Активности савета округа
Одржана седница Савета Подунавског управног округа
28. август 2015. године

У Смедереву у седишту Подунавског управног округа дана 27. августа 2015. године одржана је редовна седница Савета Подунавског управног округа.
Пре преласка на дневни ред Савет Подунавског управног округа  констатовао је да је нови члан Савета Округа постао Игор Матковић, новоизабрани председник општине Велика Плана.
Савет Округа разматрао Информацију о одржавању туристичко привредних и других манифестација на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа  и донео следеће Закључке
1.Савет Подунавског управног округа подржава све активности локалних самоуправа око организације туристичко привредних и других манифестација током наредног месеца  („Смедеревска јесен" која са својом дуготрајном традицијом, улази у ред најстаријих туристичко-привредних манифестација у Србији, затим Изложба говеда сименталске расе у Великој Плани, као и Крстовдански вашар у Смедеревској Паланци) и истиче њихов значај за Подунавски управни округ.
2.Обзиром да се очекује да ће велики број гостију посетити наведене манифестације и потребе да се манифестације одвијају несметано, Савет округа сматра да је неопходно да надлежне инспекције окружних подручних јединица и инспекцијски органи локалних самоуправа током вршења инспекцијског надзора координирају своје активности, уз потребу да надлежне инспекције свој посао раде на високом професионалном нивоу. Током вршења послова из  надлежности инспекција акценат ставити на превентивном деловању.  
Детаљније...
 
Одржана 4. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа

3. август 2015. године

У Смедереву у седишту Подунавског управног округа дана 30. јула 2015. године одржана је 4. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
Окружни штаб је поред више тема предвиђених Планом рада Штаба за 2015. годину разматрао и Информацију о активностима ватрогасно спасилачких чета Одељења за ванредне ситуације у Смедереву у условима  високих температура и њихово ангажовање у гашењу пожара на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа .
Имајући у виду сезонску метереолошку прогнозу Републичког хидрометереолошког завода где се очекују  високе температуре у дужем временском периоду које ће стварати услове за настанак шумских пожара на отвореном простору, Окружни штаб за ванредне ситуације упозорава грађане да је забрањено ложење ватре и спаљивање стрњишта, суве вегетације, корова, ниског растиња, биљних остатака и смећа.
Детаљније...
 
Заказана 50. седница Савета Подунавског управног округа
27.  април 2015. године
У Смедереву у седишту Подунавског управног округа дана 05. маја 2015. године са почетком у 12. часова одржаће се 50. седница Савета Подунавског управног округа.
Савет Округа разматраће Информацију о припремљености система одбране од града на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у 2015. години и Инфорамцију о стању депонија на на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа са проблематиком стратешког решавања комуналног отпада.
Седницом ће председавати Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.  
 
Заказана 49. седница Савета Подунавског управног округа
23.  фебруар 2015. године

У Смедереву у седишту Подунавског управног округа дана 25. фебруара 2015. године са почетком у 12. часова одржаће се 49. седница Савета Подунавског управног округа.
Савет Округа разматраће питање Трасе државних путева кроз седишта и општина на подручју Подунавског управног округа сходно новој Уредби о каегоризацији државних путева, као и проблеме на мрежи државних путева Подунавског управног округа.
Седници ће поред чланова Савета Округа присуствовати и представници Јавног предузећа „Путеви Србије“.
 
Одржана 48. седница Савета Подунавског управног округа
2.фебруар  2015. године
Дана 30. јануара 2015. године, у седишту Округа одржана је 48. седица Савета Подунавског управног округа.
Савет Округа разматрао је и усвојио Извештај о раду Савета округа у 2014. години и Извештај о раду Стручне службе Подунавског управног округа за 2014. годину.
Разатрајући Извештај о раду Савета Подунавског управног округа  за 2014. годину, Савет Округа закључио је да постоји потреба да се организује састанак начелника Округа и најодговорнијих људи локалних самоуправа Подунавског управног округа са државним секретарима Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Министарства здравља и Министарства државне управе и локалне самоуправе.
Теме које би се разматрале на састанку су:
Детаљније...
 
Заказана 48. седница Савета Подунавског управног округа
28. јануар  2015. године

За  30. јануар 2015. године, са почетком у 12. часова заказана је 48. седица Савета Подунавског управног округа.
Седница Савета одржаће се у Смедереву, у седишту Подунавског управног округа.
Савет Округа разматраће Извештај о раду Савета округа у 2014. години и Извештај о раду Стручне службе Подунавског управног округа за 2015. годину.
Седницом Савета председаваће Радослав Цокић, председник Савета и начелник Подунавског управног округа.
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 Следећа > Крај >>

Резултати 7 - 12 of 38
Created and powered by KONEKT d.o.o