Остале активности округа
Редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
24. март 2016. године
Окружни штаб за ванредне ситуације Подунавског управног округа на седници од 24. марта 2016. године разматрао је више тачака предвиђених Планом рада Окружног штаба за ванредне ситуације.
Окружни штаб је разматрао и усвојио Извештај о функционисању система одбране од града на територији радарског центра „Букуља“у 2015 години и Извештај о припрема за 2016 годину.
Разматрајући Извештај о стању извршених превентивних и оперативних мера заштите од поплава за 2016. годину са посебним акцентом на стању и оцени спремности објеката за одбрану од поплава на водама I реда и спроведеним и планираним активностима на унапређењу Оперативних планова за одбрану од поплава на водама II реда, Окружни штаб је констатовао да је обим радова на санацији објеката за заштиту од поплава недовољан, те да заштитни објекти на водотоцима I  и II реда нису били у потуности спремни у условима повећане количине падавина током марта месеца текуће године. Окружни штаб сматра да надлежни органи траба да и даље предузимају активности како би се наведени објекти довели у функционално стање.
Такође Окружни штаб упознат је и са стањем и утицајем постојећих и потенцијалних клизишта на територији Подунавског управног округа на угроженост људи, животиња, материјалних добара, земљишта и инфраструктурних, грађевинских, стамбених  и других објекта, посебно у светлу активирања клизишта у граду Смедереву у Дунавској улици  након обилних киша.
Разматрајући Анализу, Окружни штаб је констатовао да град Смедерево предузима мере на санацији овог клизишта,
Седницом је председавао Радослав Цокић. Командант Окружног штаба за ванредене ситуације Подунавског управногх округа.
 
Ванредна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
7. март 2016. године
Окружни штаб за ванредне ситуације Подунавског управног округа на на ванредној седници од 07. марта 2016. године разматрао је Извештај о стању на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у условима повећане количине падавина и припреме локалних самоуправа за деловање и предузимање мера за одбрану од поплава на територији Подунавског управног округа.

-Окружни штаб за ванредне ситуације је од стране Одељења за ванредне ситуације  у Смедереву упознат са стањем средстава, опреме и расположивог људства за одбрану од поплава на водотоцима који протичу кроз територију Подунавског управног округа.

Окружни штаб за ванредне ситуације закључио је:

1. Локалне самоуправе на територији Подунавског управног округа су обавезне да у случају потребе ефикасно предузимају све мере из своје надлежности а у циљу спровођења активности одбране од поплава на водотоцима који протичу кроз територију Подунавског управног округа.
2. Неопходно је да локалне самоуправе на територији Подунавског управног округа дневно  прате стање на водотоцима  и извештавају Окружни штаб за ванредне ситуације.
3. Уколико до сада то нису урадили, надлежни органи локалних  самоуправа су дужни да сходно одредбама члана 55. Закона о водама  у најкраћем могућем року донесу годишње оперативне планове за одбрану од поплава на водама другог реда.  

Седници је председавао Радослав Цокић, командант Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа.
 
Премијер уручуо кључеве нове производне хале у Смедереву

vucic_fabrika_za_preradu_ribe_16.jpg

 vucic_fabrika_za_preradu_ribe_10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26. фебруар 2016. године
Председник Владе Републике Србије Александар Вучић уручио је јуче кључеве нове производне хале, коју је изградио Град Смедерево, Бруну Корнарту, генералном директору компаније ПТЦ Џермани, која ће у новој фабрици за прераду рибе упослити 300 радника.
После Меморандума о разумевању који је парафиран у октобру, градоначелница града Смедерева је у децембру потписала Уговор о закупу новоизграђене хале у Индустријској зони, са Привредним друштвом СервФоод доо Смедерево, сестринском фирмом ПТЦ-а, који ће се бавити прерадом и конзервирањем рибе, љускара и мекушаца и другим делатностима директно повезаних са основном делатношћу.
Градоначелница града Смедерева др Јасна Аврамовић поздрављајући присутне, указала је  да је град испунио обећање и у рекордном року изградио савремену халу од 4.200 метара квадратних која може да буде понос Србије и Смедерева.
Представници немачке компаније похвалили су ниво сарадње са локалном самоуправом, захвалили се свима који су учествовали у изради овог пројекта и најавили унапређење и повећање производње, што у наредним корацима предвиђа изградњу узгајалишта пастрмке и производњу хране за узгајалиште, што подразумева и отварање нових радних места.
Фабрика у Смедереву изграђена је у складу са најновијим стандардима и прописима ЕУ у вези са прерадом рибе и еколошком заштитом. Капацитет прераде рибе је приближно 30.000 тона годишње, а тај капацитет ће бити достигнут за око 3 године. У њој ће бити упослено око 300 радника када фабрика досегне свој производни максимум, а ове године биће запослено 100 радника, од којих ће око 80 одсто чинити жене.

Детаљније...
 
Одржан консултативни састанак руководиоца Школске управе са директорима средњих школа са подручја локалних самоуправа Округа
25 децембар. 2015. године
 У Смедереву у седишту Подунавског управног округа  одржан је Консултативни састанак  руководиоца Школске управе са директорима средњих школа са подручја локалних самоуправа Подунавског управног округа око планирања уписа редовних и ванредних ученика у средње школе за школску 2016/2017. Састанку су присуствовали и просветни саветници Школске управе са седиштем у Смедереву, представници локаланих самоуправа, као и представници Националне службе за запошљавање
На састанку је било речи око потреба локалних самоуправа за одређеним кадром, а полазећи од броја лица одређених образовних профила који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање, броја ученика који завршавају осми разред у основним школама на територији града односно општина, као и броја ученика који су се уписали у први разред средње школе прошле године.
Састанком  је председавао Велиша Јоксимовић, руководилац Школске управе у Пожаревцу.
Састанку је испред Подунавског управног округа присуствовао Љубан Митрески,  шеф Одсека општих послова у Стручној служби  Округа.
 
Одржана 5. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
30. новембар 2015. године
Окружни штаб за ванредне ситуације Подунавског управног округа на седници од 27. новембра 2015. године разматрао је и усвојио Извештај о раду Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа за 2015. годину са одговарајућим закључцима као и План рада за 2016. годину. Поред ових тачака, Окружни штаб је разматрао и усвојио Анализу стања сарадње са снагама система заштите и спасавања из састава Министарства oдбране и Војске Србије са предлогом спровођења заједничких активности на оспособљавању, опремању и извршењу задатака заштите и спасавања, Анализу стања система за јавно узбуњивање на територији Подунавског управног округа,
Информацију о активностима везаним за обележавање, проналажење и уништавање неексплодираних убојних средстава на територији Подунавског управног округа и Извештај о спремности зимске службе за зимску сезону 2015/2016.
Седници је председавао Радслав Цокић, командант Окружног штаба за за ванредне ситуације Подунавског управног округа
 
Састанак министарке Министарства државне управе и локалне самоуправе са начелницима округа

kori_2015.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20. октобар 2015. године
У Београду, у Клубу посланика одржан је други састанак  потпредседнице Владе и министарке Министарства државне управе и локалне самоуправе,  др Кори Удовички са начелницима свих управних округа са територије Републике Србије, На састанку је било речи о активностима управних округа, а размењена су искуства о заједничким раду на унапређењу организације и одговорности управних округа у овиру реформских процеса Владе Републике Србије
Представници Светске банке одржали су презентацију „Функционална анализа стручних служби управних округа“, којом је посебна пажња посвећена преклапањима и вишковима у структури запослених при управним окрузима.
Потпредседница Владе је истакла да је на претходном састанку договорено да сви начелници наставе да раде и мимо својих формалних овлашћења и са задовољством констатовала да су они то заиста и чинили. Удовички је додала да се радује наставку даље сарадње са окрузима и најавила формирање радне групе о децентрализацији и деконцентрацији одлучивања.
„Јако нам је битно да чујемо вас и ваша искуства која су нам драгоцена. Посебно нам је то значајно у контексту Закона о инспекцијском надзору чија је примена већ почела да даје значајне резултате. Само кроз договоре и активну сарадњу можемо побољшати ефикасност инспекцијских служби и добре резултате учинити још бољим.“, рекла  је Удовички.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 13 - 18 of 100
Created and powered by KONEKT d.o.o