Активности савета округа
Одржанa седница Савета Подунавског управног округа

06. децембар 2018. године

Дана 05. децембра 2018. године у Смедереву, у седишту Подунавског управног округа одржана је седница Савета Подунавског управног округа.  Обзиром да Подунавски округ није имао начелника Округа од 15. јула 2016. године  и да  је од одржавања локалних избора ово била прва седница Савета Округа, извршено је конституисање Савета Подунавског управног округа у новом сазиву.

Савет Округа разматрао стање је  безбедности и криминалитета на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у 2018 години и констатовао је:

 

-Стање безбедности и криминалитета на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у свим сегментима из надлежности Полицијске управе у Смедереву  је задовољавајуће  и знатно повољније у односу на ранији период;

-Полицијска управа у Смедереву у целини је постигла добре резултате, боље у односу на прошлу годину. Смањен је број извршених кривичних дела, безбедност саобраћаја је у односу на прошлу годину боља, а сарадња са правосудним органима је на задовољавајућем нивоу.

Детаљније...
 
Одржана 57. седница Савета Подунавског управног округа

image-1.jpg  image-03.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28. јун  2016. године

У Смедереву дана 27. јуна 2016. године одржана је 57. седница Савета Подунавског управног округа која је између осталог била и конститутивног карактера. Након одржаних локалних избора, члановe Савета Подунавског управног округа поред начелника Округа Радослава Цокића чине, др Јасна Аврамовић, градоначелница града Смедерева, Игор Матковић, председник општине Велика Плана и Петар Милић, председник општине Смедеревска Паланка.  
Разматрајући Информацију и актуелној епизотолошкој ситуацији-појава и природа  заразне болести нодуларног дерматитиса, ситуација у земљи и  Информацију о предузетом на нивоу појединих јединица локалне самоуправе и ресора, размена кључних адреса и телефона међу заинтересованим,мапирање ресурса и задаци за наредни период (евидентирање превозника, одређивање места за сахрањивање уклоњених животиња на нивоу месних заједница, набавка дезинфицијенаса, систематска дезинсекција, новчана и техничка средстваза ангажман и дежурства екипа ветеринара и јавних комуналних предузећа и сл), Савет Подунавског управног округа на којој су поред градоначелнице града Смедерева, председника општине Смедеревска Паланка и представника општине Велика Плана, присуствовали и чланови Окружног штаба за ванредне ситуације, ветеринарски инспектори у Подунавском управном округу, представници Ветеринарског института у Пожаревцу, Пољопривредне стручне службе и Завода за јавно здравље, представник Ветеринарске коморе и представник Министарства унутрашњих послова-Полицијска управа у Смедереву, донео је следеће закључке
1.Обавезују се локалне самоуправе на територији Подунавског управног округа да на својој територији изврше систематску дезинсекцију како са земље тако и из ваздуха.
2. У сарадњи са Министарством унутрашњих послова - Полицијска управа у Смедереву предузети све активности  на  поштовању мера које се односе на промет живе стоке и по наведеним питањима у потпуности сарађују са начелником Одељења ветеринарске инспекције у Подунавском управном округу.

Детаљније...
 
Седница Савета Подунавског управног округа

savet_okruga.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. април 2016. године
Савет Подунавског управног округа је на седници од  7. априла 2016. године  разматрао је више тачака дневног реда предвиђених Планом рада Савета за 2016. годину.
Савет Округа разматрао је и усвојио Извештај о стању безбедности и криминалитета на подручју локалних самоуправа Подунавског управног округа за прва три месеца 2016. године као и Извештај о припремљености система одбране од града на територији локалних самоуправа Округа за 2016. годину и донео одговарајуће закључке.
Савет округа је упознат са применом новог Закона о општем управном поступку и имплементацијом одредаба Закона која се односи на размену података из службених евиденција. 
Закључено је да начелници градске, односно општинских управа локалних самоуправа Округа путем упитника које треба попунити процене стање и капацитете јединица локалне самоуправе око спровођења одредби Закона о општем управном поступку и да преко Подунавског управног округа обавесте Министарство државне управе и локалне самоуправе о могућностима примене одредби  Закона које се односе на размену података.
Седници је председавао Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.

 
Одржана 55. седница Савета Подунавског управног округа

 sednica_okruga.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. фебруар  2016. године
Дана 12. фебруара 2016. године, у седишту Округа одржана је 55. седица Савета Подунавског управног округа.
Савет Округа разматрао је и усвојио Извештај о раду Савета Округа у 2015. години и Извештај о раду Стручне службе Подунавског управног округа за 2015. годину.
Усвајајући Извештај о раду Савета Округа у 2015. години, Савет Округа је закључио да у Извештај треба навести и активности општине Смедеревска Паланка око комасације земљишта у насељеним местима Азања, Глибовац и Кусадак која се реализује на површини од 7.500 хектара, а финансира се средствима Министарства пољопривреде и заштите животне средине (70 %) и општине Смедеревска Паланка (30%).
Такође Савет Округа је сагледао ситуацију око питања решавања одлагања комуналног отпада на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа и закључио да постоји потреба да локалне самоуправе ажурирају постојеће локалне планове за одлагање отпада, како би се ово питање решило на квалитетнији начин, посебно са становишта постојања дивљих депонија које треба уклонити.
Седници Савета су поред начелника  Подунавског управног округа  Радослава Цокића који је председавао седницом,  присуствовали и Бојан Теофиловић, заменик градоначелника града Смедерева, Игор Матковић, председник општине Велика Плана и Славољуб Ђурић, председник Скупштине општине Смедеревска Паланка.

 
Одржана 54. седница Савета Подунавског управног округа

okrug_5.jpgokrug_4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17. децембар. 2015 године
У Смедереву у седишту Подунавског управног округа дана одржана је 54. седница Савета Подунавског управног округа.
Сеници Савета поред Радослава Цокића начелника Подунавског управног округа присуствовали су др Јасна Аврамовић, градоначелница града Смедерева,  Бојан Теофиловић, заменик градоначелника града Смедерева, Игор Матковић, председник општине Велика Плана, Јелена Максић, секретар Скупштине општине Велика Плана и Дејан Поповић, начелник Полицијске управе у Смедереву.
Седници Савета Округа није присуствовао Радослав Милојичић, председник општине Смедеревска Паланка.
У делу седнице која је била затворена за јавност, Савет Округа је разматрао Информацију о стању безбедности и криминалитета а територији локалних самоуправа за период јануар- новембар 2015. године  и констатовао:
-Стање безбедности и криминалитета на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа  у свим сегментима из надлежности Полицијске управе у Смедереву је знатно повољније у односу на исти период прошле године;
-Полицијска управа у Смедереву у целини је постигла добре резултате, боље у односу на прошлу годину. Смањен је број извршених кривичних дела, безбедност саобраћаја је у односу на прошлу годину боља, а сарадња са правосудним органима је на задовољавајућем нивоу.
-Сарадња Полицијске управе у Смедереву  са градом  Смедеревом  и општином Велика Плана оцењена је као одлична,  док  је са  општином Смедеревска Паланка недовољна.

Савет Округа закључио је

1.Усваја се Информацију о стању безбедности и криминалитета а територији локалних самоуправа за период  јануар - новембар 2015. Године;

Детаљније...
 
Заказана 54. седница Савета Подунавског управног округа
08. децембар. 2015 године
У Смедереву у седишту Подунавског управног округа дана 17. децембра  2015. године са почетком у 10. часова одржаће се 54. седница Савета Подунавског управног округа.
Савет Округа разматраће Информацију о стању безбедности и криминалитета а територији локалних самоуправа у 2015. години. На дневном реду седнице налази се и Предлог плана рада Савета Подунавског управног округа за 2016. годину.
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 6 of 39
Created and powered by KONEKT d.o.o