Положен камен темељац за изградњу Фабрике воде за пиће на изворишту у Шалинцу

kamen_temeljac_cokic_3.jpgkamen_temeljac_cokic_6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25. септембар 2015 године

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф др Зорана Михајловић, амбасадор Немачке Аксел Дитман и градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић положили су данас камен термељац за изградњу Фабрике воде за пиће у Шалинцу.
Министарка Михајловић навела је да је реч о веома значајном пројекту захваљујући којем ће 25.000 становника околних моравских села добити исправну воду за пиће.
"Верујем да ћемо за годину дана, у новембру 2016. године отворити ову фабрику воде", рекла је Михајловић истичући да приоритет морају имати како већи тако и мањи градови када је реч о инфраструктури било транспортној, енергетској или комуналној.

Она је рекла да не можемо очекивати да људи остају у својим селима ако немају одговарајућу инфраструктуру и нормалне услове за живот.

Амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман указао је на добру сарадњу са Србијом у области пречишћавања воде и обезбеђивања квалитетне воде за пиће. Он се захвалио ресорном министарству и представницима Града Смедерева и на сарадњи на овом пројекту.

"Ми имамо иновативан приступ. Са Немачком развојном банком смо покренули утакмицу између локалних самоуправа и ово је доказ да је Град Смедерево добро радио и обезбедио неопходне предуслове за овај пројекат", истакао је Дитман.
 
Градоначелница Смедерава др Јасна Аврамовић  рекла је да је циљ да сви житељи моравског краја добију пијаћу воду и да она стигне до најудаљенијег села.Она се у име свих грађана Смедерева захвалила потпредседници Владе, амбасадору Немачке и директору КФW банке, што су подржали овако значајан пројекат и навела  да се завршетак изградње објекта очекује у новембру 2016. године. Очекује да ће бити испоштовани рокови за изградњу Фабрике воде.
"Нећемо стати на овом пројекту, решаваћемо све комуналне проблеме, јер желимо да Смедерево буде озбиљан град који испуњава све европске стандарде. Не можемо у Европу без здраве пијаће воде, као и без постројења за прераду отпадних вода, које следи", поручила је градоначелница.

Поред многобројних гостију, полагању камена темељца присуствовао је и Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
 
< Претходно   Следеће >
Created and powered by KONEKT d.o.o