Održan sastanak predstavnika Školske uprave u Požarevcu sa direktorima srednjih škola u Smederevu

12. februar 2018. godine  

U Smederevu, u sedištu Podunavskog upravnog okruga dana 08. februara 2018. godine  održan je sastanak predstavnika Školske uprave za Braničevski i Podunavski upravni okrug sa direktorima srednjih škola u Smederevu oko izrade Gradskog predloga plana upisa redovnih i vanrednih učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2018/2019. godinu za područje grada Smedereva.
Cilj sastanka je bio da se utvrdi Predlog plana upisa u srednje škole za narednu školsku godinu, a polazeći od broja učenika koji završavaju osnovno obrazovanje,  predloga plana upisa koje su škole unele u informacioni sistem, potreba poslodavaca za određenim zanimanjima, njihove spremnosti da pruže podršku školama u realizaciji praktičnog dela nastave za određene obrazovne profile-smerove, kao i kriterijuma Ministarstva za planirnje upisa, te realizacije upisa učenika u prethodnim školskim godinama.

Nakon rasprave u kojoj su učestvovali svi direktori srednjih škola sa područja grada Smedereva zaključeno je da  se pre utvrđivanja konačnog Predloga plana upisa učenika u srednju školu za školsku 2018/2019. godinu održi još jedan sastanak na kojem bi se još jednom sagledao pre svega broj odeljenja u srednjim školama sa obrazovnim profilima-smerovima, broj planiranih mesta za svaki obrazovni profil-smer za redovne i vanredne učenike, uz naznaku dužine trajanja obrazovanja i jezika na kome se izvodi nastava.
Tek nakon ponovnog sagledavanja ovih činjenica sproveo bi se postupak utvrđivanja Predloga plana upisa koji podrazumeva da ga potpišu direktori svih srednjih škola i nadležni predstavnik lokalne samouprave, pre konačnog njegovog slanja  Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.   
Sastanku je predsedavao mr Veliša Joksimović, rukovodilac Školske uprave u Požarevcu.
U odsustvu načelnika Okruga, ispred Podunavskog upravnog okruga sastanku je prisustvovao Ljuban Mitreski, šef Odseka opštih poslova u Stručnoj službi Podunavskog upravnog okruga.                                   
 
< Prethodno   Sledeće >
Created and powered by KONEKT d.o.o