Светски дан цивилне заштите обележен у Смедереву
27. фебруар 2015. године
У Великој сали Скупштине града Смедерева уз присуство представника  Одељења за ванредне ситуације у Смедереву, чланова Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа и штабова за ванредне ситуације у Смедереву, Великој Плани и Смедеревској Паланци, представника Градске управе Смедерево, јавних предузећа и установа и других гостију, обележен је  1. март-Светски дан цивилне заштите.
Светски дан Цивилне заштите се обележава у целом свету почев од 1990. године одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите (ICDO) са циљем да се укаже на витални значај и улогу служби цивилне заштите у случају свих типова несрећа и катастрофа и суочавању са њима – да се ода признање за њихове напоре, жртве и подвиге.
Обележавањем овог Дана, Одељење за ванредне ситуације у Смедереву жели да утиче на подизање нивоа свести о значају развијања националних капацитета и безбедносне културе грађана у суочавању са све учесталијим ванредним ситуацијама које погађају наш регион.
Скуп је отворила градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, командант Градског штаба за ванредне ситуације, која се захвалила свима који су дали допринос у отклањању последица прошлогодишњих поплава, подсетила на квалитетан рад свих субјеката током и након поплава и указала на потребу институционалног организовања јединица цивилне заштите на локалном нивоу. Начелник Одељења за ванредне ситуације у Смедереву, полицијски саветник Ненад Јоцић, одржао је презентацију о улози и значају цивилне заштите и специјализованих јединица цивилне заштите,упознавши присутне са активностима Одељења у прошлој години.
Овогодишњи добитници захвалнице за остварени допринос у области цивилне заштите су;
-Црвени крст Смедерево;
-Добровољно ватрогасно друштво Велика Плана;
-Добровољно ватрогасно друштво Смедеревска Паланка;
- Живко Младеновић, пензионисани радник Одељења за ванредне ситуације у Смедереву.
 
< Претходно   Следеће >
Created and powered by KONEKT d.o.o