Aktivnosti saveta okruga
Održana sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga

06. decembar 2018. godine

Dana 05. decembra 2018. godine u Smederevu, u sedištu Podunavskog upravnog okruga održana je sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga.  Obzirom da Podunavski okrug nije imao načelnika Okruga od 15. jula 2016. godine  i da  je od održavanja lokalnih izbora ovo bila prva sednica Saveta Okruga, izvršeno je konstituisanje Saveta Podunavskog upravnog okruga u novom sazivu.

Savet Okruga razmatrao stanje je  bezbednosti i kriminaliteta na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga u 2018 godini i konstatovao je:

 

-Stanje bezbednosti i kriminaliteta na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga u svim segmentima iz nadležnosti Policijske uprave u Smederevu  je zadovoljavajuće  i znatno povoljnije u odnosu na raniji period;

-Policijska uprava u Smederevu u celini je postigla dobre rezultate, bolje u odnosu na prošlu godinu. Smanjen je broj izvršenih krivičnih dela, bezbednost saobraćaja je u odnosu na prošlu godinu bolja, a saradnja sa pravosudnim organima je na zadovoljavajućem nivou.

 

Detaljnije...
 
Одржана 57. седница Савета Подунавског управног округа

image-1.jpg  image-03.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28. јун  2016. године

У Смедереву дана 27. јуна 2016. године одржана је 57. седница Савета Подунавског управног округа која је између осталог била и конститутивног карактера. Након одржаних локалних избора, члановe Савета Подунавског управног округа поред начелника Округа Радослава Цокића чине, др Јасна Аврамовић, градоначелница града Смедерева, Игор Матковић, председник општине Велика Плана и Петар Милић, председник општине Смедеревска Паланка.  
Разматрајући Информацију и актуелној епизотолошкој ситуацији-појава и природа  заразне болести нодуларног дерматитиса, ситуација у земљи и  Информацију о предузетом на нивоу појединих јединица локалне самоуправе и ресора, размена кључних адреса и телефона међу заинтересованим,мапирање ресурса и задаци за наредни период (евидентирање превозника, одређивање места за сахрањивање уклоњених животиња на нивоу месних заједница, набавка дезинфицијенаса, систематска дезинсекција, новчана и техничка средстваза ангажман и дежурства екипа ветеринара и јавних комуналних предузећа и сл), Савет Подунавског управног округа на којој су поред градоначелнице града Смедерева, председника општине Смедеревска Паланка и представника општине Велика Плана, присуствовали и чланови Окружног штаба за ванредне ситуације, ветеринарски инспектори у Подунавском управном округу, представници Ветеринарског института у Пожаревцу, Пољопривредне стручне службе и Завода за јавно здравље, представник Ветеринарске коморе и представник Министарства унутрашњих послова-Полицијска управа у Смедереву, донео је следеће закључке
1.Обавезују се локалне самоуправе на територији Подунавског управног округа да на својој територији изврше систематску дезинсекцију како са земље тако и из ваздуха.
2. У сарадњи са Министарством унутрашњих послова - Полицијска управа у Смедереву предузети све активности  на  поштовању мера које се односе на промет живе стоке и по наведеним питањима у потпуности сарађују са начелником Одељења ветеринарске инспекције у Подунавском управном округу.

Detaljnije...
 
Sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga

savet_okruga.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 7. april 2016. godine
Savet Podunavskog upravnog okruga je na sednici od  7. aprila 2016. godine  razmatrao je više tačaka dnevnog reda predviđenih Planom rada Saveta za 2016. godinu.
Savet Okruga razmatrao je i usvojio Izveštaj o stanju bezbednosti i kriminaliteta na području lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga za prva tri meseca 2016. godine kao i Izveštaj o pripremljenosti sistema odbrane od grada na teritoriji lokalnih samouprava Okruga za 2016. godinu i doneo odgovarajuće zaključke.
Savet okruga je upoznat sa primenom novog Zakona o opštem upravnom postupku i implementacijom odredaba Zakona koja se odnosi na razmenu podataka iz službenih evidencija.  
Zaključeno je da načelnici gradske, odnosno opštinskih uprava lokalnih samouprava Okruga putem upitnika koje treba popuniti procene stanje i kapacitete jedinica lokalne samouprave oko sprovođenja odredbi Zakona o opštem upravnom postupku i da preko Podunavskog upravnog okruga obaveste Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave o mogućnostima primene odredbi  Zakona koje se odnose na razmenu podataka.
Sednici je predsedavao Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga.

 
Održana 55. sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga

 sednica_okruga.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  13. februar  2016. godine
Dana 12. februara 2016. godine, u sedištu Okruga održana je 55. sedica Saveta Podunavskog upravnog okruga.
Savet Okruga razmatrao je i usvojio Izveštaj o radu Saveta Okruga u 2015. godini i Izveštaj o radu Stručne službe Podunavskog upravnog okruga za 2015. godinu.
Usvajajući Izveštaj o radu Saveta Okruga u 2015. godini, Savet Okruga je zaključio da u Izveštaj treba navesti i aktivnosti opštine Smederevska Palanka oko komasacije zemljišta u naseljenim mestima Azanja, Glibovac i Kusadak koja se realizuje na površini od 7.500 hektara, a finansira se sredstvima Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine (70 %) i opštine Smederevska Palanka (30%).
Takođe Savet Okruga je sagledao situaciju oko pitanja rešavanja odlaganja komunalnog otpada na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga i zaključio da postoji potreba da lokalne samouprave ažuriraju postojeće lokalne planove za odlaganje otpada, kako bi se ovo pitanje rešilo na kvalitetniji način, posebno sa stanovišta postojanja divljih deponija koje treba ukloniti.
Sednici Saveta su pored načelnika  Podunavskog upravnog okruga  Radoslava Cokića koji je predsedavao sednicom,  prisustvovali i Bojan Teofilović, zamenik gradonačelnika grada Smedereva, Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana i Slavoljub Đurić, predsednik Skupštine opštine Smederevska Palanka.

 
Održana 54. sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga

 okrug_5.jpgokrug_4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17. decembar. 2015 godine
U Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga dana održana je 54. sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga.
Senici Saveta pored Radoslava Cokića načelnika Podunavskog upravnog okruga prisustvovali su dr Jasna Avramović, gradonačelnica grada Smedereva,  Bojan Teofilović, zamenik gradonačelnika grada Smedereva, Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana, Jelena Maksić, sekretar Skupštine opštine Velika Plana i Dejan Popović, načelnik Policijske uprave u Smederevu.
Sednici Saveta Okruga nije prisustvovao Radoslav Milojičić, predsednik opštine Smederevska Palanka.
U delu sednice koja je bila zatvorena za javnost, Savet Okruga je razmatrao Informaciju o stanju bezbednosti i kriminaliteta a teritoriji lokalnih samouprava za period januar- novembar 2015. godine  i konstatovao:
-Stanje bezbednosti i kriminaliteta na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga  u svim segmentima iz nadležnosti Policijske uprave u Smederevu je znatno povoljnije u odnosu na isti period prošle godine;
-Policijska uprava u Smederevu u celini je postigla dobre rezultate, bolje u odnosu na prošlu godinu. Smanjen je broj izvršenih krivičnih dela, bezbednost saobraćaja je u odnosu na prošlu godinu bolja, a saradnja sa pravosudnim organima je na zadovoljavajućem nivou.
-Saradnja Policijske uprave u Smederevu  sa gradom  Smederevom  i opštinom Velika Plana ocenjena je kao odlična,  dok  je sa  opštinom Smederevska Palanka nedovoljna.

Savet Okruga zaključio je

1.Usvaja se Informaciju o stanju bezbednosti i kriminaliteta a teritoriji lokalnih samouprava za period  januar - novembar 2015. Godine;

Detaljnije...
 
Zakazana 54. sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga
08. decembar 2015. godine
U Smederevu u sedištu Podunavskog upravnog okruga dana 17. decembra  2015. godine sa početkom u 10. časova održaće se 54. sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga.
Savet Okruga razmatraće Informaciju o stanju bezbednosti i kriminaliteta a teritoriji lokalnih samouprava u 2015. godini. Na dnevnom redu sednice nalazi se i Predlog plana rada Saveta Podunavskog upravnog okruga za 2016. godinu.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 6 of 39
Created and powered by KONEKT d.o.o