Obeležavanje svetskog dana borbe protiv side

21. novembar 2012. godine
Povodom organizovanja  Nacionalne kampanje i obeležavanja 1. decembra, Svetskog dana protiv side pored tradicionalnih aktivnosti koje se svake godine realizuju, ove godine je planirana dodatna aktivnost pod nazivom „Karavan testiranja-ne možeš da znaš dok se ne testiraš“.

„Karavan testiranja“ obuhvata organizaciju dobrovoljnog, poverljivog i anonimnog savetovanja i testiranja (DPST) na infekciju uzrokovanu virusom HIV-a svih zainteresovanih lica van zdravstvenih ustanova u takozvanim mobilnim medicinskim jedinicama od strane edukovanih zdravstvenih radnika i to u onim gradovima koji nemaju DPST.
Akcija „Karavan testiranja-ne možeš da znaš dok se ne testiraš“ na teritoriji grada Smedereva planirana je za 29. novembar 2012. godine u periodu od 15,00 do 17,00 časova, kada će ekipa Zavoda za javno zdravlje Požarevac i kombi vozilo JAZAS-a (specijalno prilagođeno svrsi testiranja) biti na raspolaganju građanima grada Smedereva.
Mobilna medicinska jedinica će u navedeno vreme  biti stacionirana na Glavnom gradskom trgu između zgrade Okruga i  Gradske galerije „Ninić“  u Smederevu.

Podelite!