Остале активности округа
Одржана ванредна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
31. децембар 2014. године  

Окружни штаб за ванредне ситуације Подунавског управног округа на седници од 31. децембра 2014. године  разматрао Информацију  о раду зимских служби на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у условима снежних падавина.


Разматрајући Информацију Окружни штаб за ванредне ситуације констатовао је

Ситуација на путевима на територији локалних самуправа Подунавског управног округа је у периоду од последње седице до данас је знатно повољнија, али да и даље има проблема на појединим путним правцима и улицама на територији града Смедерева и општине Велика Плана где је током јучерашњег дана на неким правцима долазило до краће обуставе саобраћаја (путни правци Колари-Смедерево и путни правац Велика Плана-Старо село). Ситуација на територији општине Смедеревска Паланка је повољна, где су предузете мере од стране ове локалне самоуправе дале добре резултате.

Разматрајући Информацију, Окружни штаб за ванредне ситуације донео је  следеће

Закључке

1.Усваја се Информација о раду зимских служби на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у условима  снежних падавина у периоду од 29. децембра 2014. године до данас;
2. Потребно је да локалне самоуправе на територији Подунавског управног округа и даље предузимају мере на стварању услова за нормално функционисање саобраћаја и несметано кретање пешака на тротоарима. Посебно се то односи на поједине путне правце и улице у граду Смедереву који су залеђени (као на пример пут од Радинца до Смедерева) и поједине улице Карла Маркса, Славонска, Коче Капетана, Милана Кршљанина, делови Горичке и Фочанске).
Предузети мере да се за саобраћај оспособи путни правац Велика Плана - Старо село.  
Детаљније...
 
Премијер предао кључеве нове производне хале "ПКЦ групе"

  predata_hala_pkc_16.jpgpredata_hala_pkc_42.jpg


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. децембар 2014. године
Председник Владе Србије Александар Вучић предао је данас на свечаној церемонији у име града Смедерева кључеве нове хале "ПКЦ групи", у којој ће ова финска компанија обављати производњу. Халу површине око 20.000 квадратних метара саградио је град Смедерево сопственим средствима у рекордном року од мање од четири месеца.
Вучић се обилазећи халу захвалио радницима који су радили на изградњи и на поштовању рокова. Он је истакао да је испоштован рок да се хала изгради до 7. децембра 2014. године.

Детаљније...
 
Министарка Кори Удовички у посети Подунавском управном округу
poseta_kori_udovicki_10.jpg08. август 2014. године

Потпредседница Владе Србије и министарка Министарства државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички са сарадницима посетила је данас Подунавски управни округ где је  разговорала са Радославом Цокићем начелником Подунавског управног округа, градоначелницом града Смедерева др Јасном Аврамовић и челницима  општина Смедеревска Паланка и Велика Плана. Главна тема састанка  биле су законодавне активности министарства у наредном периоду.
Детаљније...
 
Извештај о прегледу рада Стручне службе Подунавског управног округа
20. новембар 2014. године

Након обиласка Подунавског управног округа од стране Ђорђа Степановића, вишег саветника Министарства државне управе и локалне самоуправе задуженог за координацију послова управних округа, који је извршен 5. новембра 2014. године, Округу је достављен Извештај о сагледавању рада Стручне службе  Подунавског управног округа.

У Извештају се констатује:

-да постоје адекватни смештајни услови и материјално техничка опремљеност за рад Стручне службе и окружних подручних јединица како у Смедереву, у седишту Округа тако и у општинама Смедеревска Паланка и Велика Плана;
Детаљније...
 
Седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
17. новембар 2014. године

Окружни штаб за ванредне ситуације Подунавског управног округа на седници од 14. новембра 2014. године разматрао Извештај о стању, спремности и припремама локалних самоуправа Подунавског управног округа за зимску сезону 2014/2015 године.

Разматрајући Извештај, Окружни штаб за ванредне ситуације констатовао  је

-Према извештајима представника локалних самоуправа са територије Подунавског управног округа, локалне самоуправе су предузеле све мере у погледу средстава, опреме људства и потребних агрегата за зимску сезону 2014/2015. године, те да предстојећу зимску сезону дочекују спремни.
Детаљније...
 
Састанак око предузимања превенитивних мера на спречавању уноса и преноса заразних болести
14. новембар 2014. године  

У Смедереву у седишту Подунавског управног округа дана 12. новембра 2014. године одржан је састанак око предузимања адекватних превенитивних мера на спречавању уноса и преноса заразних болести, укључујући и болест изазвану вирусом еболе.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 43 - 48 of 103
Created and powered by KONEKT d.o.o