Званични почетак реализације пројекта ажурирања адресног регистра
19. фебруар 2018. године
У просторијама Српско-корејског информатичког приступног центра у Београду дана 14. фебруара 2018. године званично је потписан Споразум о сарадњи између Министарства државне управе и локалне самоуправе и Републичког геодетског завода. Споразум су пописали министар Минстарства државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић.
Потписивању Споразума присуствовала је председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић са сарадницима и амбасадор Републике Кореје у Србији Ју Дае Јонг.
 Потписивањем Споразума о сарадњи, и уступањем просторија и опреме Српско-корејског центра запосленима у Републичком геодетском заводу званично је започела реализација пројекта ажурирања адресног регистра
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да више од три милиона грађана Србије нема валидну адресу, те да ће држава издвојити 5 милиона еура да сва насеља у Србији добију таблице са називима улица и кућним бројевима. Ажурирање адресног регистра је још један од великих корака у правцу увођења реда у држави и модернизацији државне управе у Србији, а све у циљу да би грађанима и привреди биле омогућене ефикасне и лако доступне услуге које пружа држава, рекла је  рекла је Брнабић.
Брнабић је је обавестила присутне да је рок за завршетак елабората за све локалне самоуправе крај године и да очекује да ће цео посао на ажурирању адресног регистра бити завршен средином наредне године.
Пилот пројекат је већ реализован у Лозници која је дала 677 нових имена улица на основу елабората које је урадио Републички геодетски завод, о чијим искуствима је говорио градоначелник града Лознице, Видоје Петровић.
Потписивању Споразума и обраћању председнице Владе присуствовали су начелници управних округа са територије Републике, који ће имати значајну улогу у реализацији овог пројекта.
У одсуству начелника Округа, испред Подунавског управног округа потписивању Споразума присуствовао је Љубан Митрески, шеф Одсека општих послова у Стручној служби Подунавског управног округа.
 
< Претходно   Следеће >
Created and powered by KONEKT d.o.o