Премијер Александар Вучић поставио камен темељац за изградњу три нове хале у Смедереву и отворио нови производни погон у Компанији Metech

 vucic_nova_hala_7.jpg

27.април 2015.
Председник Владе Србије Александар Вучић, министар привреде Жељко Сертић и градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, поставили су у суботу 25. априла 2015. године камен темељац за изградњу три хале у Индустријској зони Смедерево, које ће градити локална самоуправа и италијански инвеститор, а у фабрици белгијске компаније Metech отворили нови производни погон.
Једну халу површине 3.000 квадратних метара градиће Град Смедерево за инвеститоре који су већ показали интересовање. Вредност радова је 113 милиона динара, а рок за завршетак 22. јул ове године. Друге две хале направиће италијанска компанија CCVI, која се бави производњом котрљајућих лежајева. Вредност инвестиције је четири милиона евра, а очекује се да до краја године буде запослено 100 радника.
Премијер је у обраћању рекао да Смедерево постаје српски индустријски центар, после покретања производње у смедеревској Железари и доласка нових страних инвеститора.
Он је навео да је Влада инвеститорима увек на располагању и да ће увек желети да помогне, а њима пожелео да дуго послују у Србији, али и да запосле што више радника из Смедерева и тог дела земље.
Вучић је изразио задовољство што ће све три хале градити српске фирме.

Премијер је затим, у присуству белгијског амбасадора у Србији Лео Деса, отварио нови производни погон белгијске компаније Metech и рекао да нико у региону не може да пружи ту врсту политичке и економске стабилности и сигурност за инвеститоре као што може Србија. Вучић је потенцијалним инвеститорима из Белгије, који су данас боравили у Смедереву, поручио да Србија нуди најбоље услове за пословање у региону. Премијер је истакао да Србија има прецизне услове, али да је отворена за договор како ти услови могу да се поправе и да ће сваки потенцијални инвеститор добити и ментора и имаће пуну пажњу Владе Србије. Он је захвалио компанији Metech која је повећала број запослених у претходном периоду са 100 на 200, а план је да буде 300 запослених и што је довела 30 потенцијалних инвеститора из Белгије.
Постављању камена темељца за изградњу три нове хале у Индустријској зони у  Смедереву и  отворању новог производног погона у Компанији Metech присуствовао је и Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
 
< Претходно   Следеће >
Created and powered by KONEKT d.o.o