Home
Одржана 48. седница Савета Подунавског управног округа
2.фебруар  2015. године
Дана 30. јануара 2015. године, у седишту Округа одржана је 48. седица Савета Подунавског управног округа.
Савет Округа разматрао је и усвојио Извештај о раду Савета округа у 2014. години и Извештај о раду Стручне службе Подунавског управног округа за 2014. годину.
Разатрајући Извештај о раду Савета Подунавског управног округа  за 2014. годину, Савет Округа закључио је да постоји потреба да се организује састанак начелника Округа и најодговорнијих људи локалних самоуправа Подунавског управног округа са државним секретарима Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Министарства здравља и Министарства државне управе и локалне самоуправе.
Теме које би се разматрале на састанку су:
Детаљније...
 
Одржана прва редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа у 2015. години

26. јануар 2015. године

Дана 22. јануара 2015. године у седишту Округа одржана је прва редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа у 2015. години.
Окружни штаб је разматрао и усвојио Извештај о раду Окружног штаба за ванредне ситуације у 2014. години и  Плана рада за 2015. годину.
Разматрајиући ове тачке дневног реда Окружни штаб је донео следећи закључак:

-Имајући у виду последице поплава на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа из маја 2014. године и потребе да сви водопривредни објекти буду у функцији за наредну сезону, потребно је да водни инспектор Министарства пољопривреде и заштите животне средине са седиштем у Подунавском управном округу припреми Информацију о стању водопривредних објеката на територији Округа.

 Тражену информацију припремити до 05. фебруара 2015. године и доставити Окружном штабу за ванредне ситуације.  
Седницом је председавао Радослав Цокић, командант Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа

 
Одржана ванредна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
31. децембар 2014. године  

Окружни штаб за ванредне ситуације Подунавског управног округа на седници од 31. децембра 2014. године  разматрао Информацију  о раду зимских служби на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у условима снежних падавина.


Разматрајући Информацију Окружни штаб за ванредне ситуације констатовао је

Ситуација на путевима на територији локалних самуправа Подунавског управног округа је у периоду од последње седице до данас је знатно повољнија, али да и даље има проблема на појединим путним правцима и улицама на територији града Смедерева и општине Велика Плана где је током јучерашњег дана на неким правцима долазило до краће обуставе саобраћаја (путни правци Колари-Смедерево и путни правац Велика Плана-Старо село). Ситуација на територији општине Смедеревска Паланка је повољна, где су предузете мере од стране ове локалне самоуправе дале добре резултате.

Разматрајући Информацију, Окружни штаб за ванредне ситуације донео је  следеће

Закључке

1.Усваја се Информација о раду зимских служби на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у условима  снежних падавина у периоду од 29. децембра 2014. године до данас;
2. Потребно је да локалне самоуправе на територији Подунавског управног округа и даље предузимају мере на стварању услова за нормално функционисање саобраћаја и несметано кретање пешака на тротоарима. Посебно се то односи на поједине путне правце и улице у граду Смедереву који су залеђени (као на пример пут од Радинца до Смедерева) и поједине улице Карла Маркса, Славонска, Коче Капетана, Милана Кршљанина, делови Горичке и Фочанске).
Предузети мере да се за саобраћај оспособи путни правац Велика Плана - Старо село.  
Детаљније...
 
Потписан протокол о сарадњи око отварања Виле „Златни брег“ за организоване посете
24. децембар 2014. године
Градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић и директор Управе за заједничке послове републичких органа Републике Србије, Зоран Трнинић, данас су у вили "Златни брег" на Плавинцу потписали Протокол о сарадњи у вези са отварањем овог комплекса за организоване посете.
Свечаности потписивања протокола присуствовали су: Новак Недић, генерални секретар у Влади Србије, Јован Воркапић, директор Дирекције за имовину, Вук Перовић, директор Агенције за управљање лукама, начелник Подунавског управног округа Радослав Цокић, председник Скупштине града Смедерева Бранче Стојановић, заменик градоначелника Бојан Теофиловић, члан Градског већа за културу и информисање Весна Стефановић и директори смедеревских установа у култури.
Детаљније...
 
Премијер предао кључеве нове производне хале "ПКЦ групе"

  predata_hala_pkc_16.jpgpredata_hala_pkc_42.jpg


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. децембар 2014. године
Председник Владе Србије Александар Вучић предао је данас на свечаној церемонији у име града Смедерева кључеве нове хале "ПКЦ групи", у којој ће ова финска компанија обављати производњу. Халу површине око 20.000 квадратних метара саградио је град Смедерево сопственим средствима у рекордном року од мање од четири месеца.
Вучић се обилазећи халу захвалио радницима који су радили на изградњи и на поштовању рокова. Он је истакао да је испоштован рок да се хала изгради до 7. децембра 2014. године.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Резултати 51 - 55 of 164
Created and powered by KONEKT d.o.o