Dr Jasna Avramović, načelnica Podunavskog upravnog okruga, održala je sastanak sa Tiošom Hatandom (Tsuyoshi Hattanda), izvršnim direktorom i Žikicom Andrejevićem, direktorom kompanije „Mayekawa SRB“ sa sedištem u Smederevu

Dana 22. oktobra 2020. godine dr Jasna Avramović, načelnica Podunavskog upravnog okruga, održala je sastanak sa  Tiošom Hatandom (Tsuyoshi Hattanda), izvršnim direktorom i Žikicom Andrejevićem, direktorom kompanije „Mayekawa SRB“ sa sedištem u Smederevu.

Tema sastanka bio je rast i proširenje ove svetski poznate kompanije koja posluje u našem gradu. U fabrici je trenutno 66 zaposlenih radnika. Od januara 2021.godine biće zaposleno još 194 kandidata.

„Mayekawa” (MYCOM) Japan je čuvena, svetski poznata, japanska firma za proizvodnju rashladnih sistema, uređaja i kompresora, koja posluje još od 1924. godine. Predstavništvo za Evropu, Afriku i Malu Aziju je „Mayekawa EUROPE“ sa sedištem u Belgiji.

Kao posledica povećane potražnje i povećanja proizvodnje, izgrađena je i druga fabrika u Evropi – „Mayekawa SRB“ sa sedištem u Smederevu.
Nova fabrika osnovana je januara 2018. godine, izgradnja fabrike započeta je u maju 2018. godine, a godinu dana kasnije, maja 2019. godine sa uspehom je započeta i proizvodnja.

Nova fabrika u Smederevu će nakon poslednje faze i izgradnje treće od planirane tri hale zapošljavati 260 radnika. Svoje proizvode plasira prvenstveno na privrednom tržištu Evrope, ali i drugih kontinenata.

 

Podelite!