Kontrola sprovođenja mera za zaštitu stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 od strane Grupe za sanitarni nadzor u Podunavskom upravnom okrugu

30. septembar 2020. godine

U skladu sa Zaključkom Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Vlade Republike Srbije, sanitarni inspektori Grupe za sanitarni nadzor u Podunavskom upravnom okrugu su tokom septembra meseca vršili pojačan inspekcijski nadzor ugostiteljskih objekata za vreme vikenda u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave u Smederevu i inspekcijama lokalnih samouprava (komunalna policija, komunalna inspekcija) na teritoriji Podunavskog upravnog okruga.

Predmet inspekcijskog nadzora bio je kontrola sprovođenja mera za zaštitu stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 koje su propisane Uredbom Vlade Republike Srbije i Naredbom Ministra zdravlja.

Zajedničke kontrola ugostiteljskih objekata rađene su u Smederevu, Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani. Tom prilikom iskontrolisano je ukupno 47 ugostiteljskih objekata, a u objektima u kojima se nisu poštovale mere za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 protiv odgovornih lica biće podneti zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

Podelite!