Остале активности округа
Завршена Туристичко привредна манифестација „Смедеревска јесен“

kzs_zdravko_14.jpg kzs_zdravko_13.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. септембар 2015. године
Спектакуларним  концертом Здравка Чолића на Главном градском тргу пред неколико десетина хиљада обожавалаца свих узраста и ватрометом, у недељу 6. септембра 2015. године је Смедереву завршена је 128. Туристичко привредна манифестација "Смедеревска јесен". Посетиоци су осим воћарских и виноградарских производа могли да виде аутентичне сеоске и етно мотиве, упознају се са привредним потенцијалима и уживају у културним програмима и спортским такмичењима.
Након концерта, у згради Подунавског управног округа одржана је конференција за медије, на којој је поред нашег најпопуларнијег поп певача учествовала и градоначелница града Смедерева, др Јасна Аврамовић.

 
Премијер Србије свечано отворио бербу грожђа

tan2015-9-5_122521478_2.jpg

view_image.php.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. септембар 2015. године
Премијер Србије Александар Вучић, у оквиру Туристичко привредне манифестације „Смедеревска јесен“ угостио је представнике дипломатског кора, двадесетак амбасадора, пред којима је свечано отворио бербу грожђа, у вили династије Обреновића "Златни брег". Према речима премијера Вучића, Смедерево поред индустријске може да постане и туристичка престоница Србије. Инострани гости су уживали у добром грожђу и изврсним винима.
Поред гостију отварању бербе грожђа и дегустацији вина произведних у овом крају присуствовали су и Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа и др Јасна Аврамовић, градоначелница града Смедерева.

 
Пријем за учеснике Светског првенства у спортском риболову на пловак за младе у три категорије

prijem_pecarosa_13.jpg

 svecano_otvaranje_27.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. август 2015. године
 У просторијама Подунавског управног округа јуче је одржан пријем за учеснике  Светског првенства у спортском риболову на пловак за младе у три категорије до 14, 18 и до 23 године. Пријему је присуствовала и Барбара Дуранте, генерални секретар Светске федерације риболоваца.
Учеснике је поздравио Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа и зажелео им пуно успеха у овој спортској дисциплини, те изразио наду да ће учесници поново посетити град Смедерево и Подунавски управни округ као туристи.
Након пријема одржано је свечано отварање такмичења у Малом граду смедеревске тврђаве, уз дефиле учесника од Трга републике, поред смедеревског Музеја и Градске управе до Смедеревске тврђаве.
 Манифестацију је отворио Бојан Теофиловић, заменик градоначелника Смедерева, уз присуство челника Светске риболовачке федереције.
На такмичењу учествује 47. екипа из 22. државе.
Отварању је присуствовала градоначелница града Смедерева др Јасна Аврамовић и начелник Подунавског управног округа Радослав Цокић,  а у програму су учествовали ученици Музичке школе "Коста Манојловић".
 

 
Повереница за заштиту равноправности у посети Подунавском управном округу

sastanak_p_okrug.jpgsastanak_p_okrug_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.јул 2015. године

 У склопу редовних законских активности а на позив начелника Подунавског управног округа  Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић дана 29. јула 2015. године је у Подунавском управном округу одржала је састанак са представницима Округа, града Смедерева, општине Велика Плана и представницима других институција на тему спречавања свих видова, облика и случајева дискриминације и заштити равноправности физичких и правних лица у свим областима друштвених односа. На састанку је такође било речи о унапређивању остваривања и заштите равноправности, као и надзор над применом прописа о забрани дискриминације.
"Покренули смо врло значајна питања, питања људских права и питања дискриминације и веома је значајно што се за ова питања интересују моји домаћини. Ово је и економско и политичко питање, односно питање свих питања. Људска права треба да нам увек буду на првом месту и спровођење антидискриминационе политике и антидискриминационих прописа, а пре свега имплементација Закона о забрани дискриминације", нагласила је повереница за заштиту равноправности и додала да ово намерно напомиње, јер стално треба подсећати грађанке и грађане да смо на путу изградње толерантног и демократског, отвореног друштва које прихвата различитости и забрањује све врсте дискриминације по свим основама. Похвалила је иницијативу да се овај састанак одржи  и у склопу сарадње са локалним самуправама обећала да ће се убудуће увек одазватии на позив што је њена законска обавеза .

Она је истакла да је данас била у прилици да се упозна са примерима добре праксе на овом плану у Смедереву и Великој Плани, како се запошљавају особе са инвалидитетом, како се прописи у области професионалне рехабилитације особа са инвалидитетом поштују, како се примењују афирмативне мере за побољшање положаја ромске националне мањине.

Детаљније...
 
Представници амбасада земаља ЕУ у посети Смедереву

 prijem_predstavnika_eu_5.jpgprijem_predstavnika_eu_1.jpg

 

24.  јунa  2015. године

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, са сарадницима, организовала је дана 23. jуна 2015. године пријем за представнике Делегације ЕУ у Србији и амбасада земаља чланица ЕУ.

Поред представника Делегације ЕУ у Србији, у посети Смедереву били су и представници амбасада Аустрије, Велике Британије, Данске, Холандије, Пољске, Португалије, Румуније и Словеније.

Др Јасна Аврамовић је захвалила ЕУ на свему што је до сада учинила за Смедерево, посебно за избегла и расељена лица и указала да је од 120.000 становника, 38 одсто дошло са КиМ, током неколико деценија уназад, односно од када је Железара почела са радом.

„Ове године, захваљујући многим донацијама успели смо да све људе иселимо из колективног центра, који је постао неуслован за живот. Помоћ ЕУ није била само у изградњи објеката, већ и у грађевинском материјалу, обуци људи, а одређени новац је дат за отпочињање њиховог приватног бизниса. ЕУ је укупно донирала 4.462.000 евра за њихово збрињавање. Потребна је даља помоћ да се они запосле. У Смедереву је 12.000 незапослених и сада је све то тешко уклопити, нарочито нестајањем велике индустрије која је ту постојала. Велика шанса је Индустријска зона, где је направљена комплетна инфраструктура те позивамо инвеститоре из иностранства да овде улажу капитал зато што дајемо велике погодности.и олакшице“, рекла је градоначелница.

Детаљније...
 
Панел дискусија на тему „Речни путнички саобраћај и одрживи туризам“

  parlamentarci.jpgparlamentarci_3.jpg  

  

22. јуна 2015. године

У Смедереву, у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању дана 21. јуна 2015. године у организацији Народне скупштине Републике Србије и Дунавског центра за компетенцију, одржана је панел дискусија на тему „Речни путнички саобраћај и одрживи туризам“ у оквиру Треће конференције парламентараца  Дунавског региона.
Госте је поздравила др Јасна Аврамовић, градоначелница града Смедерева и изразила задовољство што је Смедереву припала част да угости иностране и домаће посланике и препоручила наш град за наредне конференције као место одржавања таквих скупова. Напоменула је да Смедерево постаје значајан град на туристичкој мапи Србије, а 21. јун 2015. године биће уписан у туристичку историју Смедерева. Упознала је присутне са туристичком понудом града Смедерева и са плановима који имају за циљ да туристичка понуда буде још привлачнија за посетиоце.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 25 - 30 of 100
Created and powered by KONEKT d.o.o