Održana 3. redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga

Dana 12. novembra 2020. godine u Smederevu, u sedištu Podunavskog upravnog okruga održana je 3. redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga. Sednicom je predsedavala dr Jasna Avramović, komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga.

Na sednici Okružnog štaba razmatrano je više tema predviđenih Planom rada Štaba za 2020. godinu i izveštaji od strane prim. dr Zorice Mitić, specijaliste epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Požarevac, zatim predstavnika zdravstvenih ustanova i predstavnika lokalnih samouprava. Okružni štab za vanredne situacije upoznat je sa trenutnom epidemiološkom situacijom koja je izazvana zaraznom bolešću kovid 19 na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga.

Okružni štab razmatrao je i usvojio Izveštaj o spremnosti zimske službe za zimsku sezonu 2020/21. i Analizu stanja i uticaja postojećih i potencijalnih klizišta na teritoriji Podunavskog upravnog okruga na ugroženost ljudi, životinja, materijalnih dobara, zemljišta i infrastrukturnih, stambenih i drugih objekata.
Isto tako usvojena je Analiza dostignutog stepena organizovanosti, popunjenosti i opremljenosti i obučenosti specijalizovanih jedinica civilne zaštite, Izveštaj o dostignutom stepenu izrade procene rizika od katastrofa i planovi zaštite i spasavanja na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga, kao i Analiza dostignutog nivoa opremljenosti vatrogasno spasilačkih jedinica Odeljenja za vanredne situacije Smederevo.

Na sednici utvrđen je i Predlog godišnjeg plana rada Okružnog štaba za vanredne situacije za 2021. godinu koji će biti dostavljen Republičkom štabu za vanredne situacije na usvajanje.

Takođe je zaključeno da se tokom sledeće sednice organizuje sastanak u Podunavskom upravnom okrugu sa predstavnicima centara za socijalni rad i organizacija Crvenog krsta lokalnih samouprava Okruga oko njihove spremnosti da odgovore zadacima iz njihove nadležnosti u uslovima trenutne epidemiološke situacije izazvane zaraznom bolešću kovid 19.

Podelite!