Саопштења
Обавештење о условима и начину коришћења средстава за регресирање дизел горива за пролећне радове у пољопривреди у 2012. години

13.03.2012  године

Влада Републике Србије је на предлог Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, усвојила Уредбу о условима и начину коришћења средстава за регресирање дизел горива за пролећне радове у пољопривреди у 2012. години у циљу обављања пролећних радова у пољопривреди у 2012. години у оптималним агротехничким роковима чиме се омогућава спречавање штетних последица поремећаја на тржишту у погледу производње основних пољопривредно-прехрамбених производа.

Детаљније...
 
Јавни увид у Нацрт регионалног просторног плана за подручје Подунавског и Браничевског управног округа 2011-2020. године
26. децембар 2011. године

1. Јавни увид у Нацрт регионалног просторног плана за подручје Подунавског и Браничевског управног округа 2011-2020. године и Извештај о стратешкој процени утицаја Регионалног просторног плана за подручје Подунавског и Браничевског управног округа на животну средину одржаће се у трајању од 30. дана и то у периоду од 26. децембра 2011. године до 24. јануара 2012. године у холу Подунавског управног округа Смедерево Ул. Трг Републике број 5, сваког радног дана у  времену од 07. до 15. часова.  
Детаљније...
 
Обележен Светски дан цивилне заштите
01.03. 2010. године
Поводом Светског дана цивилне заштите дана 01. марта 2010. године одржана је свечана седница Штаба цивилне заштите за територију Подунавског округа.
Детаљније...
 
Влада дала сагласност на Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Стручној служби Подунавског управног округа
12. фебруар 2010. године

Закључком 05 број 110-971/2010 од 11. фебруара 2010. године а на основу мишљења Министарства за државну управу и локалну самоуправу, Министарства финансија и Службе за управљање кадровима, Влада Републике Србије дала је сагласност на Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Стручној служби Подунавског управног округа који је донет 30. децембра  2009. године.
На основу  Закона о одређивању максималног броја запослених у републичкој администрацији и Одлуке Владе Републике Србије о максималном броју запослених у органима државне управе, јавним агенцијама и организацијама за обавезно социјално осигурање, у Стручној служби ће бити смањен број запослених са једанаест на осам.
Начелник Округа ће у складу са својим овлашћењима до краја фебруара 2010. године извршити распоређивање државних службеника и намештеника, а о вишку запослених донети одговарајућа решења.

 
Поднет захтев за покретање прекршајне пријаве против одговорних у компанији U.S. Steel Serbia
28. октобар 2008. године
Републичка инспекција за заштиту животне средине поднела је захтев за покретање прекршајног поступка против одговорних у компанији U.S. Steel Serbia DOO Радинац Смедерево, због неизвршавања налога којим је предвиђено да краја августа 2008. године. проради систем уграђен на Високој пећи број 2. Систем би омогућио смањење секундарне (дифузне) емисије која се јавља приликом изливања сировог гвожђа, а до сада нису постигнути жељени параметри животне средине.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Резултати 11 - 15 of 15
Created and powered by KONEKT d.o.o