Обележен Светски дан цивилне заштите
01.03. 2010. године
Поводом Светског дана цивилне заштите дана 01. марта 2010. године одржана је свечана седница Штаба цивилне заштите за територију Подунавског округа. Седници је председавао Момир Радојковић, командант Штаба цивилне заштите који је поднео уводно излагање о значају цивилне заштите, припремљености за превентивне и самозаштитне мере и поступке у случају елементарних непогода, техничко технолошких несрећа и других несрећа и опасности.
Истовремено је усвојен Извештај о раду Штаба цивилне заштите за територију Подунавског округа за 2009 годину, а јавност  је упозната са улогом и положајем штабова за ванредне ситуације према новим законским решењима.
За допринос у остваривању програмских задатака у спровођењу мера заштите и спасавања и изградњи и развоју система цивилне заштите у 2009 години а поводом Светског дана цивилне заштите, Министарство одбране-Управа за ванредне ситуације Београд доделила је захвалнице заслужним појединцима и то:
1 Момиру Радојковићу, начелнику Подунавског управног округа;
2. Пириватрић Светлани пензионеру  из Луњевца.
За посебан допринос на јачању и развијању цивилне заштите у 2009 години, Штаб цивилне заштите за територију Подунавског округа доделио је захвалнице следећим појединцима и Предузећима:
1.    Стевановић Дејану из Смедерева;
2.    Пешић Божидару, референту из Смедеревске Паланке;
3.    Цвијетић Милинку, начелнику Центра за обавештавање из Смедерева;
4.    Бајчић Новици, комуналном инспектору Градске управе Смедерево;
5.    Предузећу за путеве „ПОЖАРЕВАЦ“ АД - Пункт Смедерево;
6.    Митрески Љубану, шефу Одсека за опште послове у Стручној служби Подунавског управног округа.
 
< Претходно   Следеће >
Created and powered by KONEKT d.o.o