Zvanični početak realizacije projekta ažuriranja adresnog registra
19. februar 2018. godine
U prostorijama Srpsko-korejskog informatičkog pristupnog centra u Beogradu dana 14. februara 2018. godine zvanično je potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Republičkog geodetskog zavoda. Sporazum su popisali ministar Minstarstva državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković.
Potpisivanju Sporazuma prisustvovala je predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić sa saradnicima i ambasador Republike Koreje u Srbiji Ju Dae Jong.
 Potpisivanjem Sporazuma o saradnji, i ustupanjem prostorija i opreme Srpsko-korejskog centra zaposlenima u Republičkom geodetskom zavodu zvanično je započela realizacija projekta ažuriranja adresnog registra
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da više od tri miliona građana Srbije nema validnu adresu, te da će država izdvojiti 5 miliona eura da sva naselja u Srbiji dobiju tablice sa nazivima ulica i kućnim brojevima. Ažuriranje adresnog registra je još jedan od velikih koraka u pravcu uvođenja reda u državi i modernizaciji državne uprave u Srbiji, a sve u cilju da bi građanima i privredi bile omogućene efikasne i lako dostupne usluge koje pruža država, rekla je  rekla je Brnabić.
Brnabić je je obavestila prisutne da je rok za završetak elaborata za sve lokalne samouprave kraj godine i da očekuje da će ceo posao na ažuriranju adresnog registra biti završen sredinom naredne godine.
Pilot projekat je već realizovan u Loznici koja je dala 677 novih imena ulica na osnovu elaborata koje je uradio Republički geodetski zavod, o čijim iskustvima je govorio gradonačelnik grada Loznice, Vidoje Petrović.
Potpisivanju Sporazuma i obraćanju predsednice Vlade prisustvovali su načelnici upravnih okruga sa teritorije Republike, koji će imati značajnu ulogu u realizaciji ovog projekta.
U odsustvu načelnika Okruga, ispred Podunavskog upravnog okruga potpisivanju Sporazuma prisustvovao je Ljuban Mitreski, šef Odseka opštih poslova u Stručnoj službi Podunavskog upravnog okruga.
 
< Prethodno   Sledeće >
Created and powered by KONEKT d.o.o