Home
Dobrodošli na prezentaciju Podunavskog upravnog okruga
podunavski_map.gifUpravni okrug je područni centar državne uprave koji obuhvata okružne područne jedinice svih organa državne uprave koje su obrazovane za njegovo područje.
Podunavski okrug Smederevo je osnovan 1992 godine na osnovu Uredbe o načinu vršenja poslova ministarstava  i posebnih organizacija van njihovog sedišta („Službeni glasnik Republike Srbije“ broj 3/92) a njegova transformacija u Podinavski upravni okrug je izvršena na osnovu Uredbe o upravnim okruzima  („Službeni glasnik RS“ broj, 15/06).
Podunavski okrug čine grad Smederevo i opštine Smederevska Palanka i Velika Plana.
Sedište Podunavskog upravnog okruga je u Smederevu Ul. Trg Republike broj 5.

 
Održana sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga

06. decembar 2018. godine

Dana 05. decembra 2018. godine u Smederevu, u sedištu Podunavskog upravnog okruga održana je sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga.  Obzirom da Podunavski okrug nije imao načelnika Okruga od 15. jula 2016. godine  i da  je od održavanja lokalnih izbora ovo bila prva sednica Saveta Okruga, izvršeno je konstituisanje Saveta Podunavskog upravnog okruga u novom sazivu.

Savet Okruga razmatrao stanje je  bezbednosti i kriminaliteta na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga u 2018 godini i konstatovao je:

 

-Stanje bezbednosti i kriminaliteta na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga u svim segmentima iz nadležnosti Policijske uprave u Smederevu  je zadovoljavajuće  i znatno povoljnije u odnosu na raniji period;

-Policijska uprava u Smederevu u celini je postigla dobre rezultate, bolje u odnosu na prošlu godinu. Smanjen je broj izvršenih krivičnih dela, bezbednost saobraćaja je u odnosu na prošlu godinu bolja, a saradnja sa pravosudnim organima je na zadovoljavajućem nivou.

 

Detaljnije...
 
Održan sastanak sa predstavnicima Policijske uprave u Smederevu

28. novembar 2018. godine

U Smederevu, u sedištu Podunavskog upravnog okruga dana 27. novembra 2018. godine Nebojša Pavlović, načelnik Okruga održao je sastanak sa predstavnicima Policijske uprave u Smederevu. Načelnik Okruga je od strane predstavnika Policijske uprave u Smederevu  upoznat sa stanjem bezbednosti i kriminaliteta na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga. Na sastanku je konstatovano da je bezbednosna situacija na teritoriji Podunavskog upravnog okruga povoljna, te je zaključeno da se ova tema nađe na dnvnom redu prve sednice Saveta Podunavskog upravnog okruga.

Sastanku su prisustvovali Dejan Popović, načelnik Policijske uprave u Smederevu, Borivoje Konstadinović, načelnik Policijske stanice u Velikoj Plani i Vesela Janićijević,  načelnik Policijske stanice u Smederevskoj Palanci. 

 
Postavljen načelnik Podunavskog upravnog okruga

16. novembar 2018. godine

Rešenjem Vlade Republike Srbije  24 broj 10716/2018 od 08. novembra 2018. godine za načelnika Podunavskog upravnog okruga sa sedištem u Smederevu postavljen je Nebojša Pavlović, diplomirani pravnik iz Smederevske Palanke.

Podunavski upravni okrug nije imao načelnika od 15. jula 2016.  godine, kada je tadašnji načelnik okruga Radoslav Cokić razrešen te funkcije na lični zahtev, zbog izbora za Narodnog poslanika Narodne skupštine Republike Srbije.

 
Zvanični početak realizacije projekta ažuriranja adresnog registra
19. februar 2018. godine
U prostorijama Srpsko-korejskog informatičkog pristupnog centra u Beogradu dana 14. februara 2018. godine zvanično je potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Republičkog geodetskog zavoda. Sporazum su popisali ministar Minstarstva državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković.
Potpisivanju Sporazuma prisustvovala je predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić sa saradnicima i ambasador Republike Koreje u Srbiji Ju Dae Jong.
 Potpisivanjem Sporazuma o saradnji, i ustupanjem prostorija i opreme Srpsko-korejskog centra zaposlenima u Republičkom geodetskom zavodu zvanično je započela realizacija projekta ažuriranja adresnog registra
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da više od tri miliona građana Srbije nema validnu adresu, te da će država izdvojiti 5 miliona eura da sva naselja u Srbiji dobiju tablice sa nazivima ulica i kućnim brojevima.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 5 of 171
Created and powered by KONEKT d.o.o