Обележавање светског дана борбе против сиде
21. новембар 2012. године

Поводом организовања  Националне кампање и обележавања 1. децембра, Светског дана против сиде поред традиционалних активности које се сваке године реализују, ове године је планирана додатна активност под називом „Караван тестирања-не можеш да знаш док се не тестираш“.
„Караван тестирања“ обухвата организацију добровољног, поверљивог и анонимног саветовања и тестирања (ДПСТ) на инфекцију узроковану вирусом ХИВ-а свих заинтересованих лица ван здравствених установа у такозваним мобилним медицинским јединицама од стране едукованих здравствених радника и то у оним градовима који немају ДПСТ. Акција „Караван тестирања-не можеш да знаш док се не тестираш“ на територији града Смедерева планирана је за 29. новембар 2012. године у периоду од 15,00 до 17,00 часова, када ће екипа Завода за јавно здравље Пожаревац и комби возило ЈАЗАС-а (специјално прилагођено сврси тестирања) бити на располагању грађанима града Смедерева.
Мобилна медицинска јединица ће у наведено време  бити стационирана на Главном градском тргу између зграде Округа и  Градске галерије „Нинић“  у Смедереву.
 
< Претходно   Следеће >
Created and powered by KONEKT d.o.o