Одржана 57. седница Савета Подунавског управног округа

image-1.jpg  image-03.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28. јун  2016. године

У Смедереву дана 27. јуна 2016. године одржана је 57. седница Савета Подунавског управног округа која је између осталог била и конститутивног карактера. Након одржаних локалних избора, члановe Савета Подунавског управног округа поред начелника Округа Радослава Цокића чине, др Јасна Аврамовић, градоначелница града Смедерева, Игор Матковић, председник општине Велика Плана и Петар Милић, председник општине Смедеревска Паланка.  
Разматрајући Информацију и актуелној епизотолошкој ситуацији-појава и природа  заразне болести нодуларног дерматитиса, ситуација у земљи и  Информацију о предузетом на нивоу појединих јединица локалне самоуправе и ресора, размена кључних адреса и телефона међу заинтересованим,мапирање ресурса и задаци за наредни период (евидентирање превозника, одређивање места за сахрањивање уклоњених животиња на нивоу месних заједница, набавка дезинфицијенаса, систематска дезинсекција, новчана и техничка средстваза ангажман и дежурства екипа ветеринара и јавних комуналних предузећа и сл), Савет Подунавског управног округа на којој су поред градоначелнице града Смедерева, председника општине Смедеревска Паланка и представника општине Велика Плана, присуствовали и чланови Окружног штаба за ванредне ситуације, ветеринарски инспектори у Подунавском управном округу, представници Ветеринарског института у Пожаревцу, Пољопривредне стручне службе и Завода за јавно здравље, представник Ветеринарске коморе и представник Министарства унутрашњих послова-Полицијска управа у Смедереву, донео је следеће закључке
1.Обавезују се локалне самоуправе на територији Подунавског управног округа да на својој територији изврше систематску дезинсекцију како са земље тако и из ваздуха.
2. У сарадњи са Министарством унутрашњих послова - Полицијска управа у Смедереву предузети све активности  на  поштовању мера које се односе на промет живе стоке и по наведеним питањима у потпуности сарађују са начелником Одељења ветеринарске инспекције у Подунавском управном округу.

3. Локалне самоуправе у Подунавском управном округу инсистирају на почетку вакцинације животиња у најкраћем могућем року, односно одмах.
4. На предлог градоначелнице града Смедерева од Оперативног штаба за координацију примене мера за спречавање, сузбијање и искорењивање заразне болести нодуларни дерматитис затражити количину вакцине за све пријемчиве животиње на теритиорији Подунавског управног округа по приоритету,  а на рачун буџета локалних самоуправа које су спремне да одмах финансирају набавку вакцина (22.540 доза).
5. Уколико дође до заразне болести, јединице локалне самоуправе прихватиле су предлог да обезбеде места за закопавање лешева, као и да се побрину за механизацију неопходну за случај потребе.
6. Поштовати све мере Министарства пољопривреде и заштите животне средине- Управа за ветерину које се односе на спречавање појаве, сузбијање и искорењивање заразне болести нодуларни дерматитис.
Сединци је председавао Радослав Цокић, начелник Подунавског управног округа.
 
< Претходно   Следеће >
Created and powered by KONEKT d.o.o