Састанак на тему стратешког решавања одлагања и прераде комуналног отпада
11. фебруар 2015. године
Дана 10. фебруара 2015. године у Подунавском управном округу одржан је састанак на тему Стратешког решавања одлагања и прераде комуналног и другог отпада на територији локалних самоуправа Подунавског и Браничевског управног округа, а пре свега градова Смедерево и Пожаревац и општине Ковин.
Састанку су поред начелника Подунавског управног округа присуствовали:
мр Стана Божовић, државни секретар у Министарству пољопривреде и заштите животне средине задужена за екологију, др Берислав Векић, државни секретар у Министарству здравља, Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Александар Ђокић, начелник Браничевског управног округа, др Јасна Аврамовић, градоначелница града Смедерева,  Миомир Илић, градоначелник града Пожаревца,Тихомир Вукосављевић, председник Скупштине општине Ковин, Вукица Васић, помоћник градоначелника града Пожаревца за област економског развоја.
Разматрајући ово питање, на састанку су донети следећи закључци:
1. Подунавски и Браничевски управни округ и градови Смедерево и Пожаревац као и и општина Ковин сагласни су да постоји заједничка заинтересованост  локалних самоуправа да се питање стратешког одлагања и прераде комуналног, медицинског и опасног отпада на нешкодљив начин, коришћењем нових технологија, реши сагласно потребама грађана, а у складу са  политиком Владе Републике Србије, Стратегијом управљања отпадом и прописима који регулишу ову област. 2. Министарство пољопривреде и заштите животне средине даје пуну подршку активностима на стратешком решавању одлагања и прераде  комуналног и другог отпада на територији локалних самоуправа Подунавског и Браничевског управног округа, а пре свега градова  Смедерево и Пожаревац, као и општине Ковин.
3.Од стране локалних самоуправа обезбедити све потребне податке од значаја за сагледавање могућности улагања (постојећа планска акта, могуће локације, број становника, количина и врста отпада и др). Образовати радне тимове на нивоу локалних самоуправа који ће реализовати наведени задатак.
4. Потребно је да потенцијални инвеститори локалним самоуправама на територији Подунавског и Браничевског управног округа а пре свега градовима  Смедерево и Пожаревац доставе писмо о намерама за инвестирање у овој области, које ће представљати  полазну основу за разрешење одлагања и прераде отпада на квалитетан начин.
5. Обзиром да постоје заинтересовани инвеститори за улагање у овој области, до 30 јуна 2015. године расписати оглас за избор најповољнијег понуђача, а рок за изградњу објеката  је девет месеци од дана потписивање Уговора.
 
< Претходно   Следеће >
Created and powered by KONEKT d.o.o