Home
Обавештење о куповини товних свиња и натуралној размени меркантилног кукуруза за товне свиње
8. април 2015. године
У циљу ефикасне реализације Закључка Владе 05, Број: 339-3091/2015-1 од 19.03.2015.године, о куповини до 10.000 кг товних свиња, као и Закључка Владе 05 Број:339-3090/2015-1 од 19.03.2015.године, о натуралној размени до 15.000 тона меркантилног кукуруза за товне свиње, обавештавамо регистрована пољопривредна газдинстава – узгајиваче товних свиња о условима и другим битним елементима куповине.
1. Куповина ће се вршити од физичких лица-носиоца пољопривредних газдинстава који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава, у складу са Уредбом о Регистру пољопривредних газдинстава („Службни гласник РС“, број 45/04, 139/04 и 71/05).
2. Кланице које ће вршити куповину товних свиња су следеће:
1. ИМ“Матић“, доо, Нови Сад
2. ПКБ ИМЕС доо, ИМ, Падинска Скела
3. Алф Промет доо, Каћ
4. ПРО-МЕС“ доо, Нови Бечеј   
5. ИМ“Матијевић“, доо, Нови Сад
6. ИМ „Топола“, Бачка Топола   
7. АД „ЈУХОР“, Јагодина   
8. Big Bull Foods, Бачинци                                                                                 
Заинтересована регистрована газдинства треба да наведеним кланицама договоре динамику куповине.
Детаљније...
 
Борба против сиве економије и сузбијање рада на црно

 sastanak_okrug_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.март  2015. године

На иницијативу Инспектората за рад у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у  Смедереву у седишту Подунавског управног округа одржан је састанак представника локалних самоуправа Подунавског управног округа, општих удружења предузетника града Смедерева и општина Велика Плана и Смедеревска Паланка, представника појединих јавних предузећа, као и представника синдиката.
Састанком је председавао Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
Састанку су присуствовали  Бојан Јоцић директор и Дејан Ковачевић, заменик директора Инспектората за рад, као и Снежана Милојевић, начелник Одељења за рад  у Подунавском управном округу.

Детаљније...
 
Састанак представника Министарства пољопривреде и заштите животне средине са представницима локалних самоуправа
25. март 2015. године
 У Смедереву у седишту Подунавског управног округа  дана 23. марта 2015. године одржан је састанак представника Министарства пољопривреде и заштите животне средине - Дирекције за воде око примене Закона о водама на територији локални самоуправа Подунавског управног округа.
Састанку је поред представника локалних самоуправа присуствовала Љиљана Анђелић, начелник Одељења водне инспекције у Министарству пољопривреде и заштите животне средине-Дирекција за воде и Љиљана Савић, водни инспектор у Подунавском управном округу.
На дневном реду састанка нашло се питање доношења оперативних планова за одбрану од поплава на водама II реда као и надзор над јавним предузећима која обављају послове сакупљања, одвођења и пречишћавања отпадних вода. Такође, на састанку је било речи и о сеоским водоводима, издавању водних аката, издавању грађевинских и употребних дозвола.
На састанку је закључено да постоји потреба да се оставари редовна и стална комуникација између представника локалних самоуправа и представника Дирекције за воде око свих питања где постоји дилема у примени прописа који регулишу ову област. Такође је изнет став да је неопходно да се убрза процедура издавања мишљења од стране  јавног водопривредног предузећа на нацрте оперативних планова одбране од поплава на водама II реда, како би надлежни органи локалних самоуправа могли благовремено да усвоје Оперативни план.
Састанку је председавао Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
 
Састанак министарке Министарства државне управе и локалне самоуправе са начелницима управних округа
02. март 2015. године
 У Београду у Палати Србија дана 27. фебруара 2015. године одржан је састанак  потпредседнице Владе и министарке Министарства  државне управе и локалне самоуправе  др Кори Удовички са начелницима свих управних округа са територије Републике Србије, а у циљу упознавања и размене досадашњих искустава, као и договора о даљим заједничким активностима.
Сви начелници једногласно су изразили задовољство што је по први пут ресорни министар организовао састанак у овом саставу. Сложили су се и да је овај састанак представља прави пут ка успостављању још боље комуникације републичких и локалних власти.
„Мора да постоји одговарајућа подела надлежности и фукционална координација активности између локалног и републичког нивоа, а основ наше добре будуће сарадње је дијалог“, рекла је Удовички.

На састанку су разматрана питања која се односе на  рационализацију јавне управе, доношење Закона о инспекцијском надзору, као и питања заједничког рада на унапређењу организације, координације и одговорности на нивоу управних округа а све ради остварења веће ефикасности у спровођењу реформских процеса Владе Републике Србије, и унапређењу квалитет живота за све грађане и несметан развој привредног амбијента.
Састанку је присуствовао и Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
 
Светски дан цивилне заштите обележен у Смедереву
27. фебруар 2015. године
У Великој сали Скупштине града Смедерева уз присуство представника  Одељења за ванредне ситуације у Смедереву, чланова Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа и штабова за ванредне ситуације у Смедереву, Великој Плани и Смедеревској Паланци, представника Градске управе Смедерево, јавних предузећа и установа и других гостију, обележен је  1. март-Светски дан цивилне заштите.
Светски дан Цивилне заштите се обележава у целом свету почев од 1990. године одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите (ICDO) са циљем да се укаже на витални значај и улогу служби цивилне заштите у случају свих типова несрећа и катастрофа и суочавању са њима – да се ода признање за њихове напоре, жртве и подвиге.
Обележавањем овог Дана, Одељење за ванредне ситуације у Смедереву жели да утиче на подизање нивоа свести о значају развијања националних капацитета и безбедносне културе грађана у суочавању са све учесталијим ванредним ситуацијама које погађају наш регион.
Скуп је отворила градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, командант Градског штаба за ванредне ситуације, која се захвалила свима који су дали допринос у отклањању последица прошлогодишњих поплава, подсетила на квалитетан рад свих субјеката током и након поплава и указала на потребу институционалног организовања јединица цивилне заштите на локалном нивоу.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Резултати 51 - 55 of 171
Created and powered by KONEKT d.o.o