Панел дискусија на тему „Речни путнички саобраћај и одрживи туризам“

  parlamentarci.jpgparlamentarci_3.jpg  

  

22. јуна 2015. године

У Смедереву, у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању дана 21. јуна 2015. године у организацији Народне скупштине Републике Србије и Дунавског центра за компетенцију, одржана је панел дискусија на тему „Речни путнички саобраћај и одрживи туризам“ у оквиру Треће конференције парламентараца  Дунавског региона.
Госте је поздравила др Јасна Аврамовић, градоначелница града Смедерева и изразила задовољство што је Смедереву припала част да угости иностране и домаће посланике и препоручила наш град за наредне конференције као место одржавања таквих скупова. Напоменула је да Смедерево постаје значајан град на туристичкој мапи Србије, а 21. јун 2015. године биће уписан у туристичку историју Смедерева. Упознала је присутне са туристичком понудом града Смедерева и са плановима који имају за циљ да туристичка понуда буде још привлачнија за посетиоце.

Туристичке и привредне потенцијале Смедерева представио је Ненад Крчум, директор Дирекције за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште, а парламентарцима дунавског региона обратили су се и председник Одбора за транспорт и туризам у Европском парламенту, Michael Cramer, директор Агенције за управљање лукама, Вук Перовић и представник Агент плуса, Јасенко Лазовић.
Током дана парламентарци су обишли Вински град, Смедеревску тврђаву и вилу Обреновића.
На крају међународне конференције, коју организује Дунавски центар за компетенцију под покровитељством Народне скупштине Републике Србије и уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, најављено је усвајање Заједничке декларације.
 Панел дискусији присуствовао је и  Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
 
< Претходно   Следеће >
Created and powered by KONEKT d.o.o