Održana Stručna radionica na temu primene nove Uredbe o evidenciji nepokretnosti u javnoj svojini
23.  maj 2017. godine
U Beogradu, u organizaciji  Republičke direcije za imovinu Republike Srbije  dana 22. maja 2017. godine održana je Stručna radionica na temu obavezne primene nove Uredbe o evidenciji nepokretnosti u javnoj svojini.
Stručna radionica namenjena je rukovodiocima i ovlašćenim licima državnih organa i organizacija, ovlašćenim predstavnicima Vlade, autonomne pokrajine, predsednicima opština i gradonačelnicima, načelnicima opštinskih, odnosno gradskih uprava, ovlašćenim predstavnicima javnih preduzeća, ustanova i javnih agencija i drugih pravnih lica, čiji je osnivač Republika Srbija, odgovornim za izvršavanje zakonske obaveze evidentiranja sredstava u javnoj svojini saglasno članu 64. Zakon o javnoj svojini i Uredbi o evidenciji nepokretnosti u javnoj svojini.
Cilj održavanja stručne radionice je bio da se da se daju odgovori na zakonska rešenja u oblasti evidencije sredstava u javnoj svojini, ukaže na postojeće probleme u praksi i informiše o aktuelnim stavovima i stručnim mišljenjima nadležnih ministarstava i drugih državnih organa u ovoj oblasti. Iako pomenuta uredba počinje da se primenjuje od 1. januara 2018. godine, uspostavljanjem web aplikacije – Registra jedinstvene evidencije nepokretnosti u javnoj svojini, stvoreni su preduslovi za početak vođenja zakonom propisanih evidencija nepokretnosti u javnoj svojini, primenom elektronskih sredstava za dostavljanje, obradu i skladištenje podataka.
Stručnoj radionici prisustvovao je Jovan Vorkapić, direktor Direkcije za imovinu Republike Srbije koji je otvorio radionicu, a radionicom su rukovodili  su  Milica Đorđević – v.d pomoćnika direktora, Mirjana Ristić-Veličković, načelnik Odeljenja za evidentiranje sredstava u državnoj svojini, Radmila Zečević – mlađi savetnik, kao i ovlašćeni predstavnici „E-smart SYSTEMS“, d.o.o – dobavljača aplikativnog softvera.
 Stručnoj radionici ispred  Podunavskog upravnog okruga prisustvovali su LJuban Mitreski, šef Odseka opštih poslova i Snežana Mančić, radno mesto za finansijsko materijalne poslove u Stručnoj službi Podunavskog upravnog okruga.
 
< Prethodno   Sledeće >
Created and powered by KONEKT d.o.o