Начелник Подунавског управног округа присуствовао редовном управном надзору
30 и 31. октобар 2007. године
У склопу активности координације окружних подручних јединица републичких министарстава, начелник Подунавског управног округа Смедерево је дана 30. и  31. октобра 2007. године присуствовао редовном управном надзору који је обавило Министарство здравља Републике Србије – Одсек санитарне инспекције за Подунавски управни округ.
Предмет контроле су били следећи субјекти:
-Јавно комунално предузеће „ВОДОВОД“ Смедерево - постројење за прераду и дистрибуциу воде за пиће;
-Предшколска установа „НАША РАДОСТ“, РЈ „ПЧЕЛИЦА“ на Папазовцу. У поступку предметног редовног управног надзора Одсека санитарне инспекције нису утврђени недостаци за које је потребно предузимати одговарајуће законом предвиђене мере из надлежности санитарне инспекције.
Надзором је констатовано да грађани Смедерева и околних места, који се снабдевају водом за пиће од  ЈКП „ВОДОВОД“ Смедерево, пију исправну воду за пиће, која одговара Правилнику о исправности воде за пиће, а цео процес производње се прати на највишем технолошком нивоу.
Када је у питању предшколска установа „НАША РАДОСТ“, РЈ „ПЧЕЛИЦА“, од стране запослених се предузимају све потребне мере за безбедност здравља деце, редовно се врши контрола оброка као и предузимају се све друге мере које су законом предвиђене, а налаз санитарне инспекције за овај објекат је уредан.
Начелник Подунавског управног округа Смедерево ће и убудуће наставити са праксом присуства вршењу управног надзора од стране окружних подручних јединица републичких министарстава.
 
< Претходно   Следеће >
Created and powered by KONEKT d.o.o