Остале активности округа
Повереница за заштиту равноправности у посети Подунавском управном округу

sastanak_p_okrug.jpgsastanak_p_okrug_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.јул 2015. године

 У склопу редовних законских активности а на позив начелника Подунавског управног округа  Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић дана 29. јула 2015. године је у Подунавском управном округу одржала је састанак са представницима Округа, града Смедерева, општине Велика Плана и представницима других институција на тему спречавања свих видова, облика и случајева дискриминације и заштити равноправности физичких и правних лица у свим областима друштвених односа. На састанку је такође било речи о унапређивању остваривања и заштите равноправности, као и надзор над применом прописа о забрани дискриминације.
"Покренули смо врло значајна питања, питања људских права и питања дискриминације и веома је значајно што се за ова питања интересују моји домаћини. Ово је и економско и политичко питање, односно питање свих питања. Људска права треба да нам увек буду на првом месту и спровођење антидискриминационе политике и антидискриминационих прописа, а пре свега имплементација Закона о забрани дискриминације", нагласила је повереница за заштиту равноправности и додала да ово намерно напомиње, јер стално треба подсећати грађанке и грађане да смо на путу изградње толерантног и демократског, отвореног друштва које прихвата различитости и забрањује све врсте дискриминације по свим основама. Похвалила је иницијативу да се овај састанак одржи  и у склопу сарадње са локалним самуправама обећала да ће се убудуће увек одазватии на позив што је њена законска обавеза .

Она је истакла да је данас била у прилици да се упозна са примерима добре праксе на овом плану у Смедереву и Великој Плани, како се запошљавају особе са инвалидитетом, како се прописи у области професионалне рехабилитације особа са инвалидитетом поштују, како се примењују афирмативне мере за побољшање положаја ромске националне мањине.

Детаљније...
 
Представници амбасада земаља ЕУ у посети Смедереву

 prijem_predstavnika_eu_5.jpgprijem_predstavnika_eu_1.jpg

 

24.  јунa  2015. године

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, са сарадницима, организовала је дана 23. jуна 2015. године пријем за представнике Делегације ЕУ у Србији и амбасада земаља чланица ЕУ.

Поред представника Делегације ЕУ у Србији, у посети Смедереву били су и представници амбасада Аустрије, Велике Британије, Данске, Холандије, Пољске, Португалије, Румуније и Словеније.

Др Јасна Аврамовић је захвалила ЕУ на свему што је до сада учинила за Смедерево, посебно за избегла и расељена лица и указала да је од 120.000 становника, 38 одсто дошло са КиМ, током неколико деценија уназад, односно од када је Железара почела са радом.

„Ове године, захваљујући многим донацијама успели смо да све људе иселимо из колективног центра, који је постао неуслован за живот. Помоћ ЕУ није била само у изградњи објеката, већ и у грађевинском материјалу, обуци људи, а одређени новац је дат за отпочињање њиховог приватног бизниса. ЕУ је укупно донирала 4.462.000 евра за њихово збрињавање. Потребна је даља помоћ да се они запосле. У Смедереву је 12.000 незапослених и сада је све то тешко уклопити, нарочито нестајањем велике индустрије која је ту постојала. Велика шанса је Индустријска зона, где је направљена комплетна инфраструктура те позивамо инвеститоре из иностранства да овде улажу капитал зато што дајемо велике погодности.и олакшице“, рекла је градоначелница.

Детаљније...
 
Панел дискусија на тему „Речни путнички саобраћај и одрживи туризам“

  parlamentarci.jpgparlamentarci_3.jpg  

  

22. јуна 2015. године

У Смедереву, у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању дана 21. јуна 2015. године у организацији Народне скупштине Републике Србије и Дунавског центра за компетенцију, одржана је панел дискусија на тему „Речни путнички саобраћај и одрживи туризам“ у оквиру Треће конференције парламентараца  Дунавског региона.
Госте је поздравила др Јасна Аврамовић, градоначелница града Смедерева и изразила задовољство што је Смедереву припала част да угости иностране и домаће посланике и препоручила наш град за наредне конференције као место одржавања таквих скупова. Напоменула је да Смедерево постаје значајан град на туристичкој мапи Србије, а 21. јун 2015. године биће уписан у туристичку историју Смедерева. Упознала је присутне са туристичком понудом града Смедерева и са плановима који имају за циљ да туристичка понуда буде још привлачнија за посетиоце.

Детаљније...
 
Презентација новог софтвера „Е-писарница“.

 21. мај 2015. године

Дана 20. маја 2015. године у Новом Саду, у седишту Јужнобачког управног округа одржана је презентација новог софтвера „Е-писарница“.
На састанку су размењена искуства око вођења евиденције предмета у Стручним службама округа и  указано на значај увођења новог софтвера чији је циљ модернизација рада органа државне управе, како у погледу ефикасности тако и у погледу транспарентности у раду окружних подручних јединица, а све у светлу примене одредаба новог Закона о инспекцијском надзору.
Закључено је да нови софтвер „Е-писарница“ представља добру основу за израду централне базе података окружних подручних јединицца на нивоу свих ресорних републичких органа.
Састанку су присуствовали начелници односно најближи сарадници начелника осам управних округа (Мачвански, Западнобачки, Севернобачки, Сремски, Јужнобанатски, Подунавски, Средњобанатски и Севернобанатски).
 Састанку су присуствовали и државни секретари Министарства за државну управу и локалну самоуправу Видосава Џагић и Иван Бошњак.
Испред Подунавског управног округа састанку је присуствовао Љубан Митрески, шеф Одсека општих послова у Стручној служби Подунавског управног округа.

 
Премијер Александар Вучић поставио камен темељац за изградњу три нове хале у Смедереву и отворио нови производни погон у Компанији Metech

 vucic_nova_hala_7.jpg

27.април 2015.
Председник Владе Србије Александар Вучић, министар привреде Жељко Сертић и градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, поставили су у суботу 25. априла 2015. године камен темељац за изградњу три хале у Индустријској зони Смедерево, које ће градити локална самоуправа и италијански инвеститор, а у фабрици белгијске компаније Metech отворили нови производни погон.
Једну халу површине 3.000 квадратних метара градиће Град Смедерево за инвеститоре који су већ показали интересовање. Вредност радова је 113 милиона динара, а рок за завршетак 22. јул ове године. Друге две хале направиће италијанска компанија CCVI, која се бави производњом котрљајућих лежајева. Вредност инвестиције је четири милиона евра, а очекује се да до краја године буде запослено 100 радника.
Премијер је у обраћању рекао да Смедерево постаје српски индустријски центар, после покретања производње у смедеревској Железари и доласка нових страних инвеститора.
Он је навео да је Влада инвеститорима увек на располагању и да ће увек желети да помогне, а њима пожелео да дуго послују у Србији, али и да запосле што више радника из Смедерева и тог дела земље.
Вучић је изразио задовољство што ће све три хале градити српске фирме.

Детаљније...
 
Борба против сиве економије и сузбијање рада на црно

 sastanak_okrug_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.март  2015. године

На иницијативу Инспектората за рад у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у  Смедереву у седишту Подунавског управног округа одржан је састанак представника локалних самоуправа Подунавског управног округа, општих удружења предузетника града Смедерева и општина Велика Плана и Смедеревска Паланка, представника појединих јавних предузећа, као и представника синдиката.
Састанком је председавао Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
Састанку су присуствовали  Бојан Јоцић директор и Дејан Ковачевић, заменик директора Инспектората за рад, као и Снежана Милојевић, начелник Одељења за рад  у Подунавском управном округу.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 31 - 36 of 103
Created and powered by KONEKT d.o.o