Остале активности округа
Одржан састанак са представницима Полицијске управе у Смедереву

28. новембар 2018. године

У Смедереву, у седишту Подунавског управног округа дана 27. новембра 2018. године Небојша Павловић, начелник Округа одржао је састанак са представницима Полицијске управе у Смедереву. Начелник Округа је од стране представника Полицијске управе у Смедереву  упознат са стањем безбедности и криминалитета на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа. На састанку је констатовано да је безбедносна ситуација на територији Подунавског управног округа повољна, те је закључено да се ова тема нађе на днвном реду прве седнице Савета Подунавског управног округа.

Састанку су присуствовали Дејан Поповић, начелник Полицијске управе у Смедереву, Боривоје Констадиновић, начелник Полицијске станице у Великој Плани и Весела Јанићијевић,  начелник Полицијске станице у Смедеревској Паланци.  

 
Званични почетак реализације пројекта ажурирања адресног регистра
19. фебруар 2018. године
У просторијама Српско-корејског информатичког приступног центра у Београду дана 14. фебруара 2018. године званично је потписан Споразум о сарадњи између Министарства државне управе и локалне самоуправе и Републичког геодетског завода. Споразум су пописали министар Минстарства државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић.
Потписивању Споразума присуствовала је председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић са сарадницима и амбасадор Републике Кореје у Србији Ју Дае Јонг.
 Потписивањем Споразума о сарадњи, и уступањем просторија и опреме Српско-корејског центра запосленима у Републичком геодетском заводу званично је започела реализација пројекта ажурирања адресног регистра
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да више од три милиона грађана Србије нема валидну адресу, те да ће држава издвојити 5 милиона еура да сва насеља у Србији добију таблице са називима улица и кућним бројевима.
Детаљније...
 
Одржан састанак представника Школске управе у Пожаревцу са директорима средњих школа у Смедереву

12. фебруар 2018. године

 

У Смедереву, у седишту Подунавског управног округа дана 08. фебруара 2018. године  одржан је састанак представника Школске управе за Браничевски и Подунавски управни округ са директорима средњих школа у Смедереву око израде Градског предлога плана уписа редовних и ванредних ученика у први разред средње школе за школску 2018/2019. годину за подручјe града Смедерева.
Циљ састанка је био да се утврди Предлог плана уписа у средње школе за наредну школску годину, а полазећи од броја ученика који завршавају основно образовање,  предлога плана уписа које су школе унеле у информациони систем, потреба послодаваца за одређеним занимањима, њихове спремности да пруже подршку школама у реализацији практичног дела наставе за одређене образовне профиле-смерове, као и критеријума Министарства за планирње уписа,  те реализације уписа ученика у претходним школским годинама.

Детаљније...
 
Редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
15. септембар  2017. године
Окружни штаб за ванредне ситуације Подунавског управног округа на  другој редовној седници која је одржана  14. септембра  2017. године  разматрао је више тачака дневног реда предвиђених Планом рада Штаба за 2017. годину.
На седници Окружног штаба разматрано је стање извршених превентивних и оперативних мера заштите од поплава за 2017. годину на водама првог и другог реда  са посебним акцентом на спремност објеката за одбрану од поплава, као и степен реализације  санационих радова на отклањању последица мајских поплава у 2016. години и заштитним објектима.
Исто тако разматран је и Извештај о стању склоништа на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа, као и Информација о капацитетима Црвеног крста Србије за деловање у несрећама, а Штаб је упознат са Анализом достигнутог новоа организованости и опспособљености субјеката и снага система заштите и спасавања у локалним самоуправама Подунавског управног округа.
Детаљније...
 
Одржан састанак министра Министарства државне управе и локалне самоуправе са начелницима округа
01. aвгуст 2017. године 
У Нишу, у седишту Нишавског управног округа  дана 31. јула 2017. године  одржан је састанак Бранка Ружића, министра Министарства државне управе и локалне самоуправе са начелницима округа.
На састанку је било речи о функционисању округа, вршењу послова из њихове надлежности и проблемима са којим се окрузи  у свом раду сусрећу.
 Проблем око кога се већина начелника сложила је проблем броја запослених у окружним подручним јединицама и њихова старосна структура. Констатовано је да са постојећим бројем инспектора окружне подручне јединице нису у стању да у довољној мери одговоре задацима из  своје надлежности .  
И поред наведених проблема начелници су изразили спремност да у наредном периоду буду озбиљни партнери и ослонац у раду на обезбеђивању ефикаснијих услуга грађанима Србије.
У том циљу,  договорено је да се формира Координационо тело, које ће окупити начелнике свих округа и које  ће заједничким деловањем према Министарству исказивати захтеве, али и предлоге у циљу побољшања рада и боље кооординације рада инспекцијских органа  и повећања њихове ефикасности и  транспарентност у свом  раду.
Министар Ружић је подвукао да ће настојати да ојача њихову улогу како би се обезбедила боља комуникација републичке и локалних власти и боља координација рада поверених послова на локалном нивоу.
Детаљније...
 
Одржана Стручна радионица на тему примене нове Уредбе о евиденцији непокретности у јавној својини
23.  мај 2017. године
У Београду, у организацији  Републичке диреције за имовину Републике Србије  дана 22. маја 2017. године одржана је Стручна радионица на тему обавезне примене нове Уредбе о евиденцији непокретности у јавној својини.
Стручна радионица намењена је руководиоцима и овлашћеним лицима државних органа и организација, овлашћеним представницима Владе, аутономне покрајине, председницима општина и градоначелницима, начелницима општинских, односно градских управа, овлашћеним представницима јавних предузећа, установа и јавних агенција и других правних лица, чији је оснивач Република Србија, одговорним за извршавање законске обавезе евидентирања средстава у јавној својини сагласно члану 64. Закон о јавној својини и Уредби о евиденцији непокретности у јавној својини.
Циљ одржавања стручне радионице је био да се да се дају одговори на законска решења у области евиденције средстава у јавној својини, укаже на постојеће проблеме у пракси и информише о актуелним ставовима и стручним мишљењима надлежних министарстава и других државних органа у овој области.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 6 of 103
Created and powered by KONEKT d.o.o