Одржана прва ванредна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа у 2017. години
18. јануар 2017. године

Окружни штаб за ванредне ситуације Подунавског управног округа на  ванредној седници од 17. јануара 2017. године разматрао је стање на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у условима повећане количине снежних падавина и  ниских температура и припреме локалних самоуправа за деловање у наведеним условима.
Такође Окружни штаб упознат је са ситуацијом на водотоцима у условима појаве велиике количине ледостаја и ледохода посебно на реци Дунав и констатовао је да постоји реална опасност од стварања великих чепова и заробљавања пловила и сплавова који се налазе у приобалном делу, те да последице могу бити веома опасне по људе и материјална добра.
Окружни штаб за ванредне ситуације констатовао је да су одржане седнице градског односно општинских штабова за ванредне ситуације локалних самоуправа Подунавског управног оокруга те да су предузете одговарајуће мере из надлежности штабова како у погледу уклањања снега са путева и тротоара тако и у погледу заштите људи и материјалних добара на реци Дунав, пре свега пловила и сплавова који се налазе у приобалном делу. Окружни штаб је закључио да постоји потреба да се ситуација од стране локалних самоуправа прати, да се хитно изврши процена сопствених снага и могућности за реаговање у случају настанка ванредне ситуације услед снега и леда, да се нареди  приправност свих субјеката и снага који учествују у заштити и спасавању људи и материјалних добара од снежних наноса, да се изврше неопходне припреме у обезбеђењу услова за реаговање  за потребе снабдевање грађана, да се предузму и предвиде све мере како би се обезбедили основни услови за живот и рад људи на територији локалних самоуправа, као и да се упозоре грађани и да им се дају потребна упутства за поступање.  
Седници су поред чланова Окружног штаба присустовали, Бојан Теофиловић, заменик градоначелника града Смедерева, Топлица Пинторовић, председник општине Смедеревска Паланка и Игор Матковић, председник општине Влелика Плана.
Седници је председавао Ненад Јоцић, начелник  Окружног штаба за ванредне ситуације  Подунавског управног округа.
 
< Претходно   Следеће >
Created and powered by KONEKT d.o.o