Обележен Светски дан Рома

 

dan_roma_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. април 2016.године

Поводом 8. априла, Светског дана Рома, у организацији Асоцијације координатора за ромска питања, а у сарадњи са СРНВО "Смедеревски форум" и Удружењем Рома Враново "21 Јелена",  у Скупштинској сали Градске управе у Смедереву одржан је Округли сто "Изазови и улога локалних актера у процесу социјалне инклузије Рома и Ромкиња".
 Циљ Округлог стола је дефинисање препорука за инклузију Рома из перспективе националног и локалног новоа у односу на преузете обавезе и изазове које проистичу из процеса преговора за приступање Европској унији (поглавље 23), Оперативних закључака о социјалном укључивању Рома дефинисаих од стране представника Европске комисије и Влае Републике Србије и спровођења нове Стратегије за укључивање Рома и Ромкиња за период 2015-2025.године.
Округлом столу присуствовао је и начелник Подунавског управног округа Радослав Цокић и градоначелница града Смедерева др Јасна Аврамовић .
Захваљујући се на позиву и честитајући празник, Радослав Цокић изразио је уверење да сами Роми могу за себе да ураде највише и много више него што раде, а посебно за оне којима је помоћ потребна.

 Председник Асоцијације координатора Драган Грачанин указао је да вредности које они заговарају су системска решења, односно постојање локалних политика и докумената које на тај начин дефинишу свој однос према Ромима и похвалио локалну самоуправу у Смедереву као „врх пирамиде примера добре праксе по развијености локалних механизама за инклузију Рома".
 Том приликом, додељене су захвалнице заслужнима за допринос инклузији Рома, а добитници су Град Смедерево, Предшколска установа Наша радост, Национална служба за запошљавање и Центар за социјални рад.
 
< Претходно   Следеће >
Created and powered by KONEKT d.o.o