Остале активности округа
Панел дискусија на тему „Речни путнички саобраћај и одрживи туризам“

  parlamentarci.jpgparlamentarci_3.jpg  

  

22. јуна 2015. године

У Смедереву, у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању дана 21. јуна 2015. године у организацији Народне скупштине Републике Србије и Дунавског центра за компетенцију, одржана је панел дискусија на тему „Речни путнички саобраћај и одрживи туризам“ у оквиру Треће конференције парламентараца  Дунавског региона.
Госте је поздравила др Јасна Аврамовић, градоначелница града Смедерева и изразила задовољство што је Смедереву припала част да угости иностране и домаће посланике и препоручила наш град за наредне конференције као место одржавања таквих скупова. Напоменула је да Смедерево постаје значајан град на туристичкој мапи Србије, а 21. јун 2015. године биће уписан у туристичку историју Смедерева. Упознала је присутне са туристичком понудом града Смедерева и са плановима који имају за циљ да туристичка понуда буде још привлачнија за посетиоце.

Детаљније...
 
Презентација новог софтвера „Е-писарница“.

 21. мај 2015. године

Дана 20. маја 2015. године у Новом Саду, у седишту Јужнобачког управног округа одржана је презентација новог софтвера „Е-писарница“.
На састанку су размењена искуства око вођења евиденције предмета у Стручним службама округа и  указано на значај увођења новог софтвера чији је циљ модернизација рада органа државне управе, како у погледу ефикасности тако и у погледу транспарентности у раду окружних подручних јединица, а све у светлу примене одредаба новог Закона о инспекцијском надзору.
Закључено је да нови софтвер „Е-писарница“ представља добру основу за израду централне базе података окружних подручних јединицца на нивоу свих ресорних републичких органа.
Састанку су присуствовали начелници односно најближи сарадници начелника осам управних округа (Мачвански, Западнобачки, Севернобачки, Сремски, Јужнобанатски, Подунавски, Средњобанатски и Севернобанатски).
 Састанку су присуствовали и државни секретари Министарства за државну управу и локалну самоуправу Видосава Џагић и Иван Бошњак.
Испред Подунавског управног округа састанку је присуствовао Љубан Митрески, шеф Одсека општих послова у Стручној служби Подунавског управног округа.

 
Премијер Александар Вучић поставио камен темељац за изградњу три нове хале у Смедереву и отворио нови производни погон у Компанији Metech

 vucic_nova_hala_7.jpg

27.април 2015.
Председник Владе Србије Александар Вучић, министар привреде Жељко Сертић и градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, поставили су у суботу 25. априла 2015. године камен темељац за изградњу три хале у Индустријској зони Смедерево, које ће градити локална самоуправа и италијански инвеститор, а у фабрици белгијске компаније Metech отворили нови производни погон.
Једну халу површине 3.000 квадратних метара градиће Град Смедерево за инвеститоре који су већ показали интересовање. Вредност радова је 113 милиона динара, а рок за завршетак 22. јул ове године. Друге две хале направиће италијанска компанија CCVI, која се бави производњом котрљајућих лежајева. Вредност инвестиције је четири милиона евра, а очекује се да до краја године буде запослено 100 радника.
Премијер је у обраћању рекао да Смедерево постаје српски индустријски центар, после покретања производње у смедеревској Железари и доласка нових страних инвеститора.
Он је навео да је Влада инвеститорима увек на располагању и да ће увек желети да помогне, а њима пожелео да дуго послују у Србији, али и да запосле што више радника из Смедерева и тог дела земље.
Вучић је изразио задовољство што ће све три хале градити српске фирме.

Детаљније...
 
Борба против сиве економије и сузбијање рада на црно

 sastanak_okrug_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.март  2015. године

На иницијативу Инспектората за рад у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у  Смедереву у седишту Подунавског управног округа одржан је састанак представника локалних самоуправа Подунавског управног округа, општих удружења предузетника града Смедерева и општина Велика Плана и Смедеревска Паланка, представника појединих јавних предузећа, као и представника синдиката.
Састанком је председавао Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
Састанку су присуствовали  Бојан Јоцић директор и Дејан Ковачевић, заменик директора Инспектората за рад, као и Снежана Милојевић, начелник Одељења за рад  у Подунавском управном округу.

Детаљније...
 
Састанак представника Министарства пољопривреде и заштите животне средине са представницима локалних самоуправа
25. март 2015. године
 У Смедереву у седишту Подунавског управног округа  дана 23. марта 2015. године одржан је састанак представника Министарства пољопривреде и заштите животне средине - Дирекције за воде око примене Закона о водама на територији локални самоуправа Подунавског управног округа.
Састанку је поред представника локалних самоуправа присуствовала Љиљана Анђелић, начелник Одељења водне инспекције у Министарству пољопривреде и заштите животне средине-Дирекција за воде и Љиљана Савић, водни инспектор у Подунавском управном округу.
На дневном реду састанка нашло се питање доношења оперативних планова за одбрану од поплава на водама II реда као и надзор над јавним предузећима која обављају послове сакупљања, одвођења и пречишћавања отпадних вода. Такође, на састанку је било речи и о сеоским водоводима, издавању водних аката, издавању грађевинских и употребних дозвола.
На састанку је закључено да постоји потреба да се оставари редовна и стална комуникација између представника локалних самоуправа и представника Дирекције за воде око свих питања где постоји дилема у примени прописа који регулишу ову област. Такође је изнет став да је неопходно да се убрза процедура издавања мишљења од стране  јавног водопривредног предузећа на нацрте оперативних планова одбране од поплава на водама II реда, како би надлежни органи локалних самоуправа могли благовремено да усвоје Оперативни план.
Састанку је председавао Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
 
Састанак министарке Министарства државне управе и локалне самоуправе са начелницима управних округа
02. март 2015. године
 У Београду у Палати Србија дана 27. фебруара 2015. године одржан је састанак  потпредседнице Владе и министарке Министарства  државне управе и локалне самоуправе  др Кори Удовички са начелницима свих управних округа са територије Републике Србије, а у циљу упознавања и размене досадашњих искустава, као и договора о даљим заједничким активностима.
Сви начелници једногласно су изразили задовољство што је по први пут ресорни министар организовао састанак у овом саставу. Сложили су се и да је овај састанак представља прави пут ка успостављању још боље комуникације републичких и локалних власти.
„Мора да постоји одговарајућа подела надлежности и фукционална координација активности између локалног и републичког нивоа, а основ наше добре будуће сарадње је дијалог“, рекла је Удовички.

На састанку су разматрана питања која се односе на  рационализацију јавне управе, доношење Закона о инспекцијском надзору, као и питања заједничког рада на унапређењу организације, координације и одговорности на нивоу управних округа а све ради остварења веће ефикасности у спровођењу реформских процеса Владе Републике Србије, и унапређењу квалитет живота за све грађане и несметан развој привредног амбијента.
Састанку је присуствовао и Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 31 - 36 of 101
Created and powered by KONEKT d.o.o