Одржана 4. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа

3. август 2015. године

У Смедереву у седишту Подунавског управног округа дана 30. јула 2015. године одржана је 4. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа
Окружни штаб је поред више тема предвиђених Планом рада Штаба за 2015. годину разматрао и Информацију о активностима ватрогасно спасилачких чета Одељења за ванредне ситуације у Смедереву у условима  високих температура и њихово ангажовање у гашењу пожара на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа .
Имајући у виду сезонску метереолошку прогнозу Републичког хидрометереолошког завода где се очекују  високе температуре у дужем временском периоду које ће стварати услове за настанак шумских пожара на отвореном простору, Окружни штаб за ванредне ситуације упозорава грађане да је забрањено ложење ватре и спаљивање стрњишта, суве вегетације, корова, ниског растиња, биљних остатака и смећа. Окружни штаб подсећа грађане да је у току летњег периода потребно да покошену траву и суво растиње уклањају а не спаљују, јер се на тај начин смањује опасност по људске животе, материјална добра и животну средину.
О донетом закључку, Окружни штаб је обавестио градски односно општинске штабове за ванредне ситуације локалних самоуправа Подунавског управног округа.
Седницом je председаваo Радослав Цокић, командант Окружног штаба за ванредне ситауције.
 
< Претходно   Следеће >
Created and powered by KONEKT d.o.o