Saopštenja
Postavljen načelnik Podunavskog upravnog okruga

16. novembar 2018. godine

Rešenjem Vlade Republike Srbije  24 broj 10716/2018 od 08. novembra 2018. godine za načelnika Podunavskog upravnog okruga sa sedištem u Smederevu postavljen je Nebojša Pavlović, diplomirani pravnik iz Smederevske Palanke.

Podunavski upravni okrug nije imao načelnika od 15. jula 2016.  godine, kada je tadašnji načelnik okruga Radoslav Cokić razrešen te funkcije na lični zahtev, zbog izbora za Narodnog poslanika Narodne skupštine Republike Srbije.

 
Razrešen načelnik Podunavskog upravnog okruga
20. jul 2016. godine
-Rešenjem Vlade Republike Srbije 24 broj 119-6484/2016 od 15. jula 2016. godine Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga razrešen je sa funkcije načelnika Okruga, na lični zahtev zbog izbora za Narodnog poslanika Narodne skupštine Republike Srbije sa 15. julom 2016. godine.
Očekuje se da Vlada Republike Srbije u najskorije vreme postavi novog načelnika Podunavskog upravnog okruga.
 
Saopštenje za javnost
1.jul 2016. godine
Zbog izbora za Narodnog poslanika Narodne skupštine Republike Srbije, podneo sam ostavku Vladi Republike Srbije na mesto načelnika Podunavskog upravnog okruga, koja me je na tu funkciju postavila.
U svom radu nastojao sam da do izražaja dođu pozitivne vrednosti Republike Srbije  i evropske vrednosti.
Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije i resornim ministarstvima na izuzetnoj saradnji.
Zahvaljujem se građanima i institucijama Podunavskog okruga na saradnji i podršci koji su mi pružali u obavljanju poverenog posla.
Zahvaljujem se lokalnim samoupravama Podunavskog upravnog okruga, gradu Smederevu i opštinama Smederevska Palanka i Velika Plana na saradnji  koju smo ostvarivali tokom vršenja funkcije načelnika Okruga.
Poslove načelnika Podunavskog upravnog okruga obavljaću dok Vlada Republike Srbije ne postavi načelnika Podunavskog upravnog okruga.

NAČELNIK OKRUGA
 Radoslav Cokić
 
Obilazak vodotokova na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga
15.  januar 2016. godine

Radoslav Cokić, načelnik Podunavskog upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Okruga u pratnji Nenada Jocića, načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Smederevu, danas je obišao vodotoke  na teritoriji lokalnih samouprava koji potencijalno nose opasnost od stvaranja bujičnih voda i plavljenja stambenih objekata i poljoprivrednog zemljišta u naseljenim mestima lokalnih samouprava.  
Obzirom na prognozu Republičkog hidrometereološkog zavoda da će narednih dana biti obilnih padavina, Radoslav Cokić se na licu mesta uverio o stanju u naseljenim mestima koji mogu biti ugroženi poplavnim vodama, kao i o preduzetim merama od strane lokalanih samouprava i merama koje treba preduzeti.
 
Obaveštenje o kupovini tovnih svinja i naturalnoj razmeni merkantilnog kukuruza za tovne svinje
8. april 2015. godine
U cilju efikasne realizacije Zaključka Vlade 05, Broj: 339-3091/2015-1 od 19.03.2015.godine, o kupovini do 10.000 kg tovnih svinja, kao i Zaključka Vlade 05 Broj:339-3090/2015-1 od 19.03.2015.godine, o naturalnoj razmeni do 15.000 tona merkantilnog kukuruza za tovne svinje, obaveštavamo registrovana poljoprivredna gazdinstava – uzgajivače tovnih svinja o uslovima i drugim bitnim elementima kupovine.
1. Kupovina će se vršiti od fizičkih lica-nosioca poljoprivrednih gazdinstava koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, u skladu sa Uredbom o Registru poljoprivrednih gazdinstava („Službni glasnik RS“, broj 45/04, 139/04 i 71/05).
2. Klanice koje će vršiti kupovinu tovnih svinja su sledeće:
1. IM“Matić“, doo, Novi Sad
2. PKB IMES doo, IM, Padinska Skela
3. Alf Promet doo, Kać
4. PRO-MES“ doo, Novi Bečej   
5. IM“Matijević“, doo, Novi Sad
6. IM „Topola“, Bačka Topola   
7. AD „JUHOR“, Jagodina   
8. Big Bull Foods, Bačinci                                                                                 
Zainteresovana registrovana gazdinstva treba da navedenim klanicama dogovore dinamiku kupovine.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 5 of 15
Created and powered by KONEKT d.o.o