja godine bude zaposleno 100 radnika.
Premijer je u obraćanju rekao da Smederevo postaje srpski industrijski centar, posle pokretanja proizvodnje u smederevskoj Železari i dolaska novih stranih investitora.
On je naveo da je Vlada investitorima uvek na raspolaganju i da će uvek želeti da pomogne, a njima poželeo da dugo posluju u Srbiji, ali i da zaposle što više radnika iz Smedereva i tog dela zemlje.
Vučić je izrazio zadovoljstvo što će sve tri hale graditi srpske firme.

Detaljnije...
 
Treća redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga
27. april 2015. godine
U sedištu Okruga, dana 30. aprila 2015. godine sa početkom u 11,00 časova održaće se  treća redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga. Okružni štab razmatraće više pitanja predviđenih Planom rada Štaba za 2015. godinu.
Sednicom će predsedavati Radoslav Cokić, komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga.
 
Zakazana 50. sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga
27.  april 2015. godine
U Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga dana 05. maja 2015. godine sa početkom u 12. časova održaće se 50. sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga.
Savet Okruga razmatraće Informaciju o pripremljenosti sistema odbrane od grada na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga u 2015. godini i Inforamciju o stanju deponija na na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga sa problematikom strateškog rešavanja komunalnog otpada.
Sednicom će predsedavati Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga 
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 46 - 50 of 171
Created and powered by KONEKT d.o.o